School

Ho ho ho vrolijk kerstdiner op de basisschool?

De laatste schoolweek van dit jaar is aangebroken en waarschijnlijk heb jij ook laatst een ochtend gebivakkeerd. Het is namelijk weer bijna tijd voor het kerstdiner/ kerstontbijt op school. O zo gezellig voor de kinderen maar hoe gezellig is het eigenlijk voor de moeders? De leukste quotes over het kerstdiner op de basisschool en welk gerecht ik moet maken lees je in deze blog.

De hel van het kerstdiner op de basisschool

De ellende van het kerstdiner op de basisschool is weer begonnen. De loedermoeders – Ja ik ook- onder ons hebben voor de deur gelegen om de makkelijke gerechten te scoren. Maar toch voel ik nu een druk om wat meer te maken van het gerecht dat we kozen. Vorig jaar vond ik het echt verschrikkelijk om aan de druk te voldoen. En ondanks dat ik vond dat ik ons makkelijke gerecht vorig jaar toch opgeleukt had vond ik het opvallend dat een aantal moeders echt behoorlijke creaties hadden gemaakt. Ook in de kleuterklas was het dus al een strijd waar ik me niet van bewust was.

Lees ook: Zo overleef je het eerste jaar op de basisschool.

Het kerstdiner-mailtje van juf

Toen 2 weken terug het mailtje kwam dat de kerstballen met gerechtjes op de deur zouden hangen wist ik het zeker. Ik zou hoe dan ook op tijd zijn en niet de ellendige gerechten hoeven maken, #teamstokbrood. Evi gaf aan dat ze vorig jaar de minipizza’s die we in sterrenvorm hadden gemaakt zo leuk had gevonden. Deze had ze dus voorgesteld bij juf en juf was enthousiast. Ik kreeg van Evi dus de opdracht om weer voor de minipizza’s te gaan. Klaar voor de strijd ging ik zeer op tijd naar de school, de deuren waren zelfs nog dicht. Let wel, ik ben altijd net op tijd. Dus vol missie worstelde ik me langs alle andere moeders en scoorde ik de kerstbal met de minipizza’s!

Je bent niet alleen!

Het fijne is dat we allemaal niet alleen zijn, het kerstdiner op de basisschool zorgt voor stress. Voor je het weet sta je kerstbomen in elkaar te flansen. Op Twitter zag ik veel leuke tweets die heel herkenbaar waren, ik deel de leukste met je.

Het gevreesde mailtje

Check, check, shit

De spanning stijgt

Beter op de toekomst voorbereid

#teamappelmoes

Wie kent het niet…

 Help is coming!

Monique van Moonooloog helpt je het kerstdiner door met deze makkelijke hapjes. Ook de dames van Lady Lemonade helpen je de dag door met deze fijne hapjes voor het kerstdiner op de basisschool. Fleur helpt je door allerlei heerlijke hapjes voor het kerstdiner op een rij te zetten. Merel was juist klaar met de stress voor het kerstdiner maar toen ging haar jongere dochter weer naar school. Mijn tip voor de minipizza’s? Koop zo’n plak pizzadeeg, steek met een sterrenvorm de sterren uit de plak, doe wat van de saus die in het pakket zit op de sterren, beetje kaas erop, de oven in en klaar! Het is de klus niet en ziet er leuk uit. Succes met het overleven van de laatste dagen en zet hem op!

Lees ook: De drukke decembermaand

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

6 COMMENTS

 • Merel

  Briljante tweets 😂😂

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk he, ik moest zo verschrikkelijk hard lachen

 • Marijke

  Minioozza kerstbomen hier. Exact hetzelfde recept als jouw sterren. En het mooiste. Ik heb ze alleen de oven in geschoven. De rest deed de kleuter zelf

  Marijke onlangs geplaatst…Terugblik #1850My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ahhh wat top!!! Evi morgen ook, ideaal 👌🏼👌🏼

 • Monique

  Hee wat leuk dat je naar mijn blog verwijst. Leuk geschreven ook trouwens, heel herkenbaar! Hopelijk is het iedereen weer gelukt om er wat van te maken 😉
  Monique onlangs geplaatst…De plannen voor Quinn zijn peuterkamer *My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Thanks en heel graag gedaan. Iedere geholpen moeder is er 1 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.