Eerste keer schoolreisje Sprookjeswonderland
School

Eerste keer schoolreisje

Vorige week was het dan voor het eerst raak, Evi ging voor het eerst op schoolreisje met de basisschool. Hoe dat ging en waar ze heen ging lees je vandaag in deze blog.

 

Eerste schoolreisje

Evi zit nu in groep 2 en aangezien ze in december gestart was heeft ze vorig jaar het schoolreisje gemist. Toen we de kalender kregen van school heb ik gelijk de datum in onze agenda gezet. En toen kregen we 3 weken geleden een brief met de kosten en de bestemming: Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

 

Sprookjeswonderland

Vanuit ons dorp is het ongeveer een uurtje rijden naar Sprookjeswonderland. Wij waren er eerder al 2 keer geweest met Evi en elke keer vond ze het enorm leuk. Mocht je Sprookjeswonderland niet kennen, hier even een linkje naar hun pagina, scheelt je weer googlen. Vooral voor de kleinere kindjes is het erg leuk met een grote speeltuin, klein sprookjesbos, leuke attracties en een kinderboerderij. De kosten zijn ook behoorlijk te behappen en de snacks ook. Het is een leuke bestemming voor een dagje uit met de kinderen.

 

Spannend

Maar goed, het was dus Evi’s eerste keer dat ze met schoolreisje ging. En ondanks dat er veel zin in had om naar Sprookjeswonderland ging vond ze het ook eng. Ze wist niet helemaal wat ze kon verwachten en ik kon niet mee i.v.m. werk. Ook dat vond ze vervelend en stiekem spannend, naast dat ze het wat spannend vond dat ze in een grote bus zou gaan. Ik had er een partij de balen van dat ik niet mee kon met haar! Zeker toen ze tegen me aankroop die dag en zei dat ze het jammer vond dat ik niet mee ging omdat ze altijd alles voor het eerst met mij doet en nu ging ik niet mee.

 

Loslaten

Uiteraard weet ik best dat die schoolreisjes erbij horen en dat ik niet altijd mee kan gaan met haar. Dat het een stukje loslaten is maar ik vond het echt heel lastig! Gelukkig was de moeder die haar groepje begeleidde (4 kleuters) een hele lieve moeder en had die een groepsapp aangemaakt. Dat was echt heel fijn want we kregen flink wat foto’s verspreid over de dag. Leuk ook want ik kreeg een foto van hoe Evi met haar vriendin in de bus zat terwijl ik nog buiten bij de bus stond. De bus had geblindeerde ramen dus van buiten af was er weinig te zien. Dat ik gesprint heb om nog een keer uit te zwaaien is ons geheim  😉

 

Schoolreisje

Evi heeft enorm genoten! Zoals traditie was bij mij, m’n zus en mijn moeder kreeg ook Evi een bolletje met een gebakken eitje mee. Evi was in haar nopjes, ook met de andere broodjes en lekkere dingen. Ze zat in een leuk groepje en vond Sprookjeswonderland dus echt heel leuk. Voor mij was het fijn dat ik zo mee kon genieten en dus ook wist waar ze het over had toen ze thuis kwam. Tegen alle verwachtingen in waren alle kindjes gewoon aanwezig in de bus en waren ze niet verstopt. Maar ook was Evi niet eens helemaal gesloopt. Ze was vooral gepikeerd dat ze haar vriendinnetje niet mee naar huis kon nemen. Dat vriendinnetje was wel ontzettend moe dus die (logischerwijs) gewoon met haar moeder mee.

De dagen erna

Ze heeft er de afgelopen dagen met veel plezier aan iedereen die er maar over wilde horen, verteld over haar schoolreisje. De buren kregen het te horen voordat ze ging, de opa’s en oma moesten het horen en ook de tantes. Ondanks dat het dus een uniek momentje was ben ik blij dat zij zo genoten heeft. Zelf was ik echt onrustig die dag en blij dat ik haar weer bij me had. Maar goed, dat is ook wel logisch denk ik.

 

Liefs Kimberly

 
Uitgelichte foto: Sprookjeswonderland

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 16 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.