Eerste week Basisschool
Column School

De eerste week naar de Basisschool

Zoals jullie misschien wel hadden gemerkt was ik vorige week behoorlijk afwezig met Beebs and Moms. Dat had alles te maken met het feit dat Evi deze week voor het eerst naar de basisschool zou gaan en ik alle vrije momenten gewoon met haar wilde doorbrengen. Hoe de eerste week is gegaan? Je leest het in deze blog.

Eerste keer basisschool

Ik had het al een aantal keer geschreven, ook op de social media. Evi is vorige week voor het eerst naar de basisschool gegaan. Ik zag er enorm tegenop en Evi keek er enorm naar uit. 2 vriendjes van haar dansles en PSZ gaan naar dezelfde basisschool, al zitten ze in de andere klas. Samen hadden we gekeken naar rugtasjes (zie de blog) die ze leuk vond voor de basisschool en samen hebben we het weekend boodschapjes gedaan. Op school eten ze nog 4x een koekje in de ochtend en op woensdag dan een stukje fruit. Het was dus even kijken naar koekjes voor school en uiteraard wat te drinken. Ons was verteld over pakjes maar maandags bleek dat veel kindjes een beker hebben.

 

Voorbereiding

Ik heb bij Koterkado direct een beker besteld en een bakje voor fruit/ koekjes. Van de week zal ik de aankopen allemaal laten zien in een andere blog. Dan kun je ook zien welke tas we uiteindelijk hebben gekocht 😉

Ook hadden we een paar dagen van te voren de route gelopen naar school. Evi was er al even niet meer geweest en wilde graag kijken bij haar Basisschool. Dus al kletsend liepen we die kant op en hebben we van buitenaf haar klasje bekeken. Evi vond het maar gek dat we niet naar binnen konden maar vond het vooral ook erg leuk om te gaan kijken.

 

Eerste dag

Evi en ik hebben samen een aftelkalender gemaakt en elke dag dichterbij school mocht Evi weer een sticker plakken. Zo bleef het voor haar duidelijk hoeveel nachtjes ze nog moest slapen voordat ze zou gaan. Het helpt haar in ieder geval erg en we maken vaker samen een kalender, vind ze nog leuk ook. Maar toen was de kalender volgeplakt, had moeders een zeer korte nacht gehad en gingen we in het donker op pad. Want om kwart over 8 in het in januari dus gewoon donker, bah! Evi had er enorm veel zin in maar vond het ook heel spannend. Logisch ook.

 

Juf

Bij binnenkomst was het even zoeken naar haar haakje aan de kapstok maar alles hadden we al snel gevonden. Ze werken in de klas met kleine subgroepjes. Evi zit in het groene groepje, dus haar naam op haar stoeltje zit op een groen papiertje, haar naam bij haar kapstok zit op een groen papiertje, haar drinken moet bij het groene vak in de kast etc etc. Dit is voor het overzicht.Juf stond ons op te wachten en gaf Evi een hand. Evi wilde eigenlijk gelijk al knuffelen want dat is ze gewend van de juffies op de PSZ, maar ja op de basisschool gaat dat er natuurlijk anders aan toe. Ze mocht de eerste dag naar juf zitten en daar was ze echt heel blij mee.

 

Afscheid nemen

Uiteindelijk moesten de man en ik natuurlijk gewoon weg. Een raar moment waar Evi het allemaal gelaten over zich heen liet komen en haar moeder huilend het pand verliet. Ik heb de minuten totdat ik haar weer mocht halen zitten tellen zowat en ook de man vond het allemaal maar gek. Het is ook wel wat eigenlijk.

 

De dagen erna

Evi is op maandag en dinsdag ook de middag naar school gegaan omdat ze daar zin in had. Op woensdag was ze gewoon vrij in de middag, net als vrijdag maar op de donderdag gaf ze aan toen ik haar ophaalde dat ze bij mij wilde blijven. Dat kan gelukkig ook nog nu dus is zij donderdagmiddag lekker bij mij geweest. Evi miste mij enorm en ik haar ook, het was wel weer extra duidelijk dat we veel tijd met elkaar hadden en dat het voor ons allebei toch wel wennen was. Zodra Evi me zag bleef ze erg aan me hangen, knuffelde me veel en zei geregeld dat ze zo veel van me houdt. Heerlijk natuurlijk want dat doe ik ook van haar.

 

Wennen

Evi moet nog wennen aan het spelen met de andere kindjes en ze kijkt de kat wel echt uit de boom nog nu. Maar het is dus haar eerste week en het is niet meer dan normaal. Als ze buiten speelt, is dat vooral met haar vriendje en vriendinnetje uit de andere klas. Ook gaf ze aan dat 2 jongetjes uit de andere klas haar blokkenhuis kapot hadden gemaakt. En daar durfde ze nog niets van te zeggen. Dat zal wel komen denk ik.

 

Overleefd

Al met al hebben we de eerste week zonder kleerscheuren overleefd en gaan we met goede moed de komende week tegemoet. Al blijf ik het vroege opstaan echt een hel vinden, zeker na mijn avonddiensten. Zal wel wennen zijn en vanzelf goed komen. Evi vind het leuk, ik heb ineens zeeën van tijd voor mezelf. Raar maar komt allemaal goed.

Hoe hebben jullie de eerste week basisschool van jullie beebs ervaren?

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Eerste maand naar de basisschool - Beebs and Moms on 16 januari 2017
  • Pingback: De laatste week school, bijna vakantie! - Beebs and Moms on 16 januari 2017