10 bijzondere weetjes over mij
Persoonlijk Recente berichten

10 bijzondere weetjes over mij die je nog niet wist

Geregeld krijg ik vragen over mijn leven of dat mensen verbaasd zijn over bepaalde dingen. Maar er zijn ook meerdere dingen die mensen niet echt weten over mij, waarschijnlijk alleen de mensen die mij echt goed kennen. Ik ben ook benieuwd naar de bijzondere weetjes die jij nog niet over mij wist!

Mijn online leven

Ik krijg toch wel te horen dat ik veel deel online van mijn leven. Zelf vind ik dat wel meevallen. Sterker nog, ik ben gedurende de jaren minder gaan delen online van mijn leven. Omdat de bezoekersaantallen en de volgers aantallen op Instagram en Facebook zijn toegenomen ben ik veel alerter op wat ik deel. Daarnaast heb ik mijzelf een stukje geprofessionaliseerd op de socials sinds ik de coaching en blog heb samengevoegd. Ben je er klaar voor? Hier komen de 10 bijzondere weetjes aan die bijna niemand online van mij weet:

1. Ik heb een 5 jaar oudere zus

Volgens mij heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat ik een zus heb. Maar toch steeds weer komen er via socials en op blogs reacties binnen vol verbazing! Mijn familie kiest niet voor een Online leven, ik enigszins en daarom deel ik niet veel van hen. Altijd met akkoord ook. Mijn zus heeft een dochter en die is het allerleukste nichtje van de wereld. En net zoals Evi breng ik haar ook niet herkenbaar in beeld, als ik al een foto deel 😉

2. De liefde voor kroketten en bitterballen

Is er een meme over kroketten of een krokettenletter met de Sint? Geheid dat ik er minstens 20 tags in krijg of dat mensen me screenshots sturen. Mijn liefde voor kroketten en bitterballen is onder mijn vaste volgers en lezers behoorlijk bekend. Sterker nog, ik heb het laatst als persoonlijk feitje in mijn bio op Instagram gezet. Maar wist je dat deze liefde pas sinds een paar jaar deze vormen heeft aangenomen? Ik kon altijd wel genieten van een kroket of bitterbal maar net zoals patat (of friet = beide gefrituurde aardappel) veroverde de kroket mijn hart tijdens de zwangerschap van Evi. En tijdens mijn tweede zwangerschap nam de kroket mijn trek over. Die behoefte aan kroketten ging niet meer weg. Wil je me echt gelukkig maken? Een lekkere verse (bruine) boterham met een kroket met mayo doet een hoop. Bijzondere weetjes over mij dacht ik zo 😉

Bitterballen en witte wijn

3. Ik stel grenzen op aan mijn drankgebruik

Ja je leest het goed, de bedenker van de Alcohol-tag en schrijver van Waarom alcohol drinken als moeder een goed idee is, stelt grenzen op aan haar drankgebruik. Je zou het niet denken maar doordeweeks drink ik niet. Of het moet een feestdag o.i.d. zijn geweest, of een partijtje van de kleine dame. Maar dat zijn uitzonderingen. Wel zeg ik dat het tijd is voor een wijntje met de bedoeling dat het tijd is voor ontspanning of dat ik dat zou willen of als grapje omdat er zoveel drukte was op de dag. In de praktijk doe ik het niet vaak. En in de weekenden doe ik vaak de hele avond met een wijntje. Het valt allemaal wel mee dus met mij 😉

4. Ik ben heel trouw

Als vriendin kun je altijd een beroep op me doen, geen enkel probleem. Zit je in mijn hart, dan zit je daar behoorlijk verankerd. Ik ben in relaties enorm trouw, dat zorgt er ook weleens voor dat ik het lastig vind als andere mensen dat niet zijn of je laten vallen. Dat gebeurt nou eenmaal in het leven en het is niet anders maar is soms best lastig. Mijn ex ( waar ik bijna 6 jaar mee was) nam het niet zo nauw met zijn trouw en dat zorgde in het begin van de relatie met Patrick wel voor wat achterdocht. Maar hé gelukkig weet ik inmiddels dat ik niet achterdochtig hoef te zijn. Soms is het wel jammer dat Patrick verre van jaloers is omdat hij dondersgoed weet dat hij van mijn kant niets te vrezen heeft.

Mijn ouders zijn al oneindig lang samen trouwens. Sinds ’72 al! Mijn moeder was 15 en nog steeds zijn zij gelukkig met elkaar. Ik heb dus ook wel een heel goed voorbeeld gehad van hoe het moet of hoe het kan.

5. Eerder had ik al een lange relatie

Je las het hierboven al, eerder had ik al een lange relatie. Ik was 16 toentertijd en 18 toen ik ging samenwonen. Achteraf kijk je een koe in z’n kont en waren er zoveel rode vlaggen die aangaven dat wij echt niet de juiste partners voor elkaar waren. Hij niet voor mij, ik niet voor hem. Ik was mijzelf in die jaren nogal kwijtgeraakt en van een sterke jonge meid was ik een onzekere vrouw geworden. De keuzes die ik toen maakte en dingen die ik toen deed zou ik nu nooit meer doen. Sterker nog, het zou niet eens in me opkomen. Het heeft me wel veel geleerd, dat zeker weten! Na deze relatie was ik ruim een half jaar vrijgezel(lig) toen ik Patrick (weer) tegen het lijf liep.

6. Patrick kende ik als tienermeisje al

Yup, toen ik als pubermeisje de stad (Haarlem) in ging kwam ik Patrick al tegen. De klik was er toen niet, wel vond ik hem een leuke gozer om te zien. Jaren later kwamen we elkaar weer tegen bij een reünie van oude vrienden en toen was de klik er wel. Er ging nog een tijdje overheen voordat we echt daadwerkelijk de conversatie aangingen en bijna 12 jaar later zijn we nog steeds erg gelukkig met elkaar! Of zoals Patrick weleens gekscherend zegt: we zijn gelukkig getrouwd, zij is gelukkig en ik ben getrouwd.

Tip: brief aan Patrick, 10 jaar samen

7. Ooit wilde ik helemaal geen zelfstandige worden

Sterker nog, doordat er tijdens mijn opleiding Commerciële Economie zo op werd gehamerd om een eigen bedrijf te starten was ik er snel klaar mee. Mijn vader is een zelfstandige en ik weet dat het hard werken is. Maar ook dat het niet altijd het meest stabiele is qua inkomen. Dat was waarom ik het echt niet wilde en dus nadat ik mijn propedeuse behaalde stopte met de opleiding. Daarna begon ik met de opleiding SPH en GGZ-Agoog (als minor) omdat ik ook nog eens meer voor de wereld wilde betekenen. Who knew dat er zoveel jaar later dit uit me zou komen. Het kon uiteraard niet in de lijst van bijzondere weetjes ontbreken.

8. Vroeger had ik een gat in mijn hand

Shoppen was mijn middelnaam. Ik hield zo enorm van shoppen dat ik nu echt wel kan stellen dat ik een gat in mijn hand had. Inmiddels ben ik bewuster aan het kopen en koop ik niets waar ik iets aan moet aanpassen of waar ik enigszins twijfel over heb. Dat scheelt al enorm in mijn aankopen maar ook probeer ik er meer bij stil te staan of het echt nodig is of dat ik het gewoon voor de heb wil kopen.

9. Ik heb geen tweede naam!

Dat was vroeger wel een dingetje, iedereen in mijn ouderlijk gezin – en de mensen om mij heen – hadden een tweede naam. Ik niet. Vond ik erg jammer en dus verzon ik geregeld zelf een tweede naam. Tegenwoordig vind ik het prima trouwens, maar voor Evi wilde ik wel graag een tweede naam. Dat dan weer wel 😉

10. Jaren werkte ik in kledingwinkels

Als bijbaantje en later tijdens mijn MBO opleiding – iets met een puber die weigerde iets aan school te doen – werkte ik bij H&M en Menatwork. De tweede bestaat inmiddels niet meer maar ik heb veel plezier daar gehad. Ik leerde van alles over mode en outfits. Iets dat jaren door onzekerheid ook naar achter is geschoven maar de laatste jaren weer omhoog komt. Fashion vind ik erg leuk en daarom is het ook een vast onderdeel op de site voor moeders en kinderen.

Welke bijzondere weetjes wist jij nog niet van mij of waar ben je verbaasd over? Laat het me weten.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Lisette

  Punt 2 wist ik hoor! 3 nog niet, ik dacht dat je non-stop aan een wijninfuus lag😂😂. Nee geintje. Ik ga zelfs meedoen aan IkPas in januari, doe je ook mee?
  Lisette onlangs geplaatst…Beyblades: wat moet je ermee?My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oef hahhahahah misschien wel een goed idee

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.