Wat ben ik voor vriendin - De vriendschapstag
Recente berichten Tags

Mijn vriendinnen en hoe ben ik als vriendin? | De vriendinnentag

Vriendschappen veranderen door de jaren heen. Je bouwt nieuwe vriendschappen op en anderen krijgen een stil einde. Maar hoe zit het met mijn vriendschappen en hoe ben ik als vriendin? Je leest het in deze blog met de vriendinnentag.

De vriendinnentag

De tag werd bedacht door Merel die mij ook gelijk heeft getagd. Heel leuk want Merel reken ik ook tot mijn vriendinnen dus ik vond het leuk om haar antwoorden te lezen op de vragen. Van Bregje en Geertje zou ik ook graag willen weten wat voor vriendinnen zij zijn 🙂

Welke vriendin ken je het langst?

Ik denk dat ik Bo, Mirja, Rebecca, R. en Joyce het langste ken. Ik ken hen via de manege waar ik als 10-jarig meisje ging paardrijden. De vriendschappen zijn in de jaren daarna ontstaan en ondanks periodes dat we elkaar niet zagen is het altijd ok als we elkaar zien. Hierna Daphne die ik ken van de HBO dus inmiddels een jaar of 12. Rebecca heb ik jaren geen contact mee gehad en inmiddels is ook dat contact weer aan het verbeteren. Heel fijn!

Heb je een beste vriendin? (Zo ja: wie is dat en hoe hebben jullie elkaar leren kennen?)

Uhm nee niet echt. Ik heb een aantal vriendinnen die ik het meeste zie of waar ik het meeste mee deel, dat verandert ook per periode. Maar echt een beste vriendin heb ik niet. Nooit echt gehad ook echt op oudere leeftijd. Als puber heb ik nog wel van die breekhartjes gehad met vriendinnen en is Rebecca lang mijn BFF geweest. Maar echt een vriendin waarmee ik uren kan bellen, wijn kan drinken of weet ik het wat nog meer niet echt tegenwoordig. Het verdeelt zich over alle dames denk ik. Met de één doe ik dit, met de ander dan weer dat.

Welke vriendin spreek je het vaakst?

Zeker weten Merel en Christa. Daarmee app ik elke dag wel. Met Christa videobel ik ook en dan is een uur zo voorbij. Zo jammer dat beide dames zo’n stuk bij mij vandaan wonen! Van de vriendinnen in de buurt denk ik dat ik Joyce het meeste spreek.

Welke vriendinnen kennen je het best van iedereen?

Dat zijn toch wel Bo en Joyce denk ik. Van vroeger, van nu en door alle jaren heen.

Met wie heb je iets heel bijzonders meegemaakt?

Dat is echt heel verschillend. Met de meiden het stappen en de gekkigheid van vroeger. Ik heb echt een slecht geheugen qua namen e.d. dus ik weet vaak wel een bepaalde situatie nog maar hoe iemand anders dan heette heb ik compleet verdrongen. Het is fijn om dan Bo of R. te kunnen vragen hoe diegene heette. Zo had ik het laatst met de jongen waar ik voor het eerst mee zoende. Al dagen pijnigde ik mijn hersenen maar ik kwam er echt niet meer op. Na een appje naar R. en Bo was ik weer op de hoogte.

Sowieso heb ik met iedereen wel iets bijzonders meegemaakt of dat er momenten waren die bijzonder waren. In ieder geval hebben we daar gewoonweg goede herinneringen aan. Toen Daphne nog vrijgezellig was en mij deelgenoot maakte van haar ervaringen op de vroege dinsdagochtend in de klas. Dat we met de meiden gingen stappen en de hele avond Engels spraken om vervolgens lange tijd door bepaalde mensen in het Engels werden aangesproken. Een concert van Aerosmith, eerste vriendjes, de kindjes en ga zo maar door.

Met Iboyca was het heel bijzonder dat zij eerst mijn verloskundige was tijdens de zwangerschap van ons zoontje. Er was direct een klik en haar betrokkenheid tijdens het hele proces zorgde ervoor dat er een vriendschap groeide.

Zijn jouw vriendinnen allemaal dezelfde types of juist heel uiteenlopend?

Uhm mijn vriendinnen zijn allemaal wel heel verschillend denk ik. Ik merk wel dat nu ik zelf aan het ondernemen ben dat ook de vriendschappen met mijn ondernemende vriendinnen zijn gegroeid. Verder is iedereen wel erg op zichzelf, we hebben allemaal wel behoefte aan onze eigen ruimte en hangen onze emoties niet aan de grote klok. Ik denk dat ik daarin het meeste open ben.

Ik vind het ook wel leuk. De ene vriendin onderneemt graag veel met de kinderen, bij de ander kan ik even lekker samen klagen over het moederschap en met de ander kan ik goed sparren over mijn bedrijven. Ze hebben allemaal hun eigen waardevolle kanten en dat vind ik gewoonweg heel mooi. Ik weet dat ik bij één niet aan hoef te komen met dingen over mijn bedrijven en bij de ander hoef ik niet aan te komen voor een wijntje. En dat is gewoonweg prima.

Wat is het bijzonderst dat een vriendin ooit voor je heeft gedaan?

Ook hier heb ik meerdere ervaringen. Er gewoonweg zijn na het verlies van onze zoon en/ of eerdere miskramen, dat ik belde en dat zij er waren. Me ondersteunen op m’n trouwdag en helpen met het uitzoeken van mijn trouwjurk. Me een podium geven met mijn nieuwe bedrijf in haar praktijk en ga zo maar door.

Lees ook: Vriendschappen als dertiger

Ben je weleens met vriendinnen op vakantie gegaan en hoe was dat?

Jaren geleden gingen we met elkaar naar Llorett de Mar. Als een enorm dwarse puber die ongelooflijk onzeker was en die de wereld ineens zonder ouders ontdekte zocht ik mijn grenzen flink op. En daarmee ook de grenzen van mijn vriendinnen. Dat mijn ex-vriendje in dezelfde periode ook in Llorett was deed mijn onzekerheid geen goed. Het is allemaal goedgekomen en iedereen wilde nog steeds bevriend zijn daarna gelukkig 😉

Later zijn we met de kinderen op vakantie gegaan naar Italië en ook dat is prima gegaan. De kindjes kunnen het goed met elkaar vinden en dat is heel fijn.

Hoe ben jij zelf als vriendin?

Eerlijk gezegd kan ik behoorlijk laks zijn. Vaak bedenk ik me dat ik iemand een berichtje moet sturen en vergeet dat dan. Of ik denk dan dat ik dat berichtje wel heb gestuurd. Ik zal niet snel iemand bellen, op de 1 of andere manier zit dat er niet echt in bij me omdat ik denk dat ik dan stoor. Zit vooral tussen mijn oren want in de praktijk valt dat reuze mee. Het is zelfs zo dat als ik bel dat mijn vriendinnen weten dat het menens is.

Eigenlijk als ik het zo opschrijf ben ik best wel een lul als vriendin denk ik. Maar goed, ze weten allemaal dat ze maar een kik hoeven te geven en dat ik eraan kom of dat ze kunnen bellen om hun hart te luchten. Dat staat er wel weer tegenover. Ook ben ik niet zo van het plannen, als ik op vrijdag merk dat er niks in de agenda staat kan ik dan met ideeën komen voor het weekend. Maar iedereen heeft drukke agenda’s dus dat schiet niet altijd op.

Waarom zijn vriendinnen voor jou onmisbaar?

Omdat het heel belangrijk is om dingen voor jezelf te doen, om je hart te kunnen luchten en de wereld naast je gezin te relativeren. Maar ook zeker om gewoonweg leuke dingen mee te doen! Het samen delen van lief en leed vind ik bijzonder en waardevol. En dat dus met een aantal dames al ruim 20 jaar!

Hoe ben jij als vriendin? Leuk als je de vriendinnentag overneemt, stuur je me dan een linkje? Dan kom ik bij je kijken.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • Merel

    ❤ likewise! Klinkt miss gek maar eigenlijk voelde het na BBN al alsof ik er een nieuwe vriendin bij had. Je bent echt een hilarische lieverd en ik heb bij jou nooit gevoel dat iets ‘moet’. Kan t niet helemaal goed uitleggen, dus hoop dat je me snapt haha! Kortom, blij dat we toevallig drie dezelfde workshops hadden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *