Boodschappen online bestellen
Food Recente berichten

Boodschappen online bestellen, waarom zou je?

Tegenwoordig kun je met het grootste gemak je boodschappen laten bezorgen door je supermarkt. Het is zelfs inmiddels mogelijk om hele maaltijden op maat te laten bezorgen. Zo hoef je niet eens meer na te denken over wat je gaat eten met het gezin. Maar boodschappen online bestellen, waarom zou je dat doen en is het lui als je dat wel doet?

Het gemak van online boodschappen bestellen

Met het grootste gemak bestellen we tegenwoordig van alles en nog wat. Maar het boodschappen online bestellen heeft een tijd in de verdomhoek gezeten. Verwend en decadent werd het vooral gevonden – nog steeds door bepaalde kortpittige types – maar het zit wel in de groei.

Boodschappen gratis laten thuisbezorgen

Boven de x aantal kosten kun je bij een aantal supermarkten gratis je boodschappen laten bezorgen. AH.nl heeft geregeld aanbiedingen voor gratis bezorging of kortingscodes. Het loont dus wel echt om even te kijken wat de mogelijkheden zijn. Helaas bezorgen de supermarkten niet overal dus dat is wel iets om in de gaten te houden.

De “luie” huisvrouw

Naast dat ik mijn ramen laat lappen door de glazenwasser laat ik dus ook mijn boodschappen bezorgen. Het scheelt me enorm in tijd, frustraties en verschillende supermarkten afgaan. Ik hoef me niet door besluitloze bejaarden te wrikken in de super, heb de boodschappen niet tig keer in mijn handen, zit niet met een opstandige / moeie/ hongerige dochter in de supermarkt en sleep me geen RSI gewrichten aan de bergen spa rood die ons huis binnenkomt. Mijn gezin is meer betrokken bij het boodschappen doen omdat zij mee kunnen kijken op de laptop. En doordat ik bij recepten direct de ingrediënten door kan voeren, vergeet ik een stuk minder.

Overzicht houden op boodschappen kosten

Doordat ik alles in 1x kan bestellen kan ik ook goed het huishoudpotje in de gaten houden. Dat scheelt ook weer waardoor ik ook qua gerechten beter kan balanceren en vooruit plannen. Aan het begin hou ik meer rekening met verse groentes en aan het einde van de week eten we vaker gerechten met spinazie zoals deze pasta met spinazie e.d. Daarnaast kom ik veel minder in verleiding voor impulsaankopen aangezien ik geen snoep / chips/ of andere lekkere dingen zie liggen tenzij ik ze opzoek.

Niet na hoeven denken over wat je eet

Zelf heb ik alleen bij AH de Allerhande Box besteld een aantal keer. Ideaal want zo leerden we nieuwe gerechten kennen en hoefde ik niet na te denken over wat we gaan eten. In deze lijn met boxen met gerechten heb je bijvoorbeeld ook Marley Spoon, Hello Fresh en de Familiebox. Ideaal dus als je het druk hebt, gewoon niet zo creatief in de keuken bent of wanneer je het jezelf gewoonweg wat makkelijker wil maken. Geen enkel probleem!

Wees lief voor jezelf!

Vind jij boodschappen doen een helse opgave of heb je gewoonweg geen zin om naar de supermarkt te gaan? Kies fijn voor jezelf en het gemak, bestel je boodschappen online. Laat je vooral niet gek maken door anderen die hier van alles van vinden, doe je ding en doe wat voor jou werkt!
Ik ben er in ieder geval een stuk relaxter door en ben iedere keer als een kind zo blij wanneer de AH bezorger weer eens voor mijn deur parkeert.

Bestel jij je boodschappen online?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Marloes

  Yes ik bestel trouw elke week mijn boodschappen online. Heerlijk vind ik het en ook hebben we inmiddels een leuke band met onze boodschappen meneer! Het is veel voordeliger vaak en we hebben altijd gratis bezorgen met de acties van de plus 😊

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk is dat hoor, het scheelt zoveel! En inderdaad, je bent een stuk bewuster bezig met de boodschappen en bestellingen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *