volgers en ontvolgers op Instagram - Kimberly beebs and moms
Blogs voor bloggers Column Ondernemen Ondernemende moeders

Volgers en ontvolgers op Instagram

Ik ben oprecht een fan van Instagram maar ik heb een enorme frustratie over de volgers en ontvolgers op dit platform en ik weet dat ik niet de enige ben. Deze frustratie kan ervoor zorgen dat ik mijn enthousiasme op zijn tijd behoorlijk kwijt kan zijn en #instamoe ben. Ik ben benieuwd hoe jij daarmee omgaat.

Mijn grootste frustratie met Instagram

Een zeer bekend fenomeen op Instagram zijn de volgers en ontvolgers. Mensen doen het vooral om hun account te laten groeien of rond winacties. Ondertussen doe jij je best om je account leuk te houden en steek je er tijd in. Het kan dan behoorlijk demotiverend zijn wanneer je na het aflopen van een winactie ruim 50 ontvolgers hebt.

Pijnlijk voor je ego

Ja natuurlijk weet ik dat ik me er weinig van moet aantrekken, dat probeer ik dan ook echt wel. Maar zodra er een bups aan volgers binnen 24 uur vertrekt kan het niet anders dan dat mijn ego op komt spelen. Die vond het namelijk wel heel tof om dat hogere aantal volgers te zien op mijn account. Maar het gaat nog eens dieper: die ontvolgers zorgen er zelfs voor dat ik aan mijzelf ga twijfelen. Heb ik iets geks gezegd of gedaan? Heb ik mensen tegen de borst gestuit? Of is Instagram inactieve accounts aan het opruimen?

Kritisch op volgers

Dat laatste punt is dus wel een dingetje, Instagram schoont geregeld inactieve accounts waardoor jouw volgersaantal kan fluctueren. Echter ben ik altijd zeer alert op mijn volgers en verwijder ik direct (babyartikelen e.d.) webshops en accounts die mijn posts niet zouden kunnen lezen. Ik probeer altijd mijn doelgroep voor ogen te houden: een russische in bikini zal niet mijn Nederlandse blogs of cursussen gaan volgen. Dat vermoed ik tenminste 😉

Lees hier meer over de privacy van kinderen op Instagram

Succes met Reels op Instagram

Zodra Reels ( korte video’s ) beschikbaar was op Instagram maakte ik daar gebruik van. Dat merkte ik aan de views op mijn Reels en de aantallen volgers. Binnen een goede maand had ik ruim 1000 volgers erbij! Maar na deze maand raakte de Reels markt wat verzadigd en zag ik het zelf ook niet helemaal zitten om steeds te filmen. Iedereen deed een beetje hetzelfde en daardoor raakte mijn plezier erin een beetje kwijt, ook omdat dankzij Reels de interactie op foto’s in mijn feed anders werd. Zo werkt dat nou eenmaal met Instagram: zodra er iets nieuws is stimuleert Instagram dankzij “het algoritme” het gebruik van die nieuwe functie.

Coaching: Instagram voor online ondernemers

Waar gaan mijn volgers heen?

En zo kwam het ineens 2 ochtenden voor dat ik wakker werd en me afvroeg waar mijn volgers toch heen gingen?! Leverde ik niet meer wat zij wilden? Ik kan niet anders dan bekennen dat ik er onzeker van werd, mijn ego liep een flinke deuk op! Ondertussen vroeg mijn moeder zich hetzelfde af nadat zij zag dat er weer een berg aan volgers weg waren.

Ik probeer mezelf vooral voor te houden dat ik gewoon mijn ding doe, dat ik laat zien wie ik ben. Hebben mensen geen zin meer om me te volgen, dan is dat hun goed recht. Het geeft uiteindelijk alleen maar meer ruimte aan de mensen die mij wel graag volgen en interactie met mij aangaan. Die ego van mij moet dus gewoon even door de bittere frustratie-pil heen bijten. Je kan het namelijk niet iedereen naar het zin maken en je kan al zeker niet iedereens favoriet zijn.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»