Leuke traktaties voor op school
DIY Kinderen Recente berichten School

De leukste traktaties voor op school

De afgelopen jaren heb ik al een aantal traktaties mogen maken voor Evi. Aangezien ik in het team zit van makkelijke traktaties en geregeld vragen krijg over de traktaties die ik maak, is het tijd voor een overzicht van de leukste traktaties voor op school.

Makkelijke traktaties voor meisjes

Traktaties zoek ik altijd samen met Evi uit op Pinterest, de leukste pin ik dan vast op een bord op Pinterest met alle traktaties. Mij gaat het vooral om het gemak, Evi kiest dan uit welke traktatie ze leuk vind. Dit werkt voor ons in ieder geval heel goed. De ene keer gaan we al met een thema of een onderdeel op zoek, de andere keer zoek ik gewoon op makkelijke traktaties voor meisjes o.i.d.

Elsa traktatie

De eerste traktatie die wij maakten was voor op de PSZ. Evi was dol op Frozen en dus moest het iets met Frozen worden. Ik zocht en vond een leuke traktatie van Elsa. Bij Action kocht ik plastic wijnglazen in het blauw, de Elsa’s printten we uit, knipte ik en plakte ik met een stukje dubbelzijdige tape op. De bekers vulde ik met een doosje rozijntjes en een rolletje met snoepjes. Het pootje van het wijnglas gebruikte ik als afsluiting van het glas en met 2 kleine stukjes plakband plakte ik het vast. Het zag er erg leuk uit en Evi was in de gloria!

Traktatie met soesjes

In groep 1 werd het een traktatie met soesjes en spekjes. Deze kreeg ik getipt door een moeder van dansles. Bij de Hema kocht ik papieren rietjes met een topper erop zodat de traktatie er niet af zou zakken. Bij de supermarkt kocht ik een doos met diepvriessoesjes en een zak met marshmellows. De soesjes drukte ik nog enigszins bevroren in glazuur dat ik in een kommetje had gedaan en daarna in de discodip. Daarna was het rijgen aan de rietjes en klaar.

traktatie met soesje en marshmellows

In deze blog leg ik het uitgebreid uit hoe ik de traktatie met soesjes en marshmellows heb gemaakt.

Popcorn met spikkels

Dit was de meest ellendige traktatie die ik moest maken. Ik maakte de popcorn in de magnetron en de discodip zou er dan nog een beetje aan moeten plakken. Dat was helaas niet het geval waardoor de spikkels werkelijk overal lagen behalve over de popcorn. Het idee was dus leuk maar viel een beetje tegen. Waarschijnlijk had het beter gewerkt als de popcorn wat glazuur eroverheen had gekregen. Maar de popcorn in de verschillende bakjes van de Action deed het goed bij de kinderen en daar gaat het om. De zoete popcorn kreeg een roze lintje eromheen en de zoute popcorn een blauw lintje, zo waren de smaken duidelijk.

Snoepspiesje

Voor haar zevende verjaardag wilde Evi graag een snoepspiesje maken. Bij Xenos kocht ik lange satéprikkers en een bak met zure matten. De andere snoepjes kocht ik bij de Hema en bij de supermarkt. Het was een kwestie van rijgen en dan in de kartonnen doos prikken. Ik had een doos ingepakt met cadeaupapier en daarna met inpakfolie zodat de doos mooi bleef. Patrick had er alvast gaatjes in gemaakt dus konden we de snoepspiesjes direct in de doos steken.

Tips voor traktaties

Betrek je kindje erbij: kies samen de snoepjes of versiering uit, kies samen een traktatie uit. Zo staat je kindje extra trots met zijn of haar traktatie voor de klas straks. Laat je kindje helpen zover dat kan. Evi wil altijd graag helpen, tot nog toe heeft ze dat ook gedaan door de soesjes te dippen of snoepjes klaar te leggen die ik dan moet rijgen of inpakken. Voor spiesjes is het leuk om een kartonnen doos in te pakken, voor andere dingen hebben wij een rieten picknickmand die we gebruiken. Maak het jezelf vooral niet te lastig! Check bij de juf of meester even naar allergieën, zo kan ieder kindje genieten van de traktatie. En dat zijn echt de leukste traktaties voor op school.

Liefs, Kimberly

Makkelijke traktaties voor op school

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Anouk Wilke

  Hoi Kimberly! Hoe haal je bij de elsa traktatie het pootje los van het glas?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hi Anouk, bij de Action waren plastic glaasjes waarvan je het voetje nog vast moest zetten aan de onderkant door het extra aan te drukken. Wibra wil die glaasjes ook weleens hebben.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *