Lieve Merel
Column Recente berichten

Cursussen die ik dit jaar graag wil gaan doen

Jezelf bijscholen vind ik belangrijk, zowel privé als zakelijk. Er zijn een aantal cursussen die ik het komende jaar graag zou willen volgen om mijn kennis te vergroten of gewoon omdat ze me zo fijn lijken.

Doelen en cursussen volgen

Lieve Merel,

We hadden het de vorige keer over doelen stellen en waar je prioriteiten liggen. Ik heb het idee dat we allebei afgelopen jaar op meerdere vlakken een groei hebben doorgemaakt. Dat vind ik altijd wel mooi van die decembermaand, de evaluaties die je dan op persoonlijk of werkgebied doet. Jij vroeg mij in jouw Lieve Kim van 9 december:

Wat wil jij nog leren? Is er bijvoorbeeld een cursus die je graag zou oppakken komend jaar?

Lieve Kim – 9 december 2019

Cursussen die ik in 2020 wil doen

Aanvankelijk vond ik het een lastige vraag. Er zijn namelijk best wel wat dingen die ik graag wil leren of waarin ik mijn kennis wil vergroten. Zo ben ik de afgelopen jaren mijzelf steeds meer gaan focussen op persoonlijke groei en begeleiding. Mijn interesse blijft ook uitgaan naar relatietherapie, dat is verwant aan de systeemtheorie waar ik ooit (voordat ik zwanger werd) mijn master in wilde gaan halen. Dat is er niet meer van gekomen maar dat blijf ik dus heel interessant vinden.

Maar ook wil ik mijn kennis uitbreiden op het gebied van ontspanning en visualisaties. Ik merk dat de kennis die ik al heb goed van pas komt tijdens de cursussen en workshops die ik bied met mijn coaching. In januari ga ik de eerste online cursus geven voor vrouwen na zwangerschapsverlies. Een extra diepgang op het gebied van rouwverwerking lijkt me daarom ook zeer interessant. Ik heb daar eerder een opleiding voor gevolgd maar inmiddels is deze opleiding ook een aantal jaar geleden en extra diepgang kan nooit kwaad denk ik.

Daarnaast wil ik meer met mijn eigen marketing kunnen doen. Dat blijft een pittige vind ik. recent volgde ik de Instagram 10-daagse van DSocials. Dat was een opfrisser voor mijn Instagram om alles weer op orde te krijgen en om weer wat nieuwe tools te krijgen voor de groei op Instagram. Dat laatste kreeg ik niet (op zich weet ik al veel van Insta) maar wel had ik veel momenten waarvan ik dacht: “O ja, dat moet je wel echt doen Kim”.

Zoals je leest zijn er eigenlijk al best wel wat dingen die ik graag zou willen leren of willen verdiepen. Ik moet het binnenkort maar eens specificeren voor mijzelf want nu wil ik het liefste van alles tegelijk doen. 😉 Dat werkt uiteraard niet maar is een beetje mijn valkuil. Alles of niets lijkt het soms wel. Het schijnt ook echt bij een ram te horen. Keihard beginnen en al snel de interesse verliezen. Nu zijn er een aantal dingen die mijn interesse goed vasthouden, maar die focus van groei moet er dus wel komen.

Zo zijn er ook genoeg dingen die ik ooit vol overgave deed of wilde doen maar die stilletjes in die kast bij de rest zijn gaan zitten. Denk hierbij aan een opleiding EMDR, haken/ breien, armbandjes maken, Master halen, m’n opleiding Commerciële Economie en ga zo maar door. Zo typisch als dat ik ben heb ik dus ook een bak vol met verschillende bollen wol én bijbehorende attributen om mijn nieuwe rustgevende hobby te kunnen beoefenen. Inmiddels staat die bak alleen maar in de weg maar kan ik het niet weggooien want je weet maar nooit 😉

Lieve Merel, wat is nou echt typisch iets voor jou? Bijt jij je vast in nieuwe projecten of ben je net zoals ik en bloeden je plannen al snel weer dood?

Liefs, Kimberly

In deze serie verschenen eerder:

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Patricia

  Mooie lijst! Met de aanvullingen die bij jouw cursussen passen, kun je volgens mij een flinke verdiepingsslag maken. Zelf lijkt me NLP wel heel interessant.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heb ik inderdaad ooit een cursus over gehad, vond ik zeer interessant.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *