Lieve Merel
Column Recente berichten

Goede voornemens en Oud & Nieuw vieren?

De laatste maand van het jaar is aangebroken en daarmee komt ook Oud & Nieuw in zicht. Heb ik goede voornemens en wat doe ik het liefste met oudejaarsavond?

Hoe vier ik oudejaarsavond?

Lieve Merel, jij vroeg me het volgende

En jij? Doe je iets speciaals met oudejaarsavond bijvoorbeeld? Maak je goede voornemens? Of heb je er niet zo heel veel mee?

Lieve Kim 25 november 2019

Oudejaarsavond, eerlijk gezegd heb ik daar (tegenwoordig) niet zoveel meer mee. Nou vond ik het in het verleden al niet heel boeiend maar dat is de afgelopen jaren niet heel erg veranderd. Alleen zie ik dan weer op Instagram allerlei dingen voorbijkomen waardoor ik het idee krijg dat ik toch iets leuks moet doen met oud en nieuw.

Werken met oudejaarsavond

In het verleden (toen ik in nog de zorg werkte) moest ik ook de feestdagen werken. Vaak werkte ik beide kerstdagen ( een dagdienst en een avonddienst) en oudejaarsdag. Nadat Evi was geboren heb ik meerdere keren nieuwjaarsdag gewerkt omdat ik toch vroeg wakker was met een kleintje. Toen ik weer zwanger was viel de roulatie dusdanig dat ik oudejaarsavond moest werken. Dat was prima maar toen ik op de zaak was en daar in mijn eentje voor de tv met oliebollen zat omdat de cliënten op hun kamer waren voelde ik me wel erg eenzaam. Nog vol goede hoop op een goed verloop van de zwangerschap en ik miste mijn gezin. Dat was ook het moment dat ik mijzelf voornam om nooit meer deze avond zonder mijn gezin door te brengen.

Voornemens maken?

Normaal gesproken maak ik dus niet echt voornemens met oud & nieuw maar die avond duidelijk wel. Ik vond het oprecht heel vervelend om niet bij hen te zijn. Dat het jaar zo ontzettend anders zou verlopen dan dat ik die avond dacht zal waarschijnlijk daarna wel een extra boost hebben gegeven richting mijn gezin. Vorig jaar namen we ons voor om met zijn drieën een rustige avond te hebben, we eindigden met wijn bij de buren waar de kindjes heerlijk speelden. Dit jaar hebben we nog niet echt iets vaststaan maar waarschijnlijk komen er vrienden bij ons.

Tip: Verplicht zoenen met oud en nieuw?

Geen grote groepen of feesten

In het verleden hadden we nog wel feesten met een vriendengroep of waren we met een grotere groep bij iemand. Het hele gezin is aan het einde van de avond overprikkeld ( dankzij onze HSP en introverte persoonlijkheden), dat is de reden dat we het niet meer doen. Een kleinere groep, zonder al te veel eisen of verwachtingen onderling, dat past veel beter bij ons. Een berg oliebollen en appelflappen erbij, dan zijn wij al snel gelukkig.

Doelen voor het nieuwe jaar

Wat ik wel altijd doe in december is doelen opstellen voor het nieuwe jaar. Dat deed ik altijd al maar zeker sinds ik ondernemer ben. En het mooie is dat ik een aantal doelen af heb kunnen vinken, dat vind ik zo bevredigend. Ook voor het nieuwe jaar ga ik een aantal doelstellingen opschrijven. Voor mijn bedrijf maar ook de dingen die ik thuis aangepast wil hebben, een spaardoel en ga zo maar door. Niet zozeer goede voornemens maar echt doelen dus.

Lieve Merel, wat zijn jouw doelen voor 2020? Persoonlijk en voor je bedrijf?
Liefs, Kimberly

In deze serie verschenen eerder:

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • Wendy

    Ik ben van huis uit gewend om oud & nieuw klein te vieren. Gewoon thuis, met mijn zusje en ouders op de bank. Tv aan, oliebollen er bij en dan samen aftellen. Daarna gingen we naar buiten voor het vuurwerk, deelden we de beste wensen met de buurtjes en klaar. Toen ik wat ouder werd en een vriendje kreeg (16/17 jaar), gingen we na het avondje thuis nog naar een oud & nieuw feest in de sporthal.
    Nu we zelf een gezinnetje zijn, wil ik het eigenlijk gewoon net zoals toen. Gewoon knus met elkaar. Hooguit met nog een paar andere er bij, maar geen grote groepen. Dit jaar ga ik echt helemaal buiten mijn comfortzone: vanaf 20 uur zitten we ergens in een afgehuurd gebouw met zo’n dertig andere (waarvan ik meer dan de helft niet ken). Kevin wilde dit graag een keer en ik ga proberen er open voor te staan. Wie weet is het wel kei gezellig. Maar eerlijk: op dit moment kijk ik er vooral een beetje tegenop. :s

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *