De leukste DIY kerstballen om zelf te maken
DIY Recente berichten

De leukste DIY kerstballen!

Ben je jouw oude kerstballen een beetje zat of kunnen ze wel een beetje gepimpt worden? Ik verzamelde de leukste DIY kerstballen voor je ter inspiratie om jouw (oude) kerstballen te restylen.

Oude kerstballen restylen

Heb je de kleuren in je interieur veranderd en passen je kerstballen qua kleur niet meer in jouw interieur? Dan kan het erg leuk zijn om je kerstballen met deze leuke DIY aan te passen. Maar ook staan er hele leuke tips tussen om originele kerstballen zelf te maken!

tip: DIY pepernotenkrans voor Sinterklaas

Kerstballen zelf schilderen

Met glitters en krijtverf kom je een heel eind. Zo zie je met onderstaand voorbeeld dat het effect ontzettend leuk is en op deze manier passen jouw oude kerstballen weer gemakkelijk in je nieuwe interieur. Je kunt ervoor kiezen om je kerstballen volledig een verfbadje te geven of gedeeltelijk. Op deze manier lijken jouw oude kerstballen weer als nieuw!

Je kerstballen zelf decoreren

Kerstballen pimpen kan makkelijk met glas- en serviesstiften. Deze zijn te koop bij Action maar ook via bol.com. Op deze manier maak je jouw kerstballen volledig naar jouw eigen smaak én ben je creatief bezig. Je kunt denken aan leuke patronen die je zelf maakt, een tekening op de kerstbal of een toffe quote die bij jou past. Zelf maakte ik deze kerstbal met glasstift, het is mijn levensmotto.

DIY kerstbal DIY Christmass ornament

Met lijm en strass je kerstballen pimpen

Vind je jouw kerstballen te saai en vind je het leuk om zelf te knutselen met je kerstballen? Dan is het leuk om met lijm en strass steentjes of glitters je kerstballen te versieren. Dit voorbeeld is volgens mij zeer tijdrovend maar zeker wel haalbaar!

Tip: Schijt aan je leeftijd-taart

Een kerstbal met groen zelf maken

Prachtig zijn de gevulde kerstballen met mooi kerstachtig groen. Deze kerstballen met groen kun je gemakkelijk zelf maken met doorzichtige kerstballen! Bij Action, het tuincentrum of via bol.com kun je diverse kerstballen kopen die je kunt vullen. De meesten zijn eigenlijk voor foto’s maar dit gedeelte is er gemakkelijk uit te halen. Door er een lint aan te maken dat bij de rest van jouw kerstdecoratie past krijg je hele leuke en bijzondere kerstballen! Ook kun je simpele glazen doorzichtige kerstballen vullen door de ophanghaakje eraf te halen en voorzichtig de kerstbal te vullen met takjes (kunst)groen en kunstsneeuw of met veertjes.

Let op: het is wel verstandig om de gevulde kerstballen extra af te plakken met een plakbandje of een dun laagje kit die doorzichtig opdroogt.

Kerstballen maken van piepschuim

Piepschuimballen zijn door het hele jaar wel te koop maar zeker tegen de kerstperiode zijn zij te koop bij de DIY winkels. Wikkel er touw omheen en prik vast of versier met allerlei pailletten of wikkel er een lint met diamantjes omheen. Er zijn legio mogelijkheden!

Je eigen kerstballen met touw of wol maken

Door een ballon op de juiste grootte op te blazen kun je jouw eigen kerstballen met touw maken. De ballon zal de grootte van je ballon worden! Gebruik verder nog touw of wol naar keuze (maar niet te dik) en behanglijm. Smeer de ballon in met behanglijm en wikkel het touw om de ballon heen. Breng hierna nog een goede laag behanglijm aan en laat opdrogen. Als de bal is opgedroogd kun je de ballon leegprikken.

Ook met een lijmpistool kun je een kerstbal mooi decoreren met touw of wol.

Kerstballen met kant versieren

Door een lint met kant of een stuk kant uit te knippen zoals je het wil en te plakken op je kerstbal (met contactlijm of een lijmpistool) kun je een speciale kerstbal creëren. Door hierna de kerstbal en het kant in dezelfde kleur te verven maak je een prachtige en opvallende kerstbal die je nergens anders ziet!

Tal van mogelijkheden voor kerstbal DIY

Als je op Pinterest kijkt kom je enorm veel tegen voor het pimpen van je kerstballen. De leukste DIY voor kerstballen heb ik gepind op mijn eigen kerstdecoratiebord op Pinterest. Dit bord kun je gemakkelijk bekijken via onderstaande link.

https://pin.it/ftwqvqkoiraolg
Liefs, Kimberly
De leukste DIY Kerstballen om zelf te maken deze kerst

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *