Strooigoedkrans Sinterklaas
Moms

DIY – Sinterklaas krans met pepernoten

Eindelijk is het weer bijna Sinterklaas-tijd! Ik vind het zo gezellig en heb de afgelopen dagen met de kleuter lekker zitten knutselen, waaronder deze Sinterklaas krans met pepernoten.

DIY Sinterklaas krans met Pepernoten

Zo met de Sint die weer in het land is met zijn pieten vind ik het altijd leuk om het huis een beetje te versieren. Niet te gek maar wat leuke dingen om het huis in de Sinterklaas sfeer te brengen. Om dat voor elkaar te krijgen maak ik o.a. deze krans en dat terwijl ik helemaal niet zo’n knutselaar ben. Zelfs ik krijg dit voor elkaar dus iedereen kan dit!

Lees ook: Sinterklaas decoratie in huis

Benodigdheden voor de krans

Het is ontzettend makkelijk te maken voor de leuk en het gemak heb ik er een aantal foto’s bij zodat er echt geen twijfels meer zijn. De spullen komen eigenlijk allemaal bij de Action vandaan, afgezien van de chocolademunten. Het kost dus ook nog eens niet zo veel. 2x € 0,85 voor de zakken strooigoed, 1x € 0,85 voor de strokrans (met een diameter van 30 cm) en voor de 3D kit (lijm) voor € 1,55 is dus € 4,10 in totaal. Dan heb ik nog wel de chocolademunten erbij gekocht maar die waren nog geen euro.

 

2016-11-10-18-59-44

 

Stap 1

Zoals je op de foto ziet is 1 zak al aangebroken geweest omdat we al lekker wat hadden zitten snoepen. Helaas kwamen we daarna dus wel wat te kort dus heb ik bij de Hema nog een strooigoed- zak gekocht omdat ik de krans een beetje te dun beplakt vond.

Met de 3D kit heb je dus een makkelijke te gebruiken lijm. Je kunt ook je lijmpistool gebruiken maar die heb ik niet voor handen en daarbij vind ik die niet veilig met een kleintje in de buurt. Dat moet iedereen verder voor zich weten uiteraard maar ok. Als je op een rijtje pepernoten wat lijm doet kun je steeds door plakken. Je kunt de pepernoten direct op de krans plakken. Ik ben gewoon ergens begonnen en kreeg er later een systeem in. Voor de handigheid denk ik dat je het beste kunt beginnen door aan de binnenkant te beginnen en dan naar buiten te werken.

 

Benodigdheden pepernoten krans

 

Stap 2

De ruimtes die ik tussen de pepernoten overhield heb ik afgeplakt met andere pepernoten en snoepjes. Tussendoor heb ik de krans een nacht laten drogen/ uitharden zodat ik makkelijker de 2e laag erop kon plakken.

krans tussendoor

Ik heb er in de tussentijd wel een foto van gemaakt maar de foto is een beetje rommelig omdat Evi ondertussen naast me zat te knutselen, knippen en mij wat aan het helpen was. Op haar manier uiteraard. Let dus maar niet te veel op de rommel 😉

 

Stap 3

De lijm moet daarna weer uitharden uiteraard. En als finishing touch is het goed om de krans af te sprayen met blanke lak (ook van de action) of haarlak. Dan blijft de krans langer mooi en kun je hem misschien zelfs meerdere jaren gebruiken.

 

Sintkrans met pepernoten

Zelf heb ik de krans nu op de vensterbank staan bij een foto van Evi (die ik i.v.m. haar privacy geblurd heb).

 

Ik vond het ontzettend leuk om te doen en vind het een leuk effect geven. Absoluut het knutselen waard! Wat vind jij van de krans?

Liefs Kimberly

DIY Sinterklaas krans

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 16 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Een aantal tips om met Sinterklaasdecoratie je woonkamer pakjesavond-proof te maken - Beebs and Moms on 11 november 2016