DIY - Schijt aan je leeftijd taart
DIY Recente berichten

DIY | Schijt aan je leeftijd-taart

Vorig jaar werd mijn moeder 60. Een hele bijzondere leeftijd die ook wel een beetje gevierd mag worden. En waar je vaak bij baby’s een luiertaart cadeau geeft, kan je een ouder iemand dus een schijt aan je leeftijd-taart cadeau geven. Ik maakte er ééntje en laat jullie zien hoe je deze kan maken, zie je gelijk hoe die van mij geworden is.

Schijt aan je leeftijd-taart

Via pinterest en op creatieve pagina’s op Facebook zag ik een aantal keer zo’n schijt aan je leeftijd-taart voorbij komen. Waar je bij een luiertaart luiers cadeau geeft met presentjes, is dat bij een schijt aan je leeftijd-taart anders. Je geeft dan een taart van toiletpapier met presentjes erbij, vandaar het stukje schijt aan je leeftijd. Ik vond het idee heel erg tof. Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt. En ook voor een man is het een leuk cadeau. Door de presentjes die je bij de taart doet maak je het een persoonlijk cadeau.

Benodigdheden

Bij de benodigdheden horen sowieso een pak toiletpapier, decoratie en de leeftijd van de jarige. Bij de supermarkt nam ik een kartonnen doos mee zodat ik daar de bodem van kon maken voor de taart. Ook kocht ik 2 grote cijfers met de leeftijd van mijn moeder.

De Basis

De basis maakte ik dus door een grote cirkel te knippen uit de kartonnen doos. Deze bekleedde ik vervolgens met crêpepapier en dat plakte ik weer vast. Ziet er niet optimaal uit maar goed, de taart maakte ik hier bovenop. Mijn inpakkunsten waren dus verder niet meer te bewonderen.

Beginnen met het maken van de Schijt aan je leeftijd taart

Met de bodem klaar was het de tijd aan de toiletrollen om te gaan stapelen. Ik begon met deze basis en ging hierna door met op elke laag minder toiletrollen.  Doordat ik 18 toiletrollen had kon ik op deze manier 4 lagen maken voor de Schijt aan je leeftijd taart.

Toiletrollen basis

Na het stapelen van de toiletrollen maakte ik elke laag vast met een decoratielint. Voor deze taart koos ik voor decoratie met 60 erop. Je kunt het ook vastmaken met gewoon decoratielint of ander lint dat je mooi vind. Het is vanwege schuiven wel belangrijk dat je de individuele lagen vastmaakt aan elkaar.

Lees ook: DIY 

Het eindresultaat

Nadat ik de lagen individueel aan elkaar bevestigd had ben ik begonnen met decoreren. Zo had ik een tube Kukident, huidverzorgende olie, incontinentieluiers, een kaart, een button en een luchtje. Dat luchtje vinden wij in het gezin bij oude vrouwen horen en daarom dat deze erbij zat. Je ziet het, je kunt het helemaal aanpassen met decoratie die bij jullie past. Wij vonden het leuk om er grappen aan te verbinden, je kunt het natuurlijk ook serieus doen en eventueel een mooi cadeau verwerken in de Schijt aan je leeftijd taart. It’s up to you. Nadat ik de taart gedecoreerd had heb ik het ingepakt in doorzichtige folie (o.a. bij de action en kruidvat te koop). Hierdoor bleef alles mooi bij elkaar en kon de taart ook veilig worden vervoerd naar de jarige.

De schijt aan je leeftijd taart

Wat vind je ervan en zou je hem ook cadeau geven aan iemand? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laten jullie het me weten in de comments?

Liefs Kimberly

Schijt aan je leeftijd-taart Pinterest

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

16 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Lees mee 64 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings on 26 februari 2018