Uitgerust wakker worden door een goed matras
Home en interieur Recente berichten Tips

Uitgerust wakker worden door een goed matras.

Een aankoop die nogal onderschat wordt is de aankoop van een matras. Je ligt ongeveer een derde van je leven in bed dus het is behoorlijk belangrijk om een goed matras te kiezen. Maar er zijn veel dingen om op te letten en daarom help ik je te kiezen met deze tips.

Juist die uren in bed zijn heel belangrijk

Essentieel in het leven is toch wel een goede nachtrust. Dat doe je in een goed bed, in een koele donkere kamer en het liefste een uur of 8. Maar zodra je kinderen hebt gaat die vlieger vaak niet meer op dankzij gebroken nachten en andere ritmes dankzij de kinderen. Juist dan is het heel belangrijk om juist die uren in bed op een goed matras te liggen. Dankzij een niet passende of een versleten matras kun je naast een verstoorde nachtrust namelijk ook fysieke problemen ontwikkelen. Maar met deze mooie matrassen kun je uitgerust wakker worden.

Waarom een goed matras aanschaffen?

De eisen die iemand stelt aan een matras verschillen per persoon. De één slaapt graag op een zacht exemplaar, de ander op een hard matras. Daarnaast speelt je lengte en je gewicht mee bij het kiezen van het juiste matras. Omdat deze keuze zo persoonlijk is, is het belangrijk om goed te testen voordat je een keuze maakt. Het juiste matras voor jou zorgt ervoor dat jouw lichaam voldoende steun heeft waardoor je lijf tijdens de slaap goed kan ontspannen. Je zal dan met meer energie wakker worden en met minder lichamelijke klachten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een matras?

  • Een matras moet goed bij jouw lichaam passen en het voldoende steun geven.
  • Daarnaast is het belangrijk om op het materiaal van de matras te letten.
  • Een ventilerend materiaal is ideaal voor wanneer je het snel warm hebt maar een traagschuim matras is juist weer heel fijn wanneer je het snel koud hebt.
  • Er zijn ook matrassen te koop die extra steun geven aan probleemgebieden zoals bekken en rug. Heb jij klachten op dit gebied, laat je dan extra goed adviseren.
  • Check de beoordelingen van matrassen online. Hoe bevalt hij mensen in de praktijk en maakt de matras alle beloftes waar?

Laat je goed adviseren in de speciaalzaak voordat je overgaat tot de aankoop. Niets zo vervelend als een matras dat niet goed bij jou past waarna je lichamelijke klachten ervaart. We kennen allemaal wel de matrassen met kuilen van een grote keten van vakantiehuisjes. Heel vervelend want direct merk je dan hoe belangrijk een goed matras dus eigenlijk is. Of juist heel fijn wanneer je weer thuis komt en in je eigen bed kunt liggen 😉

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 10 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.