Waarom is een goed bed zo belangrijk
Home en interieur Recente berichten

Waarom is een goed bed zo belangrijk ?

Aan het eind van een drukke dag lekker naar bed. We hebben het allemaal nodig voor onze nachtrust en smachten er soms zelfs naar. Maar waarom is een goed bed eigenlijk zo belangrijk en waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuw bed?

Is een goed bed echt zo belangrijk?

Daar kan ik kort over zijn: Ja! Een goed bed is heel belangrijk. Zonder goede nachtrust is het moeilijk om fysiek en psychisch bij te komen van alle indrukken die je gedurende de dag opgedaan hebt. Bijna 1 op de 3 Nederlanders heeft problemen met hun nachtrust. Een goed bed kan ondersteunen en helpen om beter te slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bed ?

De bodem van een bed is belangrijk. Zo geeft een vlavrobodem – hardvoard met gaatjes – de minst flexibele steun aan je lichaam en zijn boxsprings juist erg populair aan het worden. Deze geven optimaal steun aan je lijf en verdelen de drukpunten. Zo koop je o.a. Boxsprings bij Goossens. Het bed dat dat je koopt moet passen bij jou en je behoeftes.

Een lattenbodem gaat zo’n 20 jaar mee en een matras dient om de 5 á 10 jaar te worden vervangen. Je nieuwe matras moet goed passen bij de lattenbodem en een goede ventilatie hebben. We verliezen veel vocht tijdens het slapen waardoor de warmte en vocht dankzij een goede ventilatie afgevoerd kan worden. Zo gaat je matras langer mee.

Een goede voorbereiding is de helft

Verdiep je in de reviews van de mensen die het bed al hebben gekocht. Probeer matrassen uit in de winkel, ga proefliggen en ervaar hoe het voor jou voelt. Bij een 2 persoons-bed is het belangrijk om rekening te houden dat je partner een andere voorkeur kan hebben qua matras dan jijzelf. 2 aparte matrassen met een dekmatras daar overheen is in deze situatie een goede optie. Zo heb je beide de matras die je wil en bij jouw wensen past.

Jouw nieuwe bed moet passen bij jullie behoeftes, de hoogte hebben die jullie fijn vinden en voldoen aan de eisen. Stel deze als eerste vast voor jezelf. Waar moet een bed volgens jou aan voldoen: Welke harde eisen stel jij aan een bed, kijk wat je mooi vind, hoe slaap jij, ben jij een zij- rug- of buikslaper en hoe slaapt je partner? Daarnaast is budget en uiterlijk van een bed erg belangrijk. Neem al deze dingen mee in je achterhoofd zodra je voor een nieuw bed gaat kijken en laat je adviseren in de winkel. Je doet lang met een bed en brengt er waarschijnlijk in ieder geval 8 uur per dag in door.

Wat vind jij heel belangrijk aan een bed?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *