Hoe kun je het beste je home office inrichten
Home en interieur

Hoe kun je het beste je home office inrichten?

Werk je vanuit huis? Dan is het belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan de inrichting van je thuiskantoor! Je wilt er immers in opperste concentratie aan het werk kunnen gaan – de juiste styling van je home office speelt daar zeker een rol in. Waar moet je aan denken? Lees onze tips en tricks!

Juiste meubels voor je thuiskantoor

Haal allereerst de juiste meubels naar je home office. Net als op het kantoor bij een bedrijf is het belangrijk om goede meubelstukken uit te kiezen. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier zit, met een passende bureaustoel en -tafel. Helaas zijn kwalitatieve kantoormeubelen al gauw prijzig. De oplossing? Haal gebruikte kantoormeubelen in huis! Die zijn helemaal budget-proof en kunnen nog prima een ronde mee. Denk aan tweedehands bureaustoelen, waarbij je veel hebt om uit te kiezen: van kleur tot design. Zo zit je er voortaan comfortabel bij tijdens je werk aan huis!

Locatie in huis

Denk ook na over de ideale locatie voor je thuiskantoor in je woning. Natuurlijk is er niet altijd de luxe om gewoon maar zomaar overal een home office in te kunnen richten – misschien heb je maar beperkte ruimte. Toch is er veel mogelijk als je bijvoorbeeld de inrichting van je interieur iets aanpast: zie je thuiskantoor als een belangrijk onderdeel in huis. Het is prettig om op een comfortabele plek te werken, waar het ’s winters warm en ’s zomers niet te heet is. De overloop of zolder zijn daarom niet altijd even geschikt. Denk eerder aan een thuiskantoor in de woonkamer of slaapkamer, waar je een hoekje vrijmaakt. De beste plek? Dat is toch wel in een afzonderlijke kamer, waar je in alle rust kunt werken. Mocht je nog een slaapkamer over hebben in je woning, kun je daar dus het best je thuiskantoor inrichten.

Opgeruimde home office

Zorg dat je home office altijd opgeruimd is. Het is immers niet bevorderlijk voor je concentratie om in een rommelige ruimte te werken. Voldoende opbergruimte helpt mee: zorg voor een grote kast waar je al je benodigdheden in kwijt kunt. Zo hoef niet alles op je bureau rond te slingeren. Verder is het zaak om je bureau thuis gewoon netjes te houden, net zoals je op locatie in een bedrijfskantoor zou doen.

Inspirerende werkomgeving in huis

Tot slot doe je er goed aan om een inspirerende home office in te richten. Dat kan helpen om je te motiveren en om creatiever na te denken! Hang bijvoorbeeld een mooie poster op aan de muur, met een print die jij inspirerend vindt. Of denk aan een toffe quote aan de wand. Verder helpt een mooie aankleding mee – van een notitieboekje tot een muismat in de stijl die bij jou past. Maak een fijne plek van je thuiskantoor!

«

»