Gaat jouw woning je hele leven mee
Home en interieur Lifestyle

Gaat jouw woning je hele leven mee?

Heb je eindelijk je droomhuis gevonden, dan wil je daar natuurlijk het liefst je hele leven in blijven wonen. Of dat ook lukt, dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Door goed voor je woning te zorgen en zo nu en dan wat noodzakelijke aanpassingen te doen, kan het vaak prima lukken om een woning voor het leven te vinden.

Een beetje zorg en aandacht kan geen kwaad

Wanneer je een nieuwe woning koopt, ben je geneigd om vooral te kijken of deze past bij de eisen die je er op dit moment aan stelt. Zijn er voldoende slaapkamers? Is de tuin lekker groot? Heb je genoeg ruimte in de badkamer en is er plek om te kunnen werken? Logisch natuurlijk: je gaat nu in de woning wonen, dus hij moet ook nu bij je passen. Toch kan het geen kwaad om ook al een klein beetje vooruit te kijken. Koop je een huis waarvan je hoopt dat je er de rest van je leven kunt blijven wonen, is een vooruitziende blik geen overbodige luxe.

Alhoewel je nooit weet hoe de toekomst gaat lopen, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Zitten er geen trappen in de woning die zodra je ook maar enigszins moeilijker gaat lopen al een probleem worden? Is dit wel het geval, dan zou je direct even kunnen laten onderzoeken of er indien nodig trapliften op geplaatst kunnen worden later. Direct trapliften kopen is niet nodig, maar weten dat het in de toekomst een optie is, is toch prettig. Hier kun je alvast terecht voor meer informatie: https://handicare-trapliften.nl/. Bekijk ook de rest van je woning eens met deze kritische blik en met oog voor de toekomst, om te voorkomen dat je ‘huis voor het leven’ toch wat minder levensloopbestendig is.

Wil je graag lang in je woning blijven wonen, dan is goed onderhoud natuurlijk ook geen overbodige luxe. Door je huis in goede conditie te houden is de kans veel groter dat je er je leven lang met plezier in zal blijven. Bezuinig daar dus niet op, en geef je huis de kans om vele jaren een prettige plek te blijven.

Doe de aanpassingen die nodig zijn

Alhoewel je als het goed is al hebt geprobeerd je huis aan te passen aan de toekomst, of je in ieder geval geïnformeerd hebt over de mogelijkheden, kan het natuurlijk toch gebeuren dat je in de loop der jaren ergens tegenaan loopt wat je niet aan zag komen. Kom je bijvoorbeeld in een rolstoel terecht, dan vormt niet alleen de trap een obstakel, en ook als je zicht slechter wordt kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaan. In veel gevallen kan ook dan je woning zodanig worden aangepast dat je erin kunt blijven wonen. Laat je goed informeren, en doe de aanpassingen die noodzakelijk zijn, zodat jouw woning zo lang mogelijk goed bij je blijft passen.

«

»