Review HappySoaps shampoo bar en lipbalm haar wassen
Beauty en mode

De shampoo bars van HappySoaps getest

Een shampoo bar om je haren mee te wassen in plaats van een reguliere vloeibare shampoo? Het is vooral even schakelen in je hoofd omdat je het niet gewend bent, maar het is heel gemakkelijk in gebruik! Evi en ik testten de shampoo bars van HappySoaps uit en in deze blog lees je hoe dat ons is bevallen.

Je haren wassen met een shampoo bar

Geen plastic, natuurlijke ingrediënten en zonder palmolie. Maar mét shea butter, quinoa en olijfolie. Een shampoo bar van HappySoaps is goed voor zo’n 90 tot 110 wasbeurten, afhankelijk van hoe vaak jij je haren wast doe je er dus 2 maanden tot ruim een jaar mee. Tussen het gebruik in kun je de shampoo bars opbergen in speciale zakjes zodat je niet met plakkerige zeepresten te maken krijgt. HappySoaps heeft als missie een plasticvrije cosmeticamarkt, vol met een assortiment van plasticvrije alternatieven voor shampoo’s, douchegel en sponzen. Een mooie missie die ik graag een warm hart toedraag.

HappySoaps en CGM

Het afgelopen jaar heb ik voor mijn haar met slag alleen producten die voldoen aan de “eisen” van de curly girl methode (CGM) gebruikt omdat mijn haar het daar goed op doet. Helaas zijn de HappySoaps shampoo bars dus niet geschikt voor mijn haarroutine aangezien er sulfaten (Sodium Coco-Sulfate) in zitten. Voor mijn dochter hanteer ik niet deze methode daarom heb ik de shampoo bars samen met haar getest.

Getest HappySoaps shampoo bar en lipbalm

Shampoo bars en kinderen

Mijn dochter is 8 jaar en wilt graag zelfstandig haar haren wassen. Dat lukt nog niet heel goed met reguliere shampoo omdat deze vooral aan de bovenkant van haar hoofd blijft en zich minder goed laat verdelen. Daarbij heeft zij er, net zoals de meeste 8-jarigen, de motoriek en inzichten er nog niet helemaal voor. Een shampoo bar kun je gemakkelijk over je hoofd heen halen waardoor je de shampoo snel kan verdelen.

In de praktijk blijkt dat mijn dochter de shampoo bar goed kan gebruiken, ook zelfstandig na wat aanwijzingen. Haar haren waren fris en glansden, we waren er allebei erg content mee. Vooral de coco nuts vond Evi, die dol is op de geur van kokosnoot, heerlijk ruiken. Met plezier gebruikte ze deze shampoo bar, ideaal dus!

HappySoaps shampoo bar getest

Review HappySoaps lipbalm

Eerder las je al dat HappySoaps de missie heeft om een plasticvrije cosmeticawereld te creëren. Van HappySoaps mocht ik dus ook de lipbalm Sinaasappel uitproberen. De lipbalm heeft een milde geur, smeert gemakkelijk uit, plakt niet en zit in een blikje waardoor het gemakkelijk maar ook hygiënisch op te bergen is. Ik smeer inmiddels een week met de lipbalm en mijn lippen voelen verzorgd en zacht aan.

Onze ervaring met het haar wassen met een shampoo bar van HappySoaps

Naast dat de shampoo bars heerlijk schuimen en ruiken, zijn ze ook prettig in gebruik voor mijn dochter. Haar haren zijn er zoals je kon lezen heerlijk schoon en glanzend van geworden. Voor ons is het dus zeker voor herhaling vatbaar, zeker het gemak voor mijn dochter is een groot voordeel van deze vorm van shampoo. Dat er geen plastic als verpakking is vind ik ook een prettig idee, de plastic soep is al groot genoeg. Op het doosje van de verpakking (en op de bijsluiter) staat een duidelijke gebruiksaanwijzing en ook de ingrediënten staan hier duidelijk in vermeld. Een shampoo bar bestel je voor € 8,75 en je kunt ook je crèmespoeling als bar bestellen. Net zoals je bodylotion en je reguliere zeep.

Wil jij dus ook minder plastic gebruiken, dan is HappySoaps zeker een goed alternatief voor jou.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»