Hask keratin protein smoothing shampoo and conditioner review
Beauty en mode Recente berichten Reviews

HASK Smoothing Shampoo & Conditioner | Review

Ik hou van shampoo en conditioners die zonder sulfaten (SSL / SLES) zijn. Daarom was ik ook alleen daarmee mijn haren en vind ik het belangrijk deze eerst uitvoerig te testen voordat ik mijn bevindingen deel. Wat ik van de HASK Smoothing Shampoo & Conditioner vind en waarom ik zo graag producten zonder sulfaten gebruik lees je in deze review.

Shampoo en Conditioner zonder sulfaten en parabenen

Nadat ik eigenlijk gewend was aan de jarenlange jeuk op mijn hoofd kwam ik er via andere bloggers achter dat sulfaten hiervan de oorzaak zouden kunnen zijn. Ik las diverse blogs erover, had het met mijn kapster erover en ging op zoek naar shampoo’s die heel fijn zijn. Fijn maar dan wel zonder sulfaten (en parabenen). Ik was bij de Tuinen, gebruikte de SLS vrije lijn van de Action en de shampoo van de Hema (die standaard zonder SLS zijn!)

De jeuk vertrok van m’n hoofd maar ook van die van Evi die inmiddels haar eigen kindvriendelijke SSL vrije shampoo had.

Wat zijn Sulfaten?

Sulfaten zitten bijna in alle shampoo’s en deze drogen je hoofdhuid uit. Daarnaast verstoren ze de haargroei, halen de natuurlijke vetten/ oliën van je hoofd af en zijn nog eens slecht voor het milieu ook.

Maar sulfaten zitten bijvoorbeeld ook in afwasmiddel en schoonmaakmiddelen. Dankzij sulfaten schuimt je shampoo zo lekker. Ook een sulfaatvrije shampoo? Let er dan op dat er in je shampoo geen
sodium lauryl sulfaat of ammonium lauryl sulfaat zit. De 4 afkortingen van sulfaten zijn SLS, SLES, ALS en ALES.

HASK Smooting Shampoo en Conditioner getest

Een tijdje geleden kreeg ik van FS Agency een set HASK Smoothing Shampoo en Conditioner. Ik wilde deze eerst goed testen voordat ik mijn bevindingen zou delen. Deze shampoo en conditioner zijn SLS vrij en PH-vriendelijk. Heel fijn dus als je een gevoelige hoofdhuid hebt.

De shampoo en conditioner beloven je haar te verzachten en vernieuwen, haarbreuk en statisch haar tegen te gaan en heeft een heerlijke zachte geur.

In de praktijk vond ik de shampoo en conditioner van HASK echt ontzettend fijn! Door de doppen zijn de shampoo en conditioner makkelijk te verdelen en ondanks dat de shampoo en conditioner sulfaat- en parabeenvrij zijn schuimt de shampoo heel goed. Ik was mijn haar 2 keer en de 2e keer heb ik echt maar een klein beetje shampoo nodig. Dat komt doordat de eerste keer al veel vuil uit mijn haar is gewassen.

Hask Keratin Protein Shampoo Review

De conditioner vind ik echt enorm fijn! Hij verdeelt goed over mijn haren, verzorgd en voelt niet zwaar aan. Mijn haar is gevoed, beduidend minder statisch en absoluut minder pluizig. Ik verf mijn haar niet en heb heel Hollands haar (met een lichte slag) dat in de winter als een masker om mijn gezicht gaat zitten dankzij de statische lading. Deze winter helemaal niet! Overigens was ik eens per week mijn haar.

Ik vind deze shampoo en conditioner echt heel fijn en ben een beetje verdrietig als ik eraan denk dat ze bijna op zijn 😉 Absoluut een aanrader deze SLS- en Parabeenvrije shampoo en conditioner van HASK. Ik heb nu de Smoothing lijn gebruikt maar voor iedere haarsoort heeft HASK wel een passende lijn. Ook hebben zij intensieve conditioners en haaroliën.

Je koopt de HASK Smoothing Shampoo en Conditioner o.a. bij Etos en Bol.com De lijn is niet “goedkoop” maar het kopen in een aanbieding loont.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • Moroccanoil

    Ik vind dat ook zo fijn een shampoo zonder sulfaten en parabenen, nadat ik had gehoord dat dat beter is voor krullend haar!! Samen met moroccanoil wordt mijn haar dan zo zacht! Ik krijg alleen wel een beetje een vet voorhoofd waardoor er kleine bobbeltjes ontstaan? Heb jij hier ook last van?

    x Polly

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *