Alphanova Zonnebrand biologisch
Beauty en mode Reviews

Biologische verzorging voor kinderen van Alphanova

Steeds meer ben ik bewuster aan het omgaan met verzorgingsproducten. Zeker als het aankomt op de producten die ik gebruik voor Evi. Zo kwam ik bij de producten van Blossom Up Natuurlijke Verzorging. Ik testte de Alphanova Kids Bio Princess Shampoo en de Aphanova Sun bio spray. Hoe deze biologische verzorgingsproducten mij en Evi bevielen?

Review van de biologische verzorgingsproducten voor kinderen van Alphanova

Al jaren heb ik snel last van een droge en trekkerige huid. Ik vind het erg lastig wat nou belangrijk is in een verzorging en wat ik beter achterwege kan laten. Door artikelen van o.a. Northflix ben ik bewuster naar de ingrediënten aan het kijken in mijn verzorging maar ook zeker in die van Evi.

Alphanova Kids Bio Princess Shampoo

Net als ikzelf heeft Evi snel last van een trekkerige en schilferige hoofdhuid. Ook klaagt zij snel dat de shampoo pijn doet aan haar oogjes. Ik wilde graag testen hoe zij zou reageren op shampoo zonder sulfaten, zeker aangezien bij mij de klachten minder zijn geworden sinds ik zelf sulfaatvrije shampoo gebruik. Bij Blossom Up vond ik een geschikte shampoo specifiek voor prinsessen( € 8,35) en laat Evi zichzelf nou net een prinses vinden.

Alphanova biologische kindershampoo zonder chemische middelen

Beoordeling Alphanova Kids Bio Princess Shampoo

 • Uiterlijk
  “O wow een prinses en mooie roze letters, die is voor mij.” Evi was content met de fles, al vond ze het wel jammer dat haar bekende tv-vrienden er niet op stonden en dat de fles wit was i.p.v. roze.
 • Geur
  “Ruikt heel lekker ruiken, is echt voor meisjes” aldus Evi.  De shampoo is verrijkt met biologische aardbeien en ruikt daardoor naar aardbeien! Ik vind het zelf een hele milde geur en zeker niet chemisch.
 • Prikken in de ogen
  “Doet niet pijn in mijn oogjes mama!” Evi was ontzettend blij dat de shampoo geen pijn deed aan haar ogen. Ze heeft in het verleden eens een shampoo gehad die veel pijn deed aan haar ogen en daardoor werd ze zenuwachtig bij het haren wassen. Die shampoo is uiteraard maar 2x gebruikt maar goed, het kwaad was al geschied. 
 • Jeuk op haar hoofd
  Hier zegt Evi niet veel over maar ik merk dat zij minder aan haar hoofd krabt en dat zij behoorlijk minder schilfers heeft op haar hoofd. We wassen haar haren 1x per week na het zwemmen en haar haren glanzen mooi na het gebruik van de shampoo.
 • Ingrediënten
  Hier had Evi weinig over te zeggen uiteraard maar ik des te meer. De shampoo bevat geen synthetische en chemische toevoegingen, bevat natuurlijke zachtmakers zoals katoen en lavendel, is niet getest op dieren en is vegan! De shampoo bevat geen parabenen of sulfaten en is daardoor heel zacht voor de haren van Evi.
Ingrediënten Alphanova Shampoo

 Alphanova Sun bio spray

Er zijn de afgelopen jaren steeds meer berichten over zonnebrand en schadelijke ingrediënten die zij bevatten. Zo zouden deze kankerverwekkende ingrediënten bevatten. Heel eerlijk gezegd kan ik daar weinig over zeggen, ik heb daar te weinig kennis over maar vind zonnebrand wel ontzettend belangrijk.

Evi en ik hebben een lichte huid die gevoelig reageert dus daardoor werd ik nieuwsgierig naar een alternatief voor de reguliere zonnebrand. Bij Blossom Up kwam ik de Alphanova Sun bio spray factor 30 (€ 16,80) tegen. Deze spray is op basis van natuurlijke producten en is zodoende niet schadelijk voor de huid. Ik testte hem tijdens die paar mooie dagen die we ergens in augustus nog hadden en beoordeelde hem op de onderstaande punten.

Beoordeling Alphanova Sun bio spray

Alphanova Zonnebrand biologisch
 • Uiterlijk
  Het is een gewoon ogende fles, die lekker in de hand ligt en met duidelijke informatie op de verpakking. De vissen op de verpakking vind ik een leuke toevoeging.
 • Geur
  De geur is heel subtiel. Ik ben nooit zo goed in geuren duiden maar ik vind het een beetje lijken op vanille met kokos. De geur is verre van chemisch en daardoor erg aangenaam.
Textuur zonnebrand
 • Smeerbaarheid
  De zonnebrand is wat dunner en smeert daardoor prima uit. Het enige punt is dat de basis op mineralen is en daardoor niet zo intrekt in de huid als de reguliere zonnebrand. Daardoor hou je een lichte waas over de huid. Ik had dat aanvankelijk niet zo in de gaten totdat Evi aan me vroeg waarom ik een wit gezicht had. Ik bleek sowieso niet goed uitgesmeerd te hebben maar ook de zonnebrand trok niet in.
 • Bescherming
  De zonnebrand beschermt prima, ik ben niet verbrand tijdens het gebruik en door de ingrediënten was mijn huid ontzettend zacht! Naast het beschermen van mijn huid is deze zonnebrand ook nog eens niet schadelijk voor de zeedieren en het rif, lijkt me toch ook een heel belangrijk iets om te benoemen.
 • Ingrediënten
  De basis voor de zonnebrand is Aloë Vera. Dit zorgt voor kalmering, hydratatie en bescherming van de huid. Titaniumoxide wordt gebruikt als minerale zonnefilter, door deze toevoeging ben je beschermd zodra je jezelf hebt ingesmeerd en hoeft de zonnebrand niet eerst in te trekken voordat deze beschermt. Ook zit er in deze zonnebrand Jojoba-olie, Squalene en Sheaboter.
Ingrediënten Alphanova Zonnebrand

Onze ervaring met deze biologische verzorgingsproducten voor kinderen

Deze 2 biologische producten vind ik heel prettig in het gebruik. Vooral over de shampoo ben ik heel erg enthousiast! Ik hoop oprecht dat daar ook een crèmespoeling en volwassen lijn van komt. De zonnebrand vind ik ontzettend fijn maar is het wennen dat er een waasje achter blijft op je huid. Tip van Blossom Up is om een dun laagje kokosolie op de huid te smeren voordat je de zonnebrand gebruikt. Dit zou moeten helpen om de waas te voorkomen/ verminderen.

Liefs, Kimberly

Dit artikel betreft een samenwerking. De biologische producten van deze review heb ik gekregen, echter maakt me dit niet minder oprecht.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Nicole Orriëns

  goed om te lezen dat het zo prima bevalt. Klinkt als een prettige productlijn.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ik vond deze producten erg fijn in ieder geval ????

 • Tyara

  Er zitten gewoon sulfaten in ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Zover ik weet de niet schadelijke sulfaten maar diegene die binden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *