Column

Dit hebben wij gedaan tijdens onze zomervakantie

Begin juni hebben wij weer genoten van een heerlijke vakantie met zijn drietjes. Het eerste wat de meeste zeiden: “Huh? Maar jij hebt toch net vakantie gehad?” Ja dat klopt inderdaad. Onze laatste vakantie was eind april en in mei hadden we een lang weekend. De vakantie daarvoor was in december. In september/ november geven wij op het werk vaak de vakantie al door voor het nieuwe jaar. Aangezien ik met meerdere partijen rekening probeer te houden, plan ik vooruit en eigenlijk altijd op verschillende momenten. Zo is het fijn verdeeld en genieten we op meerdere momenten in het jaar met elkaar van vrije tijd. En zolang het nog kan doen we dit nog niet in het hoogseizoen.

In november 2020 had ik mijn vakantie voor 2021 al vastgelegd. Dat had meerdere redenen! Ik wilde meerdere lange weekenden plannen en het liefst dit jaar ook met de verjaardag van Dex. Het puzzelen kon beginnen. Aangezien we in april 2020 niet met mijn ouders waren weggeweest, had mijn vader aangegeven dat hij dit wilde herhalen in dezelfde week in 2021. Het was even spannend, maar het is doorgegaan! Daarom hadden we dit jaar niet in maart, maar in april een weekje vrij. Onze zomervakantie plannen we al zolang we elkaar kennen in de eerste weken van juni. Sinds we Dex hebben stemmen we dit af met mijn ouders. Aangezien zij ook op Dex passen, plannen we hier omheen zodat we niet teveel vrije dagen voor opvang hoeven te ruilen. En in september pakken we vaak nog een week. Dit jaar gaan we een weekje weg. Tussendoor hebben we nog 2 lange weekenden gepland. Eentje was dus in mei en de andere zal zijn met de verjaardag van Dex. Uiteraard genieten we niet alleen in vakanties van onze vrije tijd, maar proberen we onze weekenden tegenwoordig ook niet alleen maar rondom verplichtingen of het huishouden te regelen. We plannen juist deze dingen nu om onze vrije tijd, date night of gewoon me-time heen. Zo is voor ons het weekend ook echt een moment van rust. Dat is iets wat ik echt geleerd hebt tijdens de bekende pandemie.

Tip, lees ook: 15 date night ideeën voor een leuke avond

Wat we hebben gedaan? Niet veel, maar genoeg om onze tijd heerlijk te verdelen. We hadden in ieder geval iedere week een uitje en Dex ging gewoon lekker naar de peuterspeelzaal. Zo hadden papa en mama tijd met elkaar (lang geleden) en Dex kon gewoon in een bepaald ritme blijven. Iets wat hij tegenwoordig heel erg nodig heeft. De eerste week hebben we een bezoek gebracht aan Amersfoort. De dierentuin wel te verstaan! We waren al even niet weg geweest door de maatregelen en dit was dus echt een feest. Overigens zijn we de maandag ervoor weer naar ons favoriete dierenpark geweest. We verlengde onze abonnementen waardoor we dus weer wat vaker kunnen gaan! Dex houdt van de dierentuin en dat geld ook voor ons. We namen lekkers mee, fruit en drinken om er een leuke dag van te maken. Daar aten we de lunch en we spraken samen met Opa en oma af. Zij zaten in de buurt op de camping! Zo hadden we echt een heerlijke dag. Het weer was goed, het was niet druk en de dieren lieten zich goed zien. Wat een gaaf park. Zeker een aanrader.

Ondertussen hebben Ralf en ik ook een bezoekje gebracht aan een tuinhandel vanwege de voortuin. Daar bestelden we de tegels, steentjes, zand en alles voor de plantenbakken. En inmiddels hebben we Dex ook verrast met zijn speelhuis. De stenen liggen voor de deur, dus de komende weekenden kunnen we aan de slag. Naast de tuinhandel, stond er ook een bezoekje bij de Primark gepland en zijn we ook een ochtend heerlijk samen wezen wandelen en lunchen. Genieten dus! In de tweede week zijn we naar de Efteling geweest. Wat hebben we genoten en dan vooral omdat Dex alles, maar dan ook echt alles helemaal overweldigend vond. Ik kan je zeggen, ik had de tranen in mijn ogen niet alleen omdat hij het zo ontzettend leuk vond en enthousiast reageerde, maar ook omdat het de eerste keer was sinds jaren dat we daar waren. We hebben alles op een rustig tempo gedaan, vooral leuke dingen gedaan die Dex wilde doen en zijn er achter gekomen dat onze boef inmiddels 1 meter precies is. Hij mocht dus in bepaalde attracties, maar dat zag hij zelf niet zitten. We aten frietjes en Dex ging tevreden met een ridderpak van Souza en een ballon van Jokie naar huis. De laatste is nu leeg en eigenlijk vind Dex dat we nu terug moeten naar de Efteling om hem te laten maken. Het pak van Souza is echt gaaf! Ik schreef eerder al een review over dit merk voor Beebs and Moms. In de Efteling ligt een winkeltje met allemaal pakken van dit gave merk. Echt de moeite waard om te gaan kijken!

De laatste week besteedden we vooral met binnen zitten en tussen de buien door zijn we naar Utrecht geweest. We wilde al heel lang met Dex naar het spoorwegmuseum. Heel leuk als je kleintje iets ouder is. Dus heb je een kindje van Dex zijn leeftijd (2,5) dan is het geen aanrader. Hij kon niet veel dingen doen en dat maakte dat we er snel doorheen zijn gegaan en we nog even Utrecht in zijn gelopen. Achteraf hadden we beter kunnen reserveren bij het Nijntje museum, maar ach weer een ervaring rijker. Als Dex ouder is, zal ik zeker nog een bezoekje aan het spoorwegmuseum brengen zodat hij de attracties nog een keer kan doen en alles beter begrijpt. Dat was dan ook het laatste uitje van onze vakantie, maar zeker niet het laatste van dit jaar. Ik merk namelijk dat Dex nu alles toch bewuster meemaakt en doordat het beter met mij gaat ik hier nu ook veel beter van kan genieten. Ondanks dat zijn oortjes niet altijd werken (geloof dat deze ook in de Efteling gemaakt moeten worden), is het geweldig om hem zo blij te kunnen zien. 

Ik kan je zeggen na deze vakantie ben ik weer eens extra dankbaar voor alle leuke dingen die we kunnen doen en hebben gedaan. Daarom kijken we weer uit naar alle fijne weekenden samen en natuurlijk naar ons weekje in september. Wat we dan gaan doen? Wordt vervolgd..

Liefs Suus

«

»