Spelletje wie is het?
Speelgoed

Het gekke aan het spelletje Wie is het?

Gisteren was ik met Evi het spelletje Wie is het? van Hasbro aan spelen. Niks bijzonders aan zou je denken, dat spelletje doen we minstens 1 keer per week en dat al een jaar. Maar ineens viel me er iets heel geks aan op! En eerlijk gezegd vraag ik me af of het jou weleens is opgevallen.

Wie is het

Je kent het spelletje vast wel, inmiddels is het in meerdere soorten te spelen. Maar je speelt het met z’n tweeën en je kiest een persoon/ dier/ superheld/ paashaas/ name it uit. Naar aanleiding van de gestelde vragen doe je deurtjes dicht van diegene die niet voldoen aan de kenmerken van de door jouw tegenstander gekozen figuur.

Huh wat?!

Meestal spelen wij de versie met dieren. Die dieren zijn dan in verschillende kleuren en hebben verschillen vachten etc etc. Evi kiest die dus altijd en ook met haar vriendjes speelt zij die. Maar gisteren speelden we voor het eerst sinds lange tijd dus de versie met mensen. Ik had een man gekozen en Evi een vrouw. Niks raars aan zou je denken totdat ik merkte dat na mijn vraag of Evi een vrouw gekozen had en zij ja zei, ik nog maar 5 deurtjes open had!! 5 vrouwen op een spel met 24 figuren! Ik maakte daar verbaasd een foto van, keek het bord nog een keer na en inderdaad. Echt maar 5 vrouwen op 24 figuren vind ik echt enorm karig hoor.

 

 

Spelletje Wie is het Hasbro

Beetje gek

Ik zette de foto die ik maakte op instastories en o.a. Merel van Lotus-Writings was het met me eens dat het wel een beetje gek is. Zo zonde ook want er zitten zo’n 3 blanke kalende mannen met baardgroei in. Daar kan toch wel een mannetje van ingeruild worden voor een meid met staarten of krullen ofzo? Maar goed, Evi viel het verder niet op. Het zal mij vroeger ook niet opgevallen zijn terwijl ik het spel vroeger ook al speelde met mijn zus. Dit spel is niet eens zo lang geleden helemaal vernieuwd en de borden zijn sterker gemaakt. Daarom vind ik het juist nog gekker dat de verdeling tussen de mannen en vrouwen zo ongelijk is. Het is nogal een verschil ook: 5 vrouwen en 19 mannen. Het lijkt wel alsof het om directeursfuncties ging, maar goed, dat is een hele andere discussie.

 

Wat vind jij?

Nou viel het mij zo ineens op, maar is het jou ook al eens opgevallen? Wat vind je er eigenlijk van? Laat je het me weten in de reacties? Dat kan makkelijk hieronder op de blog en anders op Facebook!

 

 

Liefs Kimberly

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

5 COMMENTS

 • Merel

  Waar ik ook net bij stil sta is dat er dus geen enkele Aziatische of lichtgetinte mensen tussen zitten. Je hoeft niet alles en iedereen te vertegenwoordigen hoor, maar iets meer diversiteit kan geen kwaad. Wel voor het spel zelf trouwens haha want dan heb je het zo geraden.
  Merel onlangs geplaatst…Op weg naar de KvK | Het belang van de juiste kantoorartikelenMy Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Viel me ook op inderdaad, maar dacht het nu maar hierbij te houden ???? Echt zonde dit.

 • Tijd voor revolutie! Girls on top!

 • Lieke van Veen

  Nu je zegt zie ik het pas. Dit is me vroeger echt nooit opgevallen. Ik vind dat ze die mensen van wie is het ook wel eens mogen vernieuwen. Het zijn nog steeds dezelfde als vroeger. Toch ben ik me nu wel af aan het vragen waarom er zo weinig vrouwen afgebeeld worden.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Melanie

  Het was mij nog nooit opgevallen. Ben het wel met alle bovenstaande reacties eens.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.