Over naar groep 5 op de basisschool
Kinderen Persoonlijk School

Dag groep 4 en welkom groep 5!

Het is al even geleden dat ik een update plaatste over Evi haar basisschool-tijd. Hoog tijd dus voor een nieuwe update, Evi gaat namelijk naar groep 5 na de vakantie!

School in Coronatijden

Groep 4 was een bijzonder schooljaar: Evi haar juf was langere tijd ziek en toen kwam de quarantaine wegens Corona er ook nog bij. Het was een bijzondere tijd en ik kreeg ineens veel mee van haar functioneren op school. Dat had het grote voordeel dat ik meer inzicht kreeg in haar manier van opdrachten aanpakken.

Een vroege leerling op de basisschool

Evi is een vroege leerling: zij is geboren in december en is de op één na jongste in de klas. Hierdoor was het even kijken in groep 2 of zij zou blijven kleuteren of naar groep 3 zou gaan. Aangezien Evi zich stierlijk verveelde met knutselen maar intens gelukkig werd van rekenen en schrijven/ lezen ging zij door naar groep 3. Dat is nog steeds de beste keuze geweest want ze vermaakt zich prima in de klas, sterker nog, soms verveelt ze zich alsnog stierlijk. Sinds het begin van dit jaar zit Evi daarom voor het lezen bij de plusklas en dat vind ze enorm leuk.

Op naar groep 5

Maar ondanks de gekke maanden in quarantaine en met school thuis liggen ze bij ons op school nog mooi op schema. Wel besloten ze de Cito-Toets te laten gaan en op een ander moment in te halen. Evi gaat over naar groep 5 en juf (die weer op school is) en meester waren te spreken over de persoonlijke groei van Evi het afgelopen jaar. Dat hadden wij natuurlijk ook wel gezien, maar het is fijn om dat erkend te zien. We zijn hartstikke trots op haar! Nu nog wat meer geduld ontwikkelen want nu wilt ze weleens te snel met haar opdrachten gaan waardoor ze foutjes maakt terwijl ze de antwoorden wel weet.

Kleine klas

De klas van Evi was al redelijk klein met 22 kindjes maar nu er kindjes zullen doubleren en er een kindje gaat verhuizen blijven er nog 19 over. Jammer voor school maar ideaal voor de kindjes in de klas en heel fijn voor Evi die het wel heel prettig vond om met de halve klas naar school te gaan. Zal wennen zijn voor ze wanneer ze naar de middelbare school gaan vermoed ik. Maar het zal zeker voor de kindjes wel heel fijn zijn in die cruciale vormende jaren: meer aandacht en meer rust. Ze ontwikkelen al meer dan genoeg op de basisschool.

Naar welke klas gaat jouw kindje ?

Liefs, Kimberly

Uitgelichte foto door Koester Fotografie

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *