bregblogt.nl Eightyonestories zelfzorgvrijdag
Mindset

De ideale zelfzorg van Bregje | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Bregje van www.bregblogt.nl je mee in de dingen die haar energie geven!

Voor jezelf zorgen als moeder

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De zelfzorg van Bregje

Deze keer neemt Bregje ons mee in haar #zelfzorgvrijdag. Bregje ken ik eigenlijk al sinds kort nadat ik ben gestart met B&M in 2016 en ik kan inmiddels haar een echte vriendin noemen. Ik bewonder de schrijfkunsten van deze positieve vrouw en kijk nu al uit naar haar droom! Bregje heeft een inspirerende blog en haar als tekstschrijver inhuren zal voor al jouw webteksten een verademing zijn.

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Bregje (1980), getrouwd met Etienne en moeder van Laurens (2014). We wonen in het mooie Maastricht, waar ik mijn eigen bedrijf run. Ik ben blogger en tekstschrijver en ik kan je vertellen dat het mijn droombaan is! Naast het schrijven ben ik dol op borrelen en eten met vrienden, wandelen, series kijken en lezen!

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Bijna elke dag wel. Ik heb het echt nodig om tijd voor mezelf te nemen. Het varieert van een uurtje in bad met een serie tot lekker lezen in de hangmat. Ik ga ook (bijna) dagelijks wandelen. We wonen vlakbij een natuurgebied, waar ik heerlijk kan rondstruinen. Koptelefoon op met een lekker muziekje of een podcast en even uit mijn hoofd en niet te veel nadenken.

Bregje zelfzorg

Waar laad jij nou echt van op?

In de zomer is de hangmat echt mijn happy place. Ik kan daar uren in liggen met een boek of tijdschrift. Af en toe duikt mijn zoon erbij en lezen we samen een verhaaltje of boek of knuffelen we samen. Het voelt als een kleine cocon, waarin ik kan ontspannen. Ik laad ook echt op van ontspannen afspraken met vrienden. Lekker samen lachen, borrelen en/of eten. Tijdens de coronacrisis borrelde ik regelmatig op vrijdagmiddag met mijn vriendinnen (waaronder jij haha!) en met onze vriendengroep organiseerden we onze eigen pubquizzes. Superleuk om te doen en fijn om zo toch in contact te blijven.

Puzzelen doe ik trouwens ook graag, het liefst met een Jan van Haasteren puzzel van 1000 stukjes. Vooral in de herfst en winter kan ik me daar uren mee vermaken!

Wandelen en sporten helpen me ook enorm om in balans te blijven, al moet ik daarvoor soms wel even over een drempel heen. Zeker als ik zo lekker in mijn hangmat of op de bank lig!

Wat is je lievelingseten?

Wat niet? Ik ben dol op ouderwetse rundvleeskroketten, die met dat draadjesvlees. Voor een goed sateetje of een lekkere biefstuk kom ik ook mijn bed uit. En voor sushi!

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

De laatste jaren steeds meer. Ik zie nu meer rust in mijn ogen, waardoor ze stralen. Ik ben trots op mijn haar dat ik de afgelopen jaren heb laten groeien en verven, waardoor het mooi zit en bijdraagt aan mijn uitstraling. Qua innerlijk ben ik trots op mijn veerkracht, waardoor geen uitdaging te groot is, ik kom er altijd weer uit!

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Ik ben liefdevol, gevoelig en zorgzaam, kan heel hard lachen om mijn eigen grappen en ben impulsief en enthousiast. Die laatste twee eigenschappen willen nog weleens doorslaan in een “teveel”, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik accepteer dat ze bij me horen en ik er trots op mag zijn!

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Een bad met heerlijk badschuim of -zout, bij voorkeur van Rituals! Dan pak ik de tablet erbij en kijk een serie of film. Heerlijk! Ik gun mezelf ook cadeautjes, zoals nieuwe kleding of sieraden.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Poeh jeetje, daar moet ik even over nadenken! Ik heb een brede muzieksmaak, die veel uitersten bevat. Het hangt van mijn bui af waar ik lekker op ga. Tijdens mijn werk doen de 90’s en klassieke muziek het heel goed, maar als ik een lange autorit moet maken en ik dat spannend vind, gooi ik de Foo Fighters erin. Ik heb niet één nummer dat me extra power geeft.

Bregje zelfzorgvrijdag

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Een boek schrijven. Ik heb allerlei losse ideeën in mijn hoofd en hoop er de komende jaren ruimte voor te vinden om ze in een boek te gieten. Het lijkt me echt fantastisch om een eigen boek uit te brengen, waar andere lezers dan van kunnen genieten.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Uitgebreid uit eten bij een sterrenrestaurant met mijn man. Gaan we ook zeker een keer doen dit najaar!

Ook meedoen met de #zelfzorgvrijdag?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een berichtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

De uitgelichte foto is gemaakt door Eightyonestories

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *