Spelenderwijs ondersteunen op de basisschool met de Bijlesmeester
Recente berichten Reviews School

Je kind ondersteunen op de basisschool

Op de basisschool krijgt je kind een berg aan informatie te verwerken. Je kind ondersteunen op de basisschool met de lesstof en helpen voorbereiden op de CITO is dan prettig maar op welke manier kun je dat nou het beste doen zodat het voor jullie beide leuk blijft? Ik reviewde met Evi de taalboekjes en de flitskaarten van groep 3 van de Bijlesmeester.

Spelend leren (begrijpend) lezen

In groep 3 van de basisschool maken de kinderen ineens hele grote sprongen met lezen. Ik vind het heel bijzonder om mee te maken en ben iedere keer weer verbaasd over wat Evi nu kan lezen. Evi is de op één na jongste in de klas en dus een echte vroege leerling. Ook daarom vind ik het belangrijk om haar te ondersteunen in de dingen die zij leert op de basisschool. En om dat op een manier te doen die Evi leuk vind waardoor ze er zin in heeft om te oefenen.

Oefenen taal groep 3
Ondersteunen op de basisschool de Bijlesmeester

De Bijlesmeester Taal Groep 3

Van de Bijlesmeester kreeg Evi een set flitskaarten en 2 oefenboekjes gericht op taal in groep 3. De flitskaarten waren inmiddels makkelijk voor haar nu ze aan het einde van groep 3 is. De oefenboekjes daarentegen zijn meer gericht op begrijpend lezen en boden meer uitdaging aan haar. Vragen als: “Hoe hak je het woord gezondheid in stukjes” of “Hoe noem je een klein lam” zijn leuk om te oefenen. De oefenboekjes bestaan uit multiple choice vragen en de antwoorden staan achteraan in de oefenboekjes.

Oefenen voor CITO groep 3 met De Bijlesmeester

Evi vind de opdrachten heel leuk en het daagt haar uit. Het zijn leuke oefeningen waar zij wel haar aandacht bij moet houden. Vooral spelling vind Evi nog lastig en ook daaraan besteed de Bijlesmeester in de oefenboekjes veel aandacht. Heel fijn dat zij zo kan oefenen op een makkelijke manier en zelf de antwoorden kan nakijken. Over een maand heeft de klas van Evi de 2e CITO-toets en het oefenen met de boekjes geven haar net wat extra steun waardoor zij zelfverzekerder de toetsen zal maken. En dat vind ik het fijnste om te zien, mijn dochter krijgt meer zelfvertrouwen en daardoor meer plezier in de oefeningen. Het is leuk om de oefenboekjes samen te doen en een spelletje te maken met de flitskaarten. Zo maak je er echt een moment met elkaar van en kun je jouw kind ondersteunen op de basisschool.

Oefenen cito basisschool de Bijlesmeester

De Bijlesmeester heeft bijlesmateriaal voor kinderen die op de basisschool en de middelbare school zitten maar bied ook individuele bijles aan bij jou thuis.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen, dit maakt me niet minder oprecht enthousiast.
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.