De grote verschillen van Netflix en Videoland op een rij
Lifestyle Recente berichten Reviews

De grote verschillen tussen Netflix en Videoland

Omdat ik erg benieuwd was naar de mogelijkheden van Videoland sloot ik laatst een proefabonnement af. Wat zijn de grote verschillen tussen Disney+, Netflix en Videoland? Ik zet van beide de voor- en nadelen op een rij zodat jij zelf kunt kiezen welke van deze 3 streamingsdiensten je de komende tijd gaat bingen.

Series en films streamen met Disney+, Netflix en Videoland

Heerlijk vind ik het om series en films te kunnen streamen. Geen gedoe met reclames en je kunt in veel gevallen gelijk doorgaan door het seizoen heen. Niet een week wachten totdat je een serie kunt kijken maar gewoon lekker in 1x een serie bingen. Heel fijn, zeker als je ziek bent, het buiten regent of gewoon omdat je er zin in hebt.

Lees ook: Mijn Netflix favorieten

Disney+, Netflix vs Videoland

Al een tijdje ben ik groot fan van Netflix. Maar toen ik een aflevering van Temptation Island dreigde te missen door een workation werd ik daar een beetje zenuwachtig van en probeerde ik 2 weken Videoland uit. Omdat ik die te laat opzegde had ik een extra maand Videoland. πŸ˜‰ Er zijn een aantal gelijkenissen tussen Videoland, Netflix en Disney + maar ook een aantal verschillen. Er zullen waarschijnlijk nog wat technische dingen zijn waar verschil in zit maar daar zal ik me niet op richten. Wel richt ik me op de verschillen tussen Disney+, Netflix en Videoland voor de gebruiker zonder technisch verstand. De “gewone” gebruiker van streamingsdiensten zogezegd. Omdat Disney sinds november 2019 een eigen streamingsdienst heeft zal ik deze ook toelichten.

Netflix abonnement

 • Je hebt een abonnement op Netflix al vanaf € 7,99 – dan kun je kijken op 1 scherm.
 • Voor € 10,99 kun je kijken op 2 schermen tegelijk en in HD.
 • Voor € 13,99 kun je kijken op 4 schermen tegelijk en in Ultra HD.
 • Altijd opzegbaar, via de app op praktisch alles te kijken en vaak geΓ―ntegreerd in een smart- tv.
 • Het voordeel is dat je 30 dagen gratis Netflix kunt proberen.
 • Meerdere profielen aan te maken voor leden binnen het gezin of vrienden.
 • App op smart tv’s, de grote tv providers, smartphones of Playstation 4 e.d.
 • Klik hier voor de site van Netflix.

Videoland abonnement

 • Een abonnement op Videoland kost € 8,99 per maand.
 • Je kunt op 4 verschillende schermen tegelijk kijken.
 • Tot 5 verschillende profielen aan te maken, dus je kunt ook samen met je familie of vrienden het account delen.
 • 14 dagen gratis proefperiode om Videoland uit te proberen.
 • Altijd opzegbaar.
 • App op smart tv’s, de grote tv providers, smartphones of Playstation 4 e.d. Echter geldt bij KPN dat de app alleen werkt wanneer je Videoland via hen afsluit, dan kun je alleen geen gebruik maken van de gratis proefperiode.
 • Klik hier voor de site van Videoland

Disney+ abonnement

 • Probeer 7 dagen gratis uit
 • Een abonnement kost je € 6,99 per maand of € 69,99 per jaar
 • Meerdere accounts aan te maken dus je kunt je account met vrienden of familie delen.
 • Toegang tot alle Disney films en series maar ook alle Star Wars, Pixar en MARVEL films en series! Ook van National Geographic zijn er diverse documentaires te bekijken.
 • Veel tekenfilms en series in het Nederlands te bekijken.
 • Altijd opzegbaar.
 • App op bepaalde smart tv’s, voor smartphones en Playstation 4 e.d.
 • Klik hier om Disney+ uit te proberen

De verschillen tussen Disney+, Videoland en Netflix in de praktijk

Het aanbod op Netflix is een stuk groter, internationaal ook en veel eigen producties van Netflix die echt keihard de moeite waard zijn. Echter zijn er ook wel veel oude series en vooral veel oude films te zien. Het aanbod wil ook weleens komen te vervallen, erg jammer. Ideaal is om verschillende profielen te maken waardoor je gemakkelijk per lid van je gezin een eigen profiel kunt instellen. Zo blijft het overzichtelijk en hoef ik niet te zien waar mijn dochter is gebleven met haar series.
Ook Videoland heeft tegenwoordig de mogelijkheid om verschillende profielen aan te maken.

Het aanbod op Videoland is over het algemeen wat nieuwer, er zijn ook wat nieuwere films en zij beginnen zelf ook met het produceren van eigen series/ films. Echter vind ik het aanbod nog een beetje beperkt en ongelooflijk storend dat ik een serie echt tot na de aftiteling moet afkijken voordat ik hem uitzet omdat ik anders opnieuw begin in de aflevering die ik al heb gezien de dag ervoor. Daarnaast kun je de intro niet gemakkelijk doorspoelen. Een groot voordeel van Netflix. Daarnaast kon ik niet ontdekken of je Videoland ook offline kunt kijken, een mogelijkheid die Netflix wel biedt.

Disney+ kijken wij vooral wanneer we een film willen kijken samen met onze dochter. Mijn man heeft wel alles van Star Wars gekeken en was zeer te spreken. Het account delen we samen met mijn ouders en zus, zo zijn de kosten wat lager. Ik vind Disney+ prettig werken, de app gebruiken we via de Playstation 4. Offline kun je niet de films en series bekijken zover ik weet. Kijk je series/ films niet tot en met de laatste seconde, dan blijft deze in je lijst staan.

Omdat ik Videoland niet kon kijken op de tv boven omdat er geen app beschikbaar was en omdat het aanbod verder voor mij niet verleidelijk genoeg was om te houden naast Netflix en reguliere TV heb ik het abonnement opgezegd.

Maak jij gebruik van een streamingsdienst en gaat jouw voorkeur dan uit naar Disney+, Netflix of Videoland?
Liefs, Kimberly

Update inclusief informatie Disney+ per april 2020

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Merel

  Hier idd fan van Netflix. Aanbod videoland is leuk ter afwisseling, maar technisch gezien heeft het nog veel stappen te maken. Vind het echt nog niet gebruikersvriendelijk. Snap trouwens nu eindelijk waarom ik steeds in aflevering 2 startte van EOTBDD haha, irritant πŸ™ˆ

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja dat vind ik ook. Netflix vind ik toch makkelijker in gebruik vooral.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *