De grote verschillen van Netflix en Videoland op een rij
Lifestyle Recente berichten Reviews

De grote verschillen tussen Netflix en Videoland

Omdat ik erg benieuwd was naar de mogelijkheden van Videoland sloot ik laatst een proefabonnement af. Wat zijn de grote verschillen tussen Netflix en Videoland? Ik zet van beide de voor- en nadelen op een rij zodat jij zelf kunt kiezen welke van de 2 streamingsdiensten je de komende tijd gaat bingen.

Series en films streamen met Netflix en Videoland

Heerlijk vind ik het om series en films te kunnen streamen. Geen gedoe met reclames en je kunt in veel gevallen gelijk doorgaan door het seizoen heen. Niet een week wachten totdat je een serie kunt kijken maar gewoon lekker in 1x een serie bingen. Heel fijn, zeker als je ziek bent, het buiten regent of gewoon omdat je er zin in hebt.

Lees ook: Mijn Netflix favorieten

Netflix vs Videoland

Al een tijdje ben ik groot fan van Netflix. Maar toen ik een aflevering van Temptation Island dreigde te missen door een workation werd ik daar een beetje zenuwachtig van en probeerde ik 2 weken Videoland uit. Omdat ik die te laat opzegde had ik een extra maand Videoland. 😉 Er zijn een aantal gelijkenissen tussen Videoland en Netflix maar ook een aantal verschillen. Er zullen waarschijnlijk nog wat technische dingen zijn waar verschil in zit maar daar zal ik me niet op richten. Wel richt ik me op de verschillen tussen Netflix en Videoland voor de gebruiker zonder technisch verstand. De “gewone” gebruiker van streamingsdiensten zogezegd.

Netflix abonnement

 • Je hebt een abonnement op Netflix al vanaf € 7,99 – dan kun je kijken op 1 scherm.
 • Voor € 10,99 kun je kijken op 2 schermen tegelijk en in HD.
 • Voor € 13,99 kun je kijken op 4 schermen tegelijk en in Ultra HD.
 • Altijd opzegbaar, via de app op praktisch alles te kijken en vaak geïntegreerd in een smart- tv.
 • Het voordeel is dat je 30 dagen gratis Netflix kunt proberen.
 • Klik hier voor de site van Netflix.

Videoland abonnement

 • Een abonnement op Videoland kost € 8,99 per maand.
 • Je kunt op 4 verschillende schermen tegelijk kijken.
 • 14 dagen gratis proefperiode om Videoland uit te proberen.
 • Altijd opzegbaar.
 • Klik hier voor de site van Videoland

De verschillen tussen Videoland en Netflix in de praktijk

Het aanbod op Netflix is een stuk groter, internationaal ook en veel eigen producties van Netflix die echt keihard de moeite waard zijn. Echter zijn er ook wel veel oude series en vooral veel oude films te zien. Het aanbod wil ook weleens komen te vervallen, erg jammer. Daarnaast zijn er een aantal series (zoals Grey’s Anatomy) die ik heeeeel graag op Netflix zou willen hebben maar die een licentie ergens anders hebben. Ideaal is om verschillende profielen te maken waardoor je gemakkelijk per lid van je gezin een eigen profiel kunt instellen. Zo blijft het overzichtelijk en hoef ik niet te zien waar mijn dochter is met My Little Pony of Teen Titans GO.

Het aanbod op Videoland is over het algemeen wat nieuwer, er zijn ook wat nieuwere films en zij beginnen zelf ook met het produceren van eigen series/ films. Echter vind ik het aanbod een beetje beperkt en ongelooflijk storend dat ik een serie echt tot na de aftiteling moet afkijken voordat ik hem uitzet omdat ik anders opnieuw begin in de aflevering die ik al heb gezien de dag ervoor. Daarnaast kun je de intro niet gemakkelijk switchen. Een groot voordeel van Netflix. Daarnaast kon ik niet ontdekken of je Videoland ook offline kunt kijken, een mogelijkheid die Netflix wel biedt.

Ik heb om die redenen Videoland stopgezet en kon dus nog wel Temptation Island vooruit kijken. Het aanbod was verder voor mij niet verleidelijk genoeg om te blijven houden naast Netflix en reguliere TV.

Maak jij gebruik van een streamingsdienst en gaat jouw voorkeur dan uit naar Netflix of Videoland?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Merel

  Hier idd fan van Netflix. Aanbod videoland is leuk ter afwisseling, maar technisch gezien heeft het nog veel stappen te maken. Vind het echt nog niet gebruikersvriendelijk. Snap trouwens nu eindelijk waarom ik steeds in aflevering 2 startte van EOTBDD haha, irritant 🙈
  Merel onlangs geplaatst…Column | Ik besef dat ik vroeger veel meer genootMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja dat vind ik ook. Netflix vind ik toch makkelijker in gebruik vooral.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.