Herb & blom vegan + natural action review Sulfaatvrije shampoo
Beauty en mode Recente berichten Reviews

Action Shampoo en Conditioner zonder SLS | Review

SLS, SLES e.d. zijn vrij agressieve Sulfaten. Deze vermijd ik het liefste altijd in mijn shampoo en crèmespoeling. Omdat deze haarverzorging vaak wel wat duurder is dan de reguliere shampoo en crèmespoeling probeer ik geregeld budgetproducten uit. Zo ook de Herb & Bløm Vegan + Natural lijn van Action. Hoe deze lijn in het gebruik is en of ze een fijne vervanger zijn voor de duurdere merken lees je in deze review.

Budget Sulfaatvrije Shampoo en Conditioner van Action

Al eerder testte ik een sulfaatvrije lijn van Action; De Daily Defense Tea Tree Mint. Omdat ik snel last krijg van jeuk op mijn hoofd bij het gebruik van Sulfaten ben ik op een gegeven moment overgegaan naar SLS en SLE vrije shampoo’s. Deze schuimen minder – dat is o.a. waarom deze agressieve sulfaten toegevoegd worden – maar zijn beduidend zachter voor je huid en reinigen net zo goed alleen dan niet op een schadelijke manier.

Echter zijn sulfaatvrije shampoo’s vaak wel wat prijziger. En daarom probeer ik graag budget shampoo’s zonder SLS en SLE uit. Ik zag de Herb & Bløm lijn bij de Action staan en was erg nieuwsgierig naar het gebruik. In deze review lees je wat ik ervan vind.

Herb & Bløm Vegan + Natural Shampoo

De shampoo van Herb & Bløm bevat niet de schadelijke sulfaten SLS en SLES. Dat is al heel fijn, wel bevat het SCS – Sodium Coco Sulfaat – dat een mildere versie is van SLS. De shampoo schuimt dus wel, ruikt fris en is fijn is gebruik. Er zitten geen siliconen, kleurstoffen, minerale oliën of alcohol in en dat is al heel fijn. Op de fles staat dat het 95% van origin natuurlijke producten bevat. Daarnaast is de fles 100% van gerecycled materiaal. Dankzij de drukknop is de fles makkelijk in gebruik, dat vind ik altijd prettig aangezien je onder de douche snel glibberige handen hebt. Inhoud 300 ML voor € 1,69.

ingrediënten herb & blom vegan + natural action shampoo

Herb & Bløm Vegan + Natural Conditioner

De conditioner van Herb en Bløm is Vegan en bevat ook 95% van origine natuurlijke producten. Ook in de conditioner zitten geen kleurstoffen, minerale oliën en geen PEG. Echter bevat de conditioner wel alcohol ( een verzorgende en een uitdrogende vorm) en dat vind ik heel jammer. Ik vind het ook niet logisch om alcohol in een conditioner te stoppen aangezien alcohol uitdroogt en een conditioner juist moet voeden. De conditioner ruikt heel lekker en zacht. Dankzij de pomp is de conditioner heel fijn te doseren, ik kan de fles op het doucherek laten staan en dat vind ik ideaal. Ook de fles van de conditioner is 100% van gerecycled materiaal. Inhoud 280 ML voor € 1,69.

action herb & blom vegan + natural conditioner ingrediënten

Herb & Bløm Vegan + Natural Douchegel

Omdat ik ook een douchegel nodig had heb ik gelijk de douchegel van Herb & Bløm meegenomen. Ook hierin zit SCS als vervanger van SLS. De douchegel heeft een drukknop, net zoals de shampoo en ziet er behoorlijk hetzelfde uit als de shampoo. Daarom moet ik wel voordat ik één van de 2 ga gebruiken goed kijken welke fles ik heb. Net zoals de shampoo en de conditioner bevat de douchegel 95 % van origine natuurlijke ingrediënten. Inhoud 300 ML voor € 1,69

herb & blom vegan + natural douchegel action ingrediënten

Mijn bevindingen van de Herb & Bløm lijn van Action

Alledrie de producten bevatten Sea Buckthorn ( Duindoorn), Rozenolie en Arnica. Deze producten staan bekend om de voedende en kalmerende werking. De flessen zien er goed uit, vallen op tussen de overwegend witte flessen in het vak en de producten zijn dierproefvrij. Echter vind ik het wel jammer dat er Sodium Coco Sulfate in de shampoo en shower gel zitten en dat er alcohol zit in de condioner snap ik ook niet zo goed. Daarnaast zit er kokosolie in de conditioner, voor mijn droge haar prima maar heb je snel vet haar dan is het gebruik van deze conditioner af te raden.

review action herb & blom shower gel shampoo conditioner

In het gebruik vind ik de producten fijn en ze zorgen niet voor jeuk op mijn hoofd. Echter heb ik niet heel goed naar de ingrediëntenlijst gekeken en blijkbaar echt niet goed gekeken in de winkel. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik de producten had gekocht als ik dit had geweten. Maar ben je op zoek naar een mildere shampoo zonder SLS en SLES dan is dit een hele fijne lijn! Zelf heb ik het liefste volledig sulfaatvrije en alcoholvrije shampoo’s. Ik ga dus weer mijn favorieten van HASK weer bestellen.

Heb jij de Herb & Bløm al zien staan bij de Action?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Vankriekinge Martine

  Hallo,
  Ik heb de producten van Herb&blom maar ik vind nergens de douche gel
  Kan u mij zeggen waar ik die ergens kan kopen of bestellen?

  Vriendelijke groeten,

  Vankriekinge Martine

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hallo Martine,

   Dat zal je echt bij de Action moeten vragen. Ik weet niet wat zij in hun assortiment hebben nu en waar.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *