Bruin zonder zon Review Zelfbruiners Review
Beauty en mode Recente berichten Reviews

Bruin zonder zon | Review 4 verschillende zelfbruiners

Graag een bruin kleurtje op je benen maar (nog) geen tijd om in de zon te liggen? Ik testte 4 verschillende zelfbruiners en in deze review zet ik de voors en tegens tegenover elkaar. Zo weet jij hoe jij vlekkeloos bruin zonder zon de zonnige periode door komt. Om het compleet te maken mag ik ook van alle zelfbruiners een exemplaar weggeven! Kijk snel in de blog voor de voorwaarden.

Een bruine teint zonder zon

Zelf heb ik altijd flink witte benen. Daar kan geen zon tegenop en zelfs na 2 weken in de zon zijn mijn onderbenen nog wit. Offwhite denk ik šŸ˜‰ Ik smeer in de zonnige periode mijn benen geregeld in met bruin zonder zon. Zo zijn ze minder wit en passen ze qua bruine teint ook beter bij de rest van mijn lichaam.

Ik kreeg 4 verschillende bruin zonder zon producten ( 2 van hetzelfde merk) toegestuurd en testte hen uiteraard de afgelopen periode. Zo kan ik mijn bevindingen goed naast elkaar leggen en jullie de verschillen tussen de verschillende zelfbruiners laten zien. Voordat ik de bruin zonder zon artikelen probeerde scrubde ik mijn benen en schoor hen. Daarnaast maakte ik de resultaatfoto’s met dezelfde lichtomstandigheden en heb ik die foto’s niet bewerkt.

Lovea Nature Autobronzant Self – Tanning Spray

Lovea zelfbruiner getest
Ingrediƫnten Lovea zelfbruiner

De biologische zelfbruinende spray van Lovea Bio op basis van DHA geeft de huid in 4 uur tijd een mooie egale, bruine teint. Deze Ecocert-gecertificeerde Self Tanning Spray is niet vet en trekt snel in de huid. De samenstelling bevat tevens Tahitiaanse MonoĆÆ-olie, voor extra hydratatie en verzorging en is geschikt voor de normale- en droge huid. De intensiteit qua bruining is naar wens op te bouwen door de spray meerdere dagen achter elkaar te gebruiken. Het resultaat is heel egaal en natuurlijk en vervaagt ook weer mooi geleidelijk.

Deze zelfbruinende spray van Lovea Nature is vrij van parabenen. Er zit geen SPF in en de spray is doorzichtig. De geur is heel prettig en ruikt zomers, naar cocktails op het strand. Dat komt door Tahitiaans MonoĆÆ olie die de huid verzorgd en beschermt. Heel prettig voor mijn droge benen.

De zelfbruinende spray trekt heel snel in en ik vond het daarom prettiger om de spray eerst in mijn handen te spuiten. Hierna kon ik het dan makkelijker verdelen dan wanneer ik het direct op mijn benen aanbracht. De zelfbruiner geeft al snel een kleurtje en geeft nagenoeg geen vlekken. Alleen bij mijn knieƫn en enkels vond ik het opletten. Omdat deze bruin zonder zon zo snel intrekt heb je het wat minder in de gaten bij de hardere ondergronden.

Lovea bio self tanning zelfbruiner review

De zelfbruinende spray van Lovea is o.a. te koop bij Plein en bol.com

Australian Gold Instant Sunless Lotion en Spray

Australian Gold Zelfbruiner Bruin zonder zon Review

De Australian GoldĀ® Instant Sunless Lotion en Spray zijn hoogwaardige zelfbruiners op basis van een combinatie van DHA en Erythrulose. Dit zorgt voor een mooie egale en donkere teint. Zwarte walnootextract in combinatie met een hoge concentratie karamelextract zorgt voor een direct zichtbaar bronzing effect. De gepatenteerde Derma Dark Bronzers met o.a. melanine ontwikkelen de gebruinde teint steeds intensiever. De FadeDefy-technologie met Kakadu Plum (de rijkste bron van natuurlijke vitamine C) beschermt en herstelt de huid voor nog betere resultaten en een kleur die nog langer aanhoudt. Intensief huidverzachtende werkstoffen, waaronder toverhazelaar-extract, panthenol, de vitamines B en E, druivenpitolie en amandelolie, gaan een droge huid tegen en optimaliseren de vochtbalans van de huid. CafeĆÆne-extract verstevigt de huid. Beide formules hebben een aangenaam zomerse ā€˜tropical breezeā€™-geur

Als eerste testte ik de zelfbruinende spray van Australian Gold. En op z’n zachtst gezegd zijn wij niet zo’n match. De kleur is te donker voor mij, vond ik de spray lastig verdelen omdat hij zo dun is en de halve badkamer zat onder. Daarnaast gaf de zelfbruiner bij mij af en zat ik onder de vlekken. Na een douchesessie zag de kleur er wel natuurlijker uit. Ik heb de spray aan een vriendin met een donkerdere huid gegeven en zij is wel content.

Ingrediƫnten Australian Gold Spray

Australian Gold koop je online o.a. bij bol.com en Plein .

Twijfelend gebruikte ik de zelfbruinende lotion van Australian Gold. Deze lotion is een stuk makkelijker te verdelen en hierdoor was de kleur een stuk natuurlijker bij mij. Ik kon het in ieder geval een stuk beter doseren dan ik bij de spray kon en het was prettig dat ik niet ook gelijk mijn badkamer een schoonmaakbeurt hoefde te geven. De geur van beide zelfbruiners is heerlijk en fris, zoals altijd bij Australian Gold. Echter kreeg ik deze lotion ook niet geheel vlekkeloos aangebracht zoals je kunt zien op mijn knie.

De Australian Gold Sunless Zelfbruiners zijn mijns inziens vooral geschikt voor mensen met een wat getinte huid.

Ingrediƫnten Australian Gold Tanning Lotion

Louis Widmer Autobronzant voor gezicht en lichaam

Louis Widmer bruinen zonder zon review
Ingrediƫnten Louis Widmer Bruinen zonder zon

De DHA in de zelfbruiner van Louis Widmer kleurt het bovenste deel van de hoornlaag en geeft de huid een natuurlijke bruine teint. Doordat de DHA gedeeltelijk is ingekapseld, krijgt de huid een uniforme zomerse kleur. Aloƫ vera en vitamine E zorgen voor extra hydratatie en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering.

De zelfbruiner van Louis Widmer vind ik fijn in het gebruik. Het resultaat is licht en daarmee prima voor mijn huid. Doordat je de zelfbruiner in etappes op kunt bouwen geeft dat een natuurlijker effect. In ieder geval in mijn situatie en met mijn witte benen. Het is meer een sunkissed effect dan 2 weken zonvakantie als resultaat. Daarnaast voelden mijn benen echt heel zacht aan na het gebruik. Ook trok de bruin zonder zon van Louis Widmer snel in, heel fijn want daardoor had ik niet het idee dat ik ging afgeven aan mijn kleding of beddengoed. Absoluut een aanrader dus wanneer je een lichte huid hebt.

De Louis Widmer Bruinen zonder zon koop je o.a. hier online.

Voorwaarden Winactie

Wat kun je winnen

 • 1 set van Australian Gold Sunless zelfbruiners weggeven in een mooie geschenkdoos.
 • 2 stuks Louis Widmer Zelfbruiner
 • 2 stuks Lovea Bio Zelfbruiner.

Wil jij graag Ć©Ć©n van de geteste zelfbruiners winnen? Let dan goed op en lees de voorwaarden goed om kans te maken.

 • Volg Beebs and Moms op Facebook en / of Instagram
 • Reageer onder de originele post op Facebook of Instagram door te laten weten dat je meedoet en op welke van de zelfbruiners je kans wil maken.
 • Tag 2 anderen waarvan je denkt dat zij ook graag kans willen maken op Ć©Ć©n van de zelfbruiners.
 • Je kunt meedoen tot en met 19 juni 2019. 20 juni 2019 maak ik de winnaar bekend via Facebook, Instagram en op de blog.

Beebs and Moms heeft vaker winacties, op deze pagina vind je hen allemaal gemakkelijk terug.

Cadeauset Australian Gold Zelfbruiners
Liefs, Kimberly
Review bruin zonder zon zelfbruiners getest

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • elisabeth maria martina

  wat een geweldig gebaar, verras me maar met zo’n prachtig exemplaar #duimenmaar

 • Kirsten Mamagisch

  Ik doe lekker mee hoor, op je Facebook.. bruin zonder zon kan ik nu wel gebruiken..

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *