Voorbereiden op de avondvierdaagse - Tips avondvierdaagse
Beebs Recente berichten Tips

Voorbereiden op de avondvierdaagse doe je zo!

Het is juni en dus begint door het hele land de avondvierdaagse voor ouders en kinderen. Met deze tips voor de avondvierdaagse ben jij goed voorbereid! Dan is het alleen nog hopen op goed weer.

Tips voor de avondvierdaagse

De meeste kinderen doen mee aan de avondvierdaagse vanaf groep 3. Vanavond gaan wij voor het eerst meedoen aan de avondvierdaagse. Het ene gezinslid heeft er meer zin in dan de ander en daarom verdiepte ik me in wat me te wachten staat. Maar vooral vond ik het prettig om me wat voor te bereiden. De laatste keer dat ik de avondvierdaagse liep was ik zelf een kind en regelde mijn moeder alles. Daarom zet ik alle tips die ik verspreid tegenkwam op een rij, doe er je voordeel mee en heb ook een leuke avondvierdaagse!

1. Maak het eten van te voren klaar

De avondvierdaagse is altijd wanneer de meeste mensen normaal gesproken avondeten. Eten na de avondvierdaagse zal zorgen voor kinderen die laat naar bed gaan. Maar waarschijnlijk ook veel: “Ik heb hongerrrrrr”. Eet dus op tijd (makkelijk) en zorg er voor de zekerheid voor dat het eten op te warmen is voor de trek na de avondvierdaagse. Is het niet voor de kinderen, dan is het wel voor papa die ook meeloopt. Qua eten kun je denken aan broodjes knakworst, soep met broodjes (zoals deze spaanse maaltijdsoep) , pasta, salade of lasagne (bijvoorbeeld met spinazie en gorgonzola).

2. Hou rekening met het Nederlandse weer

Niets zo wisselvallig als het Nederlandse weer. Zo schijnt de zon en zo loop je in een zeer lokale regenbui. Een regenponcho die je op kunt vouwen is wel prettig om voor de zekerheid bij je te hebben. Daarnaast is het prettig om droge sokken bij je te hebben, niks ergers dan natte schoenen en sokken vind ik zelf. Neem een vest of een jas mee die je makkelijk om kunt binden wanneer het te warm is maar die je aan kunt trekken als het toch wat kouder wordt. Check eventueel voor je eigen gemak weeronline of buienradar van te voren.

3. Snacks, snoepjes en drinken

Bij de avondvierdaagse hoort lekkers. Het is me vroeger nooit opgevallen maar tegenwoordig schijnt een doorgesneden sinaasappel met pepermuntjes in een hydrofiel heel fijn te zijn om op te sabbelen. Voor de kinderen die dat niet zien zitten is het gewoon prettig om een liga, mueslireep, gesneden fruit/ banaan, rijstewafel of een snoepje mee te nemen. Vergeet vooral ook niet wat te drinken mee te nemen, zeker wanneer het warm is.

4. Het lopen zelf

Zorg ervoor dat de schoenen waar jij en je kindje op lopen lekker lopen. Dus niet die ene mooie set sneakers met glitters waarvan de veters steeds losschieten. Steeds moeten stoppen om veters te strikken is frustrerend. Hou er ook rekening mee dat de schoenen ingelopen zijn, anders kun je zeker zijn van blaren op je voeten. Het is verstandig om een paar pleisters mee te nemen maar goed, dat heb ik altijd wel mee.

5. Maak afspraken

Het is voor je kind fijn om te weten wat de verwachtingen zijn, zeker omdat de dagen anders lopen. Maak vooral duidelijk dat e.e.a. anders zal zijn en bedenk samen hoe jullie de dagen kunnen invullen. Maar vergeet ook niet om de avondvierdaagse leuker te maken voor jezelf. Schiet die ene leuke moeder aan en maak daar afspraken mee. Je kunt zelfs met een aantal moeders een afspraak maken dat jullie de dagen lopen met elkaar afwisselen. Al lijkt samen lopen me dan een stuk gezelliger.

6. De laatste avond

Ik vond als kind de laatste avond altijd een feestje. Een versierde stad, alle kinderen die onthaald werden en natuurlijk die medaille/ lintje waardoor het echt speciaal was. Zorg ervoor dat opa, oma, ooms, tantes op de hoogte zijn van de laatste avond en waar zij jullie kunnen opwachten. Met een berg applaus maak je van die laatste avond avondvierdaagse echt een feestje!

Veel plezier met de avondvierdaagse, aan je voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen!
Liefs, Kimberly
Voorbereiden op de avondvierdaagse doe je zo! Tips voor de avondvierdaagse
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.