Uitjes

Bloggerstour door het Westland

Afgelopen donderdag had ik mijn vuurdoop, voor het eerst had ik een bloggerstour. In het Westland. Een regio waar ik niet meer van wist dan dat het in het westen is en dat het er erg rustig is. Wat we die dag deden en wat ik van het Westland vond? Lees snel verder en je zult een stuk wijzer zijn.

Bloggerstour

Ik had dus nog niet eerder een bloggerstour gedaan maar werd door Lisette van Lisette Schrijft uitgenodigd om te komen. De Westlandse Lisette heeft samen met Angela van Bezoek Westland deze bloggerstour opgezet. Bezoek Westland is dé organisatie die het Westland op de kaart van toeristen wilt krijgen en deze bloggerstour is daar een onderdeel van. Dus afgelopen donderdag ging ik, nadat ik Evi naar school had gebracht, op pad met een opgeladen camera, een opgeladen tomtom en een volle tank naar het Westland.

Het Westland

En waar ik dacht dat ik een oneindig stuk moest rijden viel het me eigenlijk wel mee. Het was dat ik nog best her en der wat file had waardoor het wat langer duurde. Maar goed, ik reed in Den Haag toen het me opviel dat ik nog maar 6 minuten van de bestemming af was. Dat viel me enorm mee want ik dacht dus eigenlijk dat het Westland meer naar het zuiden lag. Toen ik bij de eerste bestemming aankwam bleek dat ik de blauwe kaart die nodig was voor het parkeren ergens verloren was. Gelukkig was er een winkel in de buurt die de kaarten verkocht en kon ik rustig parkeren bij de eerste stop van die dag.

 

Le Cacao

De eerste stop was bij Le Cacao in Wateringen. Deze leuke chocolaterie verkoopt uiteraard heel veel (zelfgemaakte) chocolade. Maar ook voor workshops, partijtjes, bruidstaarten en high-tea’s kun je terecht. Tijdens het kopje thee vond ik het erg leuk dat we uit allerlei potjes zelf onze thee konden kiezen maar doordat de theeblaadjes in de potjes gecombineerd kunnen worden, kun je ook je eigen thee creëren.
Maar wij waren daar voor een workshop chocolade maken. Een herfstig tafereeltje om precies te zijn. Mike, de eigenaar van Le Cacao liet ons allemaal keurig de handen wassen en een plastic schort aantrekken. Daarna deed hij gelukkig voor hoe we alle onderdelen zelf konden maken.

Achterin Le Cacao staan 3 grote bakken met vloeibare chocolade (puur, melk en wit). En de chocolade komt uit een soort van grote kranen in die bakken. Het was maar goed dat mijn hormoonspiegel rustig was anders had ik mijn hoofd misschien wel onder die kranen gehangen. Nu kon ik me gelukkig beheersen en kon ik me netjes gedragen. Ik ben een enorme fan van witte chocolade en ja ik weet best dat dit niet echt chocolade is. Witte chocolade is mijn geheime liefde, punt. Ik maakte dus mijn kommetje, blaadjes en eikeltjes van witte chocolade en puur voor het beeld zijn er uiteindelijk nog wat andere smaken in mijn schaaltje gekomen.

Met marsepein maakten we nog kastanjes, pompoenen en paddenstoelen. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit wel lastig zou zijn maar dat viel me enorm mee. Ondertussen koelde onze chocolade af en konden we die uit de vormen halen.

Ik vond het ontzettend leuk om de chocolade workshop te doen. Met mijn motoriek had ik eigenlijk verwacht dat het helemaal mis zou gaan maar het viel me ontzettend mee. Daardoor kan ik me goed voorstellen dat dit leuk is voor (oudere) kinderen om te doen. Alleen mijn pols zat onder en tsja die kon ik dus aflikken 😉

Collage chocoladeworkshop bloggerstour

Eetcafé de Bonte Haas

Na de workshop gingen we naar een eetcafé dat het halve Westland voedert dus ook dat moesten wij ervaren. De Bonte Haas is ontzettend kindvriendelijk, is ze zijn ervan overtuigd dat kinderen heerlijk rond mogen lopen en ze hebben een buitenspeelplek die omheind is. Ook binnen hebben ze een (klein) plekje waar kinderen kunnen spelen. Terwijl wij er op een gewone donderdagmiddag waren was het eetcafé afgeladen. Een heel goed teken dus. We kregen een heerlijke “Samen lunchen-plank”. Een verrassing vond ik want naast de gebruikelijke kroketten (yummie) waren er eiersalades, filet americain, vis en vlees te vinden op de plank. In aparte mandjes kregen we dikke sneden boerenbrood en afgebakken pistoletjes. Ook kregen we versgeperste jus d’orange, lekkere melk, een kan water met citroen & munt maar ook een frisje als we dat wilden.

Bij de Bonte Haas kun je van alles doen; borrelen, eten, feestjes vieren en dus met de kinderen genieten. Het eetcafé ligt aan de Zweth dus je kunt met je eigen sloep daar terecht maar ook kun je een sloep huren bij de Bonte Haas. Tegenover de Bonte Haas ligt een TOP; Toeristen Organisatie Punt. Daar kun je dus makkelijk parkeren om vervolgens de omgeving in te trekken.

Tijdens de lunch konden we ook heerlijk kletsen met elkaar en zoals het hoort als blogger zijnde: Onze social media bijwerken. Gedurende de dag hielden de verschillende aanwezige bloggers namelijk hun volgers bij d.m.v. social media met de hashtag #bloggerstourwestland. Onderaan deze blog geef ik nog de links naar de andere aanwezige bloggers zodat jullie ook eventjes bij hen kunnen spieken. De Bonte Haas heeft trouwens een adres dat mijn tomtom niet kende waardoor ik eerst ergens rondreed waarvan ik wel zeker wist dat het geen eetcafé was. Gelukkig had mijn telefoon bereik en kon ik via Google toch nog op tijd bij de kroketten komen.

Gedeelde lunch eetcafe bloggerstour Westland

Het Westlands Museum

Na de lunch gingen we allemaal op pad naar het Westlands Museum. Ik volgde Angela van Bezoek Westland op de route want tomtom vertrouwde ik niet meer helemaal in dat Westlandse gebied. Het museum is een ontzettend leuk museum dat ons leerde dat de Romeinen vroeger al groenten en fruit teelden in het Westland i.v.m. de goede grond en het gunstige klimaat. Wat ik erg bijzonder vond was de evolutie van de kassen die het museum heeft staan. Op deze manier was het goed te zien welke stappen hierin gemaakt zijn en ook waarom deze gemaakt zijn. Op de bovenverdieping van het museum is een leuke interactieve afdeling voor de grotere kinderen. Het museum vind ik wel voor de wat oudere kinderen, de prijzen zijn trouwens erg gunstig. T/m 17 jaar is de toegang gratis, daarna kost de toegang € 5,00 p.p.

Bij het museum kun je ook terecht voor kinderpartijtjes en om dat te testen gingen wij met de groep mamabloggers tomatenkistjes bouwen. We kregen een handleiding, benodigdheden en een boerenkiel om onze haren te beschermen tijdens het klussen. En stiekem vond ik dat gehamer toch erg leuk! Het gaf wel een rotherrie, 9 dames die aan het rammen waren op spijkers maar goed. En uiteraard werden we niet met een leeg tomatenkistje naar huis gestuurd.

We kregen een budget om de kistjes te vullen op een heuse veiling! De groenten die geveild werden kregen een basisprijs en wij moesten proberen niet te duur maar dus ook niet onder de gegeven prijs te komen. En ik werd uiteraard een soort scrooge en wilde zo dicht mogelijk bij de gegeven prijs komen. Maar daardoor miste ik steeds de groenten aangezien één van de andere dames me dan voor was. Steeds dacht ik dat ik “prijs” had maar bleek iemand anders me dus voor was, best jammer ook. Uiteindelijk had ik toch prijs met echte Westlandse druiven (met pit) en 2 megapreien.

Collage Westlands Museum

Tomatoworld

Na ons bezoek aan het Westlands Museum gingen we met de bloggerstour door naar Tomatoworld. Dit ligt praktisch om de hoek bij het museum en daarom organiseren zij samen ook kinderpartijtjes. Bij Tomatoworld kregen wij een rondleiding door een heuse demonstratie tomatenkas waar zij 80 verschillende soorten tomaten hebben. Daarnaast kregen we een uitleg over de behoefte aan milieuvriendelijke tuinbouw, kregen we uitleg over de tomatenteelt en gingen we tomaten proeven in een heuse proeverij. Maar toch vind ik het lastig om te benoemen hoe een tomaat ruik, ik vind ze gewoonweg allemaal als tomaten ruiken. Het was wel erg leuk om de verschillen te proeven en te zien. Ook viel het me nu op dat er verschillen zitten in het vruchtvlees en de velletjes van de tomaten.

Collage Tomatoworld

Bezoek Westland

Na een dagje Westland waar ik me echt geen voorstelling van kon maken kan ik alleen maar zeggen: Bezoek Westland! Er schijnt ook een heel mooi en rustig strand te zijn en misschien gaan we die bij een volgende bloggerstour wel ontdekken. Ik ben voor want er schijnt zelfs een tomatenwijn te bestaan, die wil ik dan wel testen bij een ondergaande zon op het strand. Dus uhm Lisette, ik meld me alvast aan voor die bloggerstour 😉

De andere bloggers die mee waren op de bloggerstour zijn:

 

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Jeanine

  Wat leuk zeg, zag er op insta al wat van voorbij komen. Super cool dat ze dit georganiseerd heeft. Ik ben wel eens langs Westland gereden maar nog nooit echt geweest. Prachtige (en heerlijke) plaatjes. Mag ik me ook aanmelden voor een tomatenwijn bloggers tour?? 😉

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha van mij wel! Lijkt me top ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Ontdek 4x de leukste uitjes in het Westland met kinderen on 16 oktober 2017