Blog jaaroverzicht 2018 Beebs and Moms
Ondernemen Recente berichten Tags

Het jaar dat B&M mijn bedrijf werd | Blog jaaroverzicht 2018

Het einde van 2018 is in zicht en dan is het toch altijd weer het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het was voor mij een welbewogen jaar en het jaar dat ik ondernemer werd. Sterker nog, als blogger werd ik van hobby-blogger ineens een beroepsblogger. Hoe was het afgelopen jaar voor mij, wat leerde ik allemaal en waren er ook dingen die ik niet zo leuk vond? Je leest het allemaal en meer in dit blog jaaroverzicht.

Blog jaaroverzicht tag

Het einde van het jaar is in zicht en dus is het tijd om terug te kijken op mijn welbewogen eerste jaar als professioneel blogger.  Aan de hand van de Blog Jaaroverzicht Tag van Joyce kijk ik terug op mijn jaar . Ik werd door Merel getagd om hem in te vullen omdat erg benieuwd was naar mijn antwoorden. Ik tag op mijn beurt Nicole en Caroline om hun blog jaaroverzicht in te vullen omdat zij beiden een welbewogen blogjaar hadden. De ene omdat ze startte als ondernemer en de ander omdat ze vanuit haar werk bij Yoast 2 brillen op heeft tijdens het bloggen. Maar ook Lisette tag ik want 2017 was het jaar dat zij de loedermoeder van het jaar werd. Hoe is 2018 haar vergaan?

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Het afgelopen jaar besloot ik om Beebs and Moms ook maar in te schrijven bij de KVK omdat ik Lief Gedragen inschreef. Nooit had ik kunnen vermoeden dat Beebs and Moms mijn hoofdinkomen zou worden. Het anders en continue bezig zijn met B&M zorgde ervoor dat ik contacten verdiepte en opdeed. Ontzettend bijzonder dat een aantal van deze contacten inmiddels zodanig dierbaar en bijzonder zijn geworden dat ik enorm veel steun aan hen ervaar. Merel leert me betere SEO teksten te schrijven, Christa zorgt ervoor dat ik duidelijkere merken heb en Kimberley heeft me enorm geholpen met Instagram. Zonder haar zou mijn Instagram zeker niet zo gegroeid zijn en zou ik ook niet zo helder hebben wat ik daar wil neerzetten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze dame hè, @by.christa is soms echt mijn redder in nood. We proberen nu telkens samenwerkdagen in te plannen waarin we elkaar weer van advies, mentale steun, relativering, humor en bitterballen proberen te voorzien. Waar @lotuswritings mijn blogheldin en vriendin is, is Christa mijn zakelijke heldin. Ik ben namelijk niet zo zakelijk en leer steeds weer van haar. Dingen over lay-out op m’n sites, planning van social media en gewoon even zeuren over het ondernemerschap. Deze vrouw tilt me zakelijk gezien naar een hoger niveau. 💪 Ooit waren we gewoon 2 bloggers die contact hadden met elkaar en nu is dat zoveel meer. Christa blogt nu alleen nog voor ondernemers en ondersteunt hen in het onderhouden van social media maar helpt hen dus ook naar een hoger niveau met hun bedrijf. Dus. Je leest het al, ik ben echt megatrots op haar! 🤘 Heb jij online vriendschappen opgebouwd? 💛 #friends #mompreneurs #selfie #momfriends #ondernemers #zzp #allsmiles #metmnblijebekinjefeed #momswithbusinesses #businessmoms #womensupportwomen #mamawerkt #friendship #businessbabesnl #workingmom #femalefounders #businessmom #momboss #onlineondernemen

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Hell yeah! Ik schreef eerder al een artikel over de vooroordelen die er vaak heersen over bloggers. Alles krijgen, paar foto’s maken en wat typen. How hard can it be? Nou ik kan je zeggen, heel moeilijk! Me bezig houden met mijn merk, met mijn bezoekersaantallen, waardes van mijn site, foto’s maken, SEO teksten, social media, contacten leggen, inkomen genereren. Het is allemaal niet zo makkelijk maar wel een noodzaak bij een eigen bedrijf. Je moet je echt inlezen en scholen, er gaat een hoop tijd in zitten. Daarom deelde ik mijn tips al voor bloggers, ging ik naar events voor bloggers, herschreef ik een aantal artikelen, verdiepte me in Instagram en ging Instagram inplannen. Ik was er klaar mee dat ik steeds dingen de avond van te voren moest bewerken en klaarzetten om het de volgende ochtend als eerste te publiceren. Het gaf me stress en haalde de pret eruit voor mij. Nu kan ik een week of langer inplannen en heb ik er geen omkijken naar. Voor Lief Gedragen plan ik zelfs voor een maand vooruit, ideaal.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Aan de bezoekersaantallen merk je groei op en het is ook een soort erkenning. Dus ja ik heb me ermee beziggehouden, dagelijks kijk ik wel naar de resultaten en probeer ik een beetje bij te houden wat de groei is die ik het meegemaakt met de blog. Ik ben zeker tevreden over mijn cijfers, sterker nog, ze zijn in verhouding tot vorig jaar december vervijfvoudigd. Voor een blogger heb ik nog steeds geen megacijfers maar ik merk dat er maandelijks groei zit in mijn bezoekersaantallen en dat is heel erg fijn. Daarnaast zijn al mijn social media kanalen gegroeid met volgers en heb ik werkelijk alle doelen die ik voor mijzelf gesteld had meer dan gehaald.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Poeh, ik heb het afgelopen jaar heel veel leuke samenwerkingen gehad. Ik vond ze ook allemaal bijzonder omdat ik het zo fijn vind dat anderen met mij willen samenwerken. Het Hasbro-event was ontzettend leuk, Evi roept nog steeds dat zij bepaalde dingen bij Hasbro zag en dat het daarom op haar lijstje stond. Maar ook vond ik het erg leuk om kleding te mogen uitzoeken of dat ik een geweldige nieuwe stofzuiger mocht reviewen.

Mijn Messy Happiness Bosch Unlimited Review

Wat zou je in 2019 helemaal anders willen doen?

Ik wil meer rust in de samenwerkingen en in mijn planning. Ik vind het heel fijn om samenwerkingen aan te gaan maar ik moet de verdeling beter gaan aanbrengen. Het afgelopen jaar waren er weken met deadlines die veelal in dezelfde week vielen of die ik graag wilde afronden en dan weer een week zonder samenwerkingen. Dit moet ik echt beter gaan verdelen, voor mijzelf en voor mijn volgers. Daarnaast wil ik graag meer rust creëren voor mijzelf in mijn werk. Dus niet steeds controleren of ik ergens reacties heb o.i.d. want het maakt niet uit als mensen wat langer moeten wachten.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Poeh, dat vind ik lastig. Ik lees eerlijk gezegd niet heel veel andere blogs meer of ze moeten me heel erg aanspreken. Maar deze 3 vond ik heel bijzonder:

 1. Mijn inner-romanticus geniet van een afstandje mee met Bregje die dit jaar op Lowlands door haar roodharige hunk ten huwelijk werd gevraagd. Prachtig, vooral door het stukje over haar overleden vader. Het vreselijke gemis dat zij heeft en hoe hij toch een rol heeft gehad lees je in haar serie over haar aanstaande huwelijk.
 2. Rory haar moeder overleed dit jaar, ik moet er werkelijk niet aan denken. Afgrijselijk lijkt het me! Rory schreef laatst over de bolletjes in de vriezer die haar moeder altijd meenam maar nooit meer zal kunnen meenemen. Wat een gemis en ik heb direct de behoefte om mijn moeder te bezoeken.
 3. Esmee haar dochter werd niet uitgenodigd voor een partijtje. Voor de zoveelste keer. Het lijkt me hartbrekend als moeder zijnde als dit je kind overkomt. Zeker omdat je in de basis je kind wil beschermen maar dat helaas niet altijd kan doen.

Welk artikel vond je het leukste om te schrijven?

Poeh er zijn best wel wat artikelen die ik erg leuk vond om te schrijven. Zo vond ik het leuk om over de babyshower van mijn zus te schrijven, maar ook om de frustraties eruit te schrijven over de misverstanden die er bestaan over bloggers. Ook vond ik het fijn om over HSP te schrijven en wat dat voor mij inhoudt. Niet zozeer leuk maar wel dicht bij mij en dus prettig om te schrijven. Daarnaast vind ik het leuk om de winacties op te zetten, er gaat een hoop tijd in zitten, meer dan ik eigenlijk wil, maar ik maak graag anderen blij dus dan is dit leuk.

Welk artikel is het slechtste gelezen in 2018?

Geen idee, dan zou ik diep door mijn cijfers moeten scrollen. Maar via social media worden reviews weinig gelezen. Die lezers komen dan uiteindelijk via Google op de site terecht.

Welk artikel is het beste gelezen in 2018?

Het zal je verbazen maar het is de Schijt aan je Leeftijd-taart! Grappig want ik heb deze blog steeds uitgesteld en uiteindelijk toen ik eens niet zoveel inspiratie had maar uitgeschreven. Ik had niet kunnen bedenken dat het mijn best gelezen artikel zou worden van afgelopen jaar. Hierna werd mijn artikel over Kell-Antistoffen het meest gelezen. Maar ook de Babyshower en het verhaal over mijn driftige dochter en hoe ik ook maar een mens bleek werd veel gelezen.

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou graag meer over de sitestructuur willen leren. Daarom ben ik gestart met een cursus bij Yoast om te leren hoe ik de structuur op de site kan verbeteren en vergemakkelijken. Daarnaast zou ik heel graag mijzelf willen verbeteren in SEO (Google vriendelijk schrijven). Ik ben de afgelopen tijd achter de schermen artikelen aan het verbeteren voor Google maar er gaat een hoop werk in zitten. Daarnaast kan ik dat echt nog verbeteren en denk ik dat er veel valt te halen in de verbeteringen. Maar ook met Pinterest wil ik meer. De basis weet ik wel maar ik wil daar echt nog meer mee.

Welke andere blogger zou je in 2019 (weer) willen ontmoeten?

Het afgelopen jaar heb ik Miriam, Fleur, Charlotte, Merel, Lisette, Kimberley en Cassandra (beter) leren kennen. Ik kijk er enorm naar uit om hen weer te zien in het nieuwe jaar. Sowieso staat er met Charlotte een samenwerkdag gepland maar ook met Bregje en andere Charlotte gaat er een samenwerkdag komen. De blogwereld is soms net de echte wereld, er zijn bloggers waar je niet echt een klik mee hebt. Maar er zijn ook heel veel ontzettend lieve bloggers die met je meedenken, je helpen en stimuleren. Ik kan wel alleen al een blog volschrijven over alle leuke bloggers maar er moet ergens een keuze gemaakt worden 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze dames, ik lach me echt een breuk om ze. Onderbroekenlol en serieuze onderwerpen, het kan allemaal! Donderdag zag ik ze weer eens bij de persdag van @houseofrebelsamsterdam en uiteraard moesten we ook weer op de foto met de ballonnen. Ging natuurlijk weer volledig mis maar goed, that’s us. Gooi wat wijn (of bier) met bitterballen onze kant op en we redden ons wel 🙂 @lisetteschrijft @lotus_writings @lovelycharlotte.nl Dank jullie wel weer voor de gezellige ochtend! #bloggers #bloggingmom #houseofrebelspressday #balloons #ballonnen #fun #lachen #gekte #gezelligheid #pret #metmnblijebekinjefeed #sayyestotheonderkin #deonderkinvanplezier #lachenmetjebillen #blogger #livingthelive #niettedoen

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja absoluut! De afgelopen periode alleen wat minder, er stond veel druk op de reviews en de winactie zo voor de feestdagen. Dat maakte dat ik me vooral een machine voelde en dat ik persoonlijke artikelen er eigenlijk nog met moeite uit wist te persen. Dat was echt niet leuk. Daarom wil ik dat de komende periode en volgend jaar rond december echt anders gaan doen.

Je belangrijkste doel voor 2019?

Groei voor de site, groei voor de social media en ik wil graag nog meer toffe samenwerkingen! Dat lijkt me zo enorm leuk. Diegene die ik nu heb zijn ook heel leuk maar het zou fijn zijn om er nog meer op te doen. Ik blijf toch een ondernemer die afhankelijk is van haar blog en de inkomsten die erbij komen. In ieder geval ga ik mij verder scholen in het stukje SEO en het verbeteren van de website maar dus ook streven naar een stabieler inkomen.

Wil je de blog jaaroverzicht tag als blogger overnemen? Heel leuk! Vergeet dan niet om Joyce en mij te taggen 😉

 

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Rory

  Wat dierbaar dat je mij en mijn moeder hebt genoemd lieve Kimberly. Op de een of andere manier voelt het als heel fijn dat mama is ‘vastgelegd’ en dat ze op deze manier niet vergeten wordt. Heel lief van je.
  Koester je loved ones altijd, is het advies wat ik zou willen geven. Dat doet iedereen natuurlijk al, maar in de waan van de dag kan het nog weleens als vanzelfsprekend worden beschouwd dat iemand er altijd is. Helaas hoeft dit niet altijd zo te zijn.
  <3

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heel graag gedaan! Ik werd door anderen geattendeerd op je artikel en had hem gemist. Hij raakte me enorm, count your blessings en geniet van de tijd met je ouders pikte ik ervan op. Het lijkt me verschrikkelijk! Dikke knuffel

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *