Geld verdienen met bloggen Dit vind ik vervelend
Blogs voor bloggers

Geld verdienen met bloggen? Dit vind ik vervelend

Jaren geleden startte ik met mijn blog als hobby. Toentertijd had ik niet durven dromen dat ik een eigen bedrijf zou hebben waar mijn blog aan ten grondslag zou liggen. Maar ik had zeker niet durven dromen van een inkomen dankzij mijn blog! Toch zijn er een aantal dingen die ik erg vervelend vind aan het geld verdienen met bloggen. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Met je blog geld verdienen

Ik startte met mijn blog omdat ik schrijven heerlijk vind. Het is dus een hobby die uiteindelijk een deel van mijn bedrijf is geworden en waar ik mijn vaste lasten mee kan betalen. Het duurde wel even natuurlijk voordat het daadwerkelijk zover was. Na die jaren van bloggen kan ik inmiddels een lijstje opstellen met dingen die ik erg vervelend vind wanneer je jouw geld moet verdienen met je blog. En omdat ik het kan, heb ik het ook gedaan 😉

Platforms met hun eigen app

Er zijn veel platforms waar jij je als blogger in kunt schrijven om te kunnen pitchen op potentiële opdrachten. Dat is natuurlijk hartstikke fijn want de opdrachten komen niet zomaar naar je toe. Het probleem hiermee is echter dat veel van deze platforms hun eigen apps hebben die nodig is. Zo heb je ineens allerlei apps die je steeds weer langs moet gaan, dat vind ik echt verre van ideaal. Sterker nog, ik wil het helemaal niet. Mijn werk doe ik vooral aan mijn laptop en dus vind ik het ook fijn om naar opdrachten te kunnen kijken met mijn laptop zonder dat ik daar verplichte apps voor moet downloaden. Ik zou zomaar 10 apps op mijn telefoon kunnen hebben voor het maken van affiliate links (links waar je een percentage mee verdiend), het pitchen op opdrachten en ga zo maar door. Dat weiger ik dus echt.

Pitchen op opdrachten

Bij het openen van mijn mail zie ik een mailtje met interesse in een samenwerking. Vervolgens blijkt dat ik moet pitchen op desbetreffende opdracht. Er is weinig zo frustrerend als het moeten pitchen op opdrachten. Je kunt pitchen zien als een mini-sollicitatie en dat heb ik nooit met plezier gedaan. Vervolgens doe je dan je best met pitchen, heb je een toffe insteek gevonden en hoop je dan toch dat jouw blog is uitgekozen om uiteindelijk een mailtje te krijgen dat je op de lijst bent gezet. Het voelt als een continue strijd want er zullen altijd ook bloggers reageren met een groter bereik, een lagere prijs e.d.

Op de eerste rang willen zitten

“Hi biebs and Moms, ik ben geïnteresseerd in een samenwerking met jullie blog. Voor een deel van je nier, je integriteit en een paar uur van je leven is mijn budget € 50,00”. In al die jaren zijn de mailtjes aan mijn dochter, aan mijn (toen nog niet bestaande) team en aan allerlei verbasteringen van mijn blognaam geadresseerd. Vaak door de potentiele opdrachtgevers die voor een klein bedrag op de eerste rang willen zitten. Men lijkt er niet bij stil te staan dat er jaren werk in de site zit, dat ik ook rekeningen heb die betaald moeten worden en dat ik een uurtarief heb. Daarbij doe ik mijn best om goede kwalitatieve producten te leveren en is de site zelf ook een bedrag waard. Gelukkig heb ik inmiddels ook veel vaste opdrachtgevers die deze waarde wel zien en een evenredig bedrag betalen.

Volgers en ontvolgers

Bij een blog hoort social media, je moet immers je blogs ook een beetje aan de mens krijgen. Maar op socials is het inmiddels normaal dat er accounts je komen volgen en vervolgens na een paar dagen weer ontvolgen. Ze doen dat omdat ze hopen dat jij hen gaan volgen op social media, of omdat ze meededen aan een winactie en niet hebben gewonnen. Het is en blijft frustrerend, ook al weet ik inmiddels dat ik het me niet persoonlijk aan moet trekken.

Het onderhoud van je website

Er komt enorm veel werk kijken bij het onderhouden van je website. Het bijhouden van oude blogs zodat ze vindbaar blijven voor Google en up-to-date blijven. Maar ook veel technische dingen zijn er nodig voor het onderhoud. Dat vergt veel tijd om je daarin te verdiepen en om je site sterk te houden, of je moet er iemand voor inhuren en dat kan best wel een grote uitgave zijn. Zo heb ik een keer gehad dat ik een aantal dingen had geüpdatet op de site en vervolgens was de site 4 dagen offline omdat ik gewoonweg niet kon vinden wat er nou fout was gegaan.

Allerlei randzaken onderhouden

Steeds weer uitzoeken hoe je de waarde van je site kunt verhogen, SEO, social media, Pinterest, zichtbaar zijn en ga zo maar door. Je blijft bezig met het verbeteren van je bereik en je website. Zeker wanneer je een professionele blogger bent komt er veel bij kijken. En dat kan behoorlijk frustrerend zijn want je kunt niet overal goed in zijn, je kunt ook niet alles begrijpen. Dus soms kosten dingen gewoonweg veel tijd en moeite. Daar moet je rekening mee houden.

Professionele blogger?

Wil jij jezelf staande houden tussen al die andere bloggers? De wereld van bloggers is groot maar over het algemeen heel erg tof. Veel bloggers hebben leuk contact met elkaar onderling en geven elkaar tips over opdrachtgevers. Weet vooral wat je waard bent en wat je blog waard is zodat je onderhandelingen zelfverzekerd in kunt gaan. Er zijn dan wel dingen die ik heel vervelend vind aan het bloggen maar er is vooral heel veel wat ik wel leuk vind!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»