Bespaar geld door slim te verlichten
Home en interieur Tips

Bespaar geld door slim te verlichten

Verlichting is belangrijk voor je huis, naast sfeer brengt het ook veiligheid. Door slim om te gaan met je verlichting kun je ook nog eens geld besparen op je energierekening! Je leest hoe in deze blog.

Tips om geld te besparen met je verlichting

In geen enkel huis of pand kan verlichting ontbreken. Verlichting is niet alleen nodig om ’s avonds de ruimtes te verlichten, maar het kan je huis ook een gezellige en knusse uitstraling geven. Met mooie lampen in huis creëer je direct een leuke sfeer, zelfs als ze uit zijn. Met een paar handige tips is het mogelijk iedere maand tientallen euro’s te besparen op de energierekening. Duurzame ledverlichting is daarbij onmisbaar, en een bewegingsmelder is de slimme oplossing voor ruimtes waar je regelmatig in- en uitloopt.

Geld besparen

Het is altijd fijn aan het einde van de maand wat meer geld over te houden voor leuke dingen. Door slim om te gaan met je verlichting zul je dit al snel terugzien op je jaarlijkse energierekening. Zelfs met kleine ingrepen in huis kun je al geld besparen. Allereerst is het handig eens na te gaan wat voor lampen je in huis gebruikt. Zorg ervoor dat je overal LED verlichting gebruikt – deze lampen zijn ontzettend zuinig en gaan ook nog eens lang mee. Zo bespaar je niet alleen op de energierekening, maar op de lange termijn ook op de aanschafkosten van nieuwe lampen. De eenmalige investering heb je zo terugverdiend! Door een dimmer te gebruiken op de lampen heb je zelf in de hand hoe sterk de lampen branden. Door de lampen wat de dimmen krijg je een gezelligere sfeer in de ruimte, en bespaar je tegelijk energie.

Timer- en bewegingsmelder

Naast ledverlichting en dimmers kun je nog een stapje verder gaan. Met een timer of een schakelklok kun je eenvoudig instellen wanneer de verlichting aan- en uitgaat. Dit is ideaal voor buitenverlichting – het zal je zo nooit meer gebeuren dat je per ongeluk de buitenlamp de hele dag aan laat staan. Een bijkomstig voordeel is dat je de lampen ook voor tijdens de vakantie in en uit kunt schakelen, waardoor het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Een bewegingsmelder is dan weer een uitkomst voor donkere hoekjes in de tuin, of voor bij de schuur. Met een bewegingsmelder sta je nooit in het donker, hoef je de lampen niet steeds aan en uit te doen, én bespaar je geld op je energierekening.

Nog meer tips om te besparen?

Rijstijlverzekering | Besparen op je autoverzekering
Decembercadeaus | Besparen op die dure maand
Zomervakantie | Besparen op de vakantie
Zorgverzekering | 5 tips om te besparen op je zorgverzekering
30 budget en gratis uitjes in Noord – Holland

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 14 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.