De leukste decoratie met Sinterklaas!
DIY Kinderen Moederschap Moms

De allerleukste Sinterklaas decoratie voor pakjesavond

Zelf een krans maken van pepernoten of een leuke raamtekening voor Sinterklaas doe je met deze tips gemakkelijk! De allerleukste decoratie voor de Sinterklaas periode en pakjesavond vind je in deze blog. En het mooie is dat je het meeste ook nog eens samen met je kindje kan doen, hartstikke leuk want zo maak je deze Sinterklaasperiode nog eens leuker voor je kindje.

Versieren voor Sinterklaas

Zelf vind ik dat je het allemaal niet te moeilijk moet maken qua decoratie. De sfeer kun je makkelijk maken met maar een paar dingen en voor je het weet is je woonkamer pakjesavond-proof! Zelf ben ik absoluut ook van het gemak en als ik het ook nog eens samen met mijn kind kan doen zonder een fles wijn open te hoeven trekken, dan is het een zeer geslaagde middag.

Raamtekening voor de Sint maken

Een raamtekening is makkelijk te maken met een krijtstift. Deze kun je trouwens ook met een vochtig doekje weer gemakkelijk van je ramen afhalen. En wat is er nou toffer voor je kind(eren) dan om op de ramen te mogen tekenen? Op Pinterest zijn ontzettend leuke en makkelijke voorbeelden te vinden voor deze tekeningen. Zelf maakte ik een mix tussen de verschillende voorbeelden die ik gevonden had. Evi vond het enorm tof en wilde ook graag een mooie tekening maken op het raam. Zij kreeg haar eigen (achter)raam om te versieren en ze had er heel veel plezier in.

Sinterklaas Playmobil

Met de Playmobil set van Sinterklaas heb je al snel een leuke Sinterklaasdecoratie. Zelf heb ik hem in een windlicht gezet zodat het een beetje beschermd is en eventueel verplaatst kan worden. Vorig jaar stond het in een grotere box met allerlei strooigoed er omheen gestrooid. Nu had ik dat op het moment van decoreren niet echt in huis en daarna had ik er geen zin meer in. Geen strooigoed bij de Sint dus deze keer. Evi heeft een tijdje met de Sint set gespeeld en uiteindelijk geholpen alles in het windlicht te zetten. Voor haar heb ik een eigen setje (zonder boot) om mee te spelen trouwens.

Update: deze set van Playmobil is niet meer te koop en zelf zet ik sinds 2018 de “zwarte Pieten” ook niet meer in huis.

Sinterklaasdecoratie Playmobil

Sinterklaas slinger ophangen

Wij hebben zelf een slinger bij het raam gehangen. Die van ons is van de Hema. Je kunt slingers natuurlijk op veel plekken kopen en uiteraard ophangen waar je zelf wil of een plekje hebt. Via Instagram zag ik ook hele leuke slingers die monochroom zijn e.d. Er is dus voor ieder interieur wel iets te vinden qua slingers.

Sinterklaas Slinger en raamtekening Sinterklaas

Zelf een krans van pepernoten maken

Vorig jaar maakte ik met Evi samen een krans van strooigoed. Deze krans heb ik vorig jaar in een plastic zak ingepakt en hij ziet er nog steeds top uit. Ik moest wel een chocolademunt opnieuw lijmen maar dat was het dan ook wel. Deze krans staat dus ook dit jaar de woonkamer gezellig te maken. Evi probeert me steeds over te halen dat ze een snoepje mag eten van de krans, maar aangezien die dus gelijmd zitten en een jaar oud raad ik het haar steeds af.

Lees ook: Sinterklaas strooigoedkrans maken

Strooigoedkrans Sinterklaas

Sinterklaas teksten voor de lightbox

Met een lightbox kun je makkelijk een leuke quote maken. Ook is er steeds meer speciale Sinterklaasdecoratie te koop speciaal voor de lightbox. Echt heel erg leuk! Je vind veel leuke decoratie bij Hema maar ook online zijn er veel kleine en originele webshops die kant en klaar decoratie voor de lightbox verkopen. Zelf vind ik het er enorm leuk uitzien op de lightbox, toffe teksten met echte sint afbeeldingen.

Tekst lightbox Sinterklaas

Een heerlijke pakjesavond met je kindje

Hopelijk heb je wat aan mijn tips met Sinterklaasdecoratie. Heb je zelf nog makkelijke tips om je woonkamer pakjesavond-proof te maken en die leuk zijn met je kind(eren)?

Wil je nog meer inspiratie voor de Sint? Op Pinterest vind je leuke ideeën met een Sint-tintje voor het eten én allerlei Sinterklaas DIY.

Liefs, Kimberly
 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Nicole

  Nep cadeautjes inpakken samen en neerzetten, een kartonnen schoorsteen.. Die krans tip ga ik trouwens ook navolgen. Fijn in een zak en op zolder voor volgend jaar bewaren! Al is het stiekem ook wel leuk om volgend naar opnieuw te doen..

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat zeker! Wel makkelijk en heb je er volgend jaar gewoon 2 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *