2 maanden zzp'er
Ondernemen

2 maanden ZZP’er | Hoe gaat het met de zaken?

Eind Februari 2018 ben ik begonnen voor mijzelf te werken, ik ben nu dus 2 maanden ZZP’er. Heel spannend maar ook zo ontzettend tof! Maar hoe gaat het nu met de zaken en waar loop ik tegenaan?

2 maanden ZZP’er

Dat ik ging starten met het werken voor mijzelf was niet altijd de missie – verre van zelfs. Samen met Patrick heb ik het er enorm veel over gehad omdat wij überhaupt belangrijke beslissingen vaak samen maken. Maar ook omdat mijn starten als ZZP’er gevolgen heeft voor ons gezin. Dat is dus wel iets dat je samen moet dragen en waar je voor moet staan samen.

Beebs and Moms

Voor Beebs and Moms zijn er een aantal toffe samenwerkingen geweest en inmiddels staan de meeste online. De site is groeiende en doordat een aantal berichten enorm goed werden bekeken namen de Unieke Bezoekers toe. Heel erg tof want waar ik ooit begon met B&M als hobby en dat ook een jaar aanhield hoop ik toch wat te kunnen gaan verdienen met de site. Ik leer steeds meer over het SEO schrijven – Google vriendelijke schrijven- en merk dat het effect heeft. Er komen meer bezoekers via Google.

Maar ook Pinterest doe ik tegenwoordig erbij, niet dat ik er veel van begrijp hoe het moet trouwens. Binnenkort heb ik een tof blogevent waar ook dit weer uitgelegd gaat worden. O en de site heeft een hele andere lay-out gekregen waar ik ontzettend lang mee bezig ben geweest maar wel enorm blij mee ben. Ik vind het nu veel professioneler en overzichtelijker.

Lief Gedragen

Voor Lief Gedragen – coaching bij rouw en zwangerschapsverlies – ben ik vooral bezig met het opbouwen van contacten en bekendheid. Zo heb ik persberichten gestuurd naar lokale kranten, een blog geschreven, de site her en der aangepast en krijg ik belettering op mijn auto. Supergaaf natuurlijk! Daarom heb ik ook een actie uitgezet dat iedereen die zich in april aanmeld bij Lief Gedragen voor coaching dat zij gebruik kunnen maken van een gereduceerd tarief. Uiteraard laat ik op de pagina’s van Lief Gedragen het resultaat van mijn belettering zien.

Ook had ik een afspraak met een uitvaartonderneemster uit de regio die veel persoonlijke aandacht heeft voor haar cliënten. Samen hebben we gekeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe onze samenwerking eruit kan gaan zien. Echt heel fijn om met een onderneemster uit de regio te kunnen sparren. Zij kent de regio goed en het is fijn om even anders naar je eigen bedrijf te kunnen kijken. Volgende maand ontmoeten we elkaar weer en hopelijk kunnen we dan weer een stapje verder komen.

Lees ook: Onzekerheid en drempelangst

Verjaardag

Waar ik in het verleden veel makkelijke shirts aanhad en ook geregeld met gekke teksten merk ik dat ik nu als zelfstandige werk steeds meer moeite heb om iets uit mijn kast te kiezen. Ik wil graag comfortabele kleding – want ik werk ook veel thuis – maar dat er toch professioneel uitziet. Een beetje kleden naar mijn leeftijd misschien? Deze joggingstyle broeken van Esprit  vind ik bijvoorbeeld heel tof. Die zitten comfortabel maar zien er toch netjes uit vind ik.

Sowieso merk ik sinds ik 30 en + ben dat ik anders kijk naar mijn kledingstijl. Van sommige dingen vind ik dat ik die niet meer aan kan o.i.d. Kul uiteraard maar toch blijven ze me wel bij en ging ik laatst onder druk van 2 van mijn blogvriendinnen voor de bijl bij een panterbroek. Love Love Love die broek trouwens. En waar ik dacht dat iedereen er commentaar op zou hebben krijg ik er veel complimenten over en is me al een paar keer gevraagd waar ik hem vandaan had. En omdat er korting was kocht ik gelijk een zwarte met gekleurde bloemen. Bam!

ZZP

Goed, alles is dus nog flink in de opstartfase zoals je ziet. Ikzelf, mijn 2 bedrijven en ik hoop dat ik over een maand goed nieuws heb. Dat de bedrijven minder in de opstart zitten maar in volle glorie aanwezig zijn. Goed, ik weet best dat ik nu pas 2 maanden ZZP’er ben dus dat ik ook geduld moet hebben. Weet ik best wel, al is het lastig om dat aan te houden en m’n visie te focussen. Het is ook best zoeken geweest naar alle programma’s om mijn uren en boekhouding bij te houden. Via de site www.boekhoudprogramma-vergelijken.com heb ik een tweetal programma’s (gratis) uitgeprobeerd om mijn online boekhouding te doen. Ik kwam uiteindelijk uit bij Jortt.

Mijn brein doet soms pijn van alle ideeën die erin zitten en ik moet echt alles opschrijven zodat ik een beetje lijn kan houden erin. Druk maar ontzettend tof! En mocht er iemand graag met me kijken naar de inhoud van mijn kledingkast, je bent van harte welkom! 😉

Dit artikel is ontstaan door een samenwerking.

Liefs Kimberly

2 maanden zzp'er

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

20 COMMENTS

 • Avatar
  Carolien

  Super stoer dat je als zzp’er werkt. Echt knap! Ooit zou ik het ook willen maar voor nu vind ik mijn blog als hobby helemaal prima.

 • Avatar
  Anniek

  Je bent al supergoed bezig toch! Iemand zei me ooit dat je eerst moet zaaien voordat je kunt gaan oogsten, andersom werkt het niet. En met belettering, persberichten en alles ben je behoorlijk aan het zaaien :). Ikzelf werk inmiddels drie jaar als zelfstandig ondernemer en het blijft een uitdaging. Maar ik zou niet anders willen! Ook hoop ik dat ik meer uit mijn blog kan gaan halen, dat zou voor mij echt ultiem zijn.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Lief thanks! Ik blijf het lastig vinden want wil zo graag vrouwen helpen. Dat dit zo achterblijft vind ik heel erg jammer. Waar heb jij je eigen bedrijf in?

 • Avatar

  Goed bezig hoor!! Power!
  Laura / fitfunfab.nl onlangs geplaatst…Liefde op het eerste gezicht – Column 31My Profile

 • Avatar
  Mariëlle

  Wat super leuk zeg en goed te horen dat het goed gaat. Gewoon lekker blijven knallen. En maybe kun je eens nadenken over leuke werkkleding met een logo en mooie quotes erop die inspirerend zijn?
  Mariëlle onlangs geplaatst…Zo maak jij een heerlijke freakshakeMy Profile

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Wat een goed idee van je! Ik ga eens kijken wat ik kan vinden.

 • Avatar

  Wat knap dat je de stap hebt durven zetten om ZZP’er te worden. Leuk om te lezen hoe het je af gaat tot nu toe! Veel succes!

  Daphne – verdraaid mooi onlangs geplaatst…Catrice Lashes To Kill Pro mascara reviewMy Profile

 • Avatar
  Nicole Orriëns

  Leuk om je enthousiasme te lezen. Het klinkt alsof je goed bezig bent! Zelf draag ik altijd jersey rokken: dat ziet er ook meteen netjes uit.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Parkeren bij het ziekenhuis: te duur?My Profile

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Goede tip van je, thanks!

 • Avatar
  Eke

  Ik herken je kledingfase wel. Stiekem vind ik het jammer dat ik geen sweaters met unicorns of een sarcastische tekst meer aan kan. Maar hey, ik ben 34, dus moet me wel even daarnaar kleden, haha.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha zo herkenbaar ??

 • Avatar
  esther perfors

  Supergoed bezig! Ik vind je een warm, oprecht en enthousiast mens en ik weet zeker dat dat eigenschappen zijn die een ondernemer op een hoger level kunnen brengen. Succes meid en vooral … geniet!
  esther perfors onlangs geplaatst…Stomme cadeautjes sinds ik moeder benMy Profile

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief Esther! Dank je wel ❤

 • Avatar

  Wat leuk en knap zeg! Ik vind je enthousiasme erg leuk. Komt echt over! Heel veel succes! Je kunt het!!!!

 • Avatar

  Mooi om je verhaal als ZZP’er te lezen. Ik ben zelf al even zelfstandige in bijberoep hier in België, maar voorlopig staat het wat op een laag pitje, buiten de blog ?

 • Avatar
  Natalia

  Wat leuk! Je bent zo te lezen in ieder geval goed bezig. Ik heb gekeken welke broeken je bedoelde. Zelf heb ik ook een paar van dat soort broeken. Ik vind ze fijn. Je kan ze combineren met een simpel shirtje, een blouse, sneakers, hakken. Eigenlijk kan bijna alles. ;D

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Ja heerlijk hè! Wil echt wonen in die broeken ?

 • Avatar
  Judith

  Die jogging style broeken zijn echt de beste uitvinding

 • Avatar
  Nicole

  Heel vet op fulltime als ZZP’er te werken. Natuurlijk op het begin even wennen en opstarten, maar uiteindelijk weet je niet beter. Succes met je eigen bedrijf en je website ziet er tof uit.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Wat lief! Dank je wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.