De ultieme tips voor een goed verzorgde baard
Beauty en mode Reviews

De ultieme tips voor een goed verzorgde baard

Nee hoor maak je geen zorgen, ik haal netjes mijn snor weg. Maar die hele leuke man van mij laat al een tijdje zijn baard staan. Maar hoe krijg je nou een mooie baard die niet jeukt? Ik geef je een aantal ultieme tips voor een goed verzorgde baard.

Liefde voor de baard

Mijn vader ken ik niet anders dan met een baard, dat was ook altijd een reden dat ik wilde dat Patrick zijn baard bij hield. Maar steeds als hij zijn baard wat langer liet zitten vond ik dat hem wel ontzettend goed staan. Alleen kriebelde die baard dan zo dat Patrick hem er weer voor een groot deel afhaalde. Ik ging op zoek naar wat tips om dat kriebelen tegen te gaan en dat werkte!

1. Kammen

Met een fijne kam kun je klitten uit je baard kammen. Deze kammen zijn te koop bij alle drogisterijen en volgens mij zelfs bij Action. Er zijn ook speciale baardkammen te koop die je helpen bij het trimmen van je baard. Speciale baardkammen zijn volgens mij geen must maar pin me er niet op vast. Die kam die helpt bij het trimmen en shapen van je baard lijkt me dan wel weer handig.

2. Trimmen

Het mooiste is een goed verzorgde baard. Noodzakelijk is dan om de baard ook te trimmen en dan vooral in vorm te maken. Dus korter op de wangen en bij de bakkenbaarden dan op de kaken en kin. Scheer scherpe lijnen, dus haal de baard op je adamsappel weg zodat je keel te zien is. Met behulp van je kam en een trimmer kun je de baard makkelijk bijwerken zodat de lijnen strakker zijn en je baard verzorgd oogt.

3. Baardshampoo ( met conditioner)

Met een baardshampoo en -conditioner reinig je de baard goed terwijl de conditioner de baard verzorgd. Dat zorgt voor een zachte en glanzende baard die makkelijk door te kammen is. De haren van je baard hebben een andere shampoo en verzorging nodig dan de haren bovenop je hoofd. De speciale baardshampoo’s helpen ook om de verzorgingsmiddelen te verwijderen uit je baard. Let op: Een gewone shampoo is echt te agressief voor je baard en je gezicht. Besteed liever wat extra aan een goede baardshampoo zodat je huid en je baard niet uitdrogen.

4. Baardolie

Een baardolie verzorgt en voed de baard maar ook de huid daaronder. Zo’n 1 à 2 keer per dag gebruik je baardolie. Je doet een beetje op je hand en masseert de baardolie eerst goed in op je huid met je vingertoppen. Daarna masseer je de olie goed in je baard, ook met je vingertoppen. Wanneer je ook de baardolie op je hals in masseert zal daar de roodheid en jeuk ook verminderen.

5. Baardbalsem

Een baardbalsem verdeel je met je handen goed over je baard heen om het vervolgens goed met een fijne kam door de baard heen te kammen. Een baardbalsem zorgt voor een glanzende en gehydrateerde baard. Omdat de meeste baardbalsems ook bedoeld zijn om te stylen zijn ze extra fijn aangezien je met het verdelen van de baardbalsem dus ook gelijk je baard kunt stylen. Zo zit je goed verzorgde baard de hele dag zoals het hoort.

Bulldog skincare for men

Review Bulldog Skincare for men

Van Bulldog kreeg ik een 3 producten om te testen op Patrick zijn baard. De producten van Bulldog zijn vrij van synthetische stoffen, kunstmatige kleurstoffen of ingrediënten uit dierlijke producten. Dit vind ik altijd fijn om te weten en vaak zijn producten zonder deze ingrediënten ook veel zachter voor de huid. Dat lijkt me fijn voor de verzorging van je baard en gezicht.

Patrick heeft een goede volle baard en een droge huid. Hij vind de baardolie wel fijn maar vind dat zijn huid onder de baard wat vettig wordt. Daarom geeft hij de voorkeur aan de baardbalsem, die verzorgt zijn baard en zijn huid. Hij heeft het idee dat de baardbalsem verzorgender is en dat deze beter voedt na het douchen. De baardshampoo (met conditioner) vind hij heel prettig omdat deze lekker schuimt en zijn baard schoon laat aanvoelen. Zijn baard is door het gebruik van de shampoo en baardbalsem echt een stuk zachter geworden en Patrick heeft geen jeuk meer door zijn baard. 

De producten vind hij erg lekker ruiken: Bij de baardolie vind hij de aloë vera fijn om te ruiken en bij de baardbalsem de groene thee. De geuren zijn zacht en de producten zijn makkelijk in gebruik. De producten zien er neutraal uit, de naam Bulldog geeft wel iets stoers aan. De prijzen zijn ook aangenaam:

 • De baardshampoo – en conditioner is te koop met een adviesprijs van € 9,99
 • De baardbalsem is te koop met een adviesprijs van € 8,99
 • De baardolie is te koop met een adviesprijs van € 8,99

Bulldog Skincare voor Men is o.a. te koop bij Etos en online o.a. te bestellen via AH.nl

Bulldog skincare for men

Zo dat zijn mijn tips voor een goed verzorgde baard, heb jij nog goede tips?

Liefs Kimberly

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, dit beïnvloed mijn mening echter niet.

De ultieme tips voor een goed verzorgde baard

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Jeanine

  Gotta love men with beards. Mijn man heeft er ook een en ik zou er niet aan moeten denken dat hij die af zou scheren. Toevallig heeft hij laatst ook producten van Bulldog gekocht. Volgens mij dagcreme. Moet hem maar eens gauw vertellen dat er ook fijne baardproducten van zijn, haha!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk hè, kan er zo van genieten.

 • Ik vind baarden ook heel gaaf staan bij mannen 😀 Die baardolie lijkt me wel een handige tip 🙂

 • Jessica J.

  Bulldog is een fijn merk! Toen ik eind vorig jaar in Amsterdam was, kocht ik bij Etos een aantal Bulldog-producten voor m’n vriend. Hij gebruikt ze alleen veel te weinig, haha!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Het is echt een heerlijk merk, blij dat Patrick ze mocht testen. Als ze op zijn snel weer kopen.

 • nicole orriens

  Zo’n baard netjes bijhouden schijnt nog best veel werk te zijn. Mijn zwager schoor hem daarom uiteindelijk zelfs af.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *