Tuinstoelen Kees Smit Tuinmeubelen
Home en interieur Tips

6 handige tips bij de aankoop van tuinstoelen

Zijn je oude tuinstoelen toe aan vervanging? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Het is handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinstoelen. Zo zijn niet alle stoelen geschikt voor buiten en is het belangrijk dat je let op de zithoogte van een stoel. Benieuwd naar alle tips? Lees dan snel verder!

Bepaal de plek van de tuinstoelen

Bedenk van tevoren waar je de tuinstoelen neer wilt zetten. Komen ze onder een overkapping of in de open tuin? De keuze voor de plek maakt een verschil tijdens het kiezen van tuinstoelen. Wanneer de stoel buiten komt te staan heeft het andere eigenschappen nodig dan een stoel voor onder de overkapping. Let hierbij goed op waar het materiaal voor bestemd is. Zware tuinstoelen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor buiten omdat ze windbestendig zijn.

Waarvoor ga je de stoel gebruiken?

Ben je op zoek naar een loungestoel, verstelbare stoel of juist een dining tuinstoel? Houd er rekening mee dat een loungestoel vaak kussens bevat die je bij regen en in de winter moet opbergen. Een verstelbare stoel heeft als voordeel dat deze bij een tafel past en dat je hiermee achterover van de zon kunt genieten. Een dining tuinstoel is daarentegen speciaal voor een tuintafel gemaakt en zorgt ervoor dat je recht aan tafel zit. Bekijk hier alle soorten tuinstoelen van Kees Smit.

Meten is weten

Meet van tevoren de tuintafel of ruimte waar je de tuinstoelen neer wilt zetten. Als je een tuintafel hebt, is het belangrijk om de hoogte van het blad te meten. Niets is vervelender dan een stoel die niet goed aansluit op een tafel. Ben jij juist op zoek naar een hangstoel? Vergeet niet de plek op te meten waar de hangstoel komt te staan. Zet je de hangstoel onder een overkapping? Meet dan ook de hoogte van het plafond op.

Kees Smit Tuinmeubelen tuinstoelen

Beslis hoeveel stoelen je nodig hebt

De zithoogte van de tuinstoel is bekend. Nu is het tijd om te bepalen hoeveel stoelen je nodig hebt. Uit hoeveel personen bestaat het gezin? Wanneer je alle stoelen onder een tafel schuift, kan het voorkomen dat ze niet allemaal passen. Heeft de tafel poten op de hoek? Ook hier is het verstandig om op voorhand de breedte te meten tussen de poten. Hierdoor bepaal je makkelijk hoeveel stoelen er tussen passen. Bij een loungetafel is het net even anders. Een loungetafel is vaak lager. Meet daarom de grootte van het terras om te bepalen hoeveel tuinstoelen je nodig hebt.

Mix & match

Tegenwoordig hoef je geen kant en klare tuinset meer te kopen. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden. Kies zelf welke tuintafel je mooi vindt en welke tuinstoelen erbij passen. Ga bijvoorbeeld voor één type stoel in verschillende kleuren. Of kies voor allerlei verschillen soorten stoelen. Hiermee creëer je een eigen stijl en unieke zit in de tuin.

Extra comfort met tuinkussens

Het zitcomfort van een stoel is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Houten en metalen tuinstoelen hebben een harder zit- en ruggedeelte. Ze hebben daarentegen wel een langere levensduur en geven meer stabiliteit. Kies daarom voor dikkere tuinkussens waardoor je nog meer comfort ervaart. Voor iedere type stoel vind je verschillende soorten tuinkussens. Ga voor een leuke kleur of print en geef je tuin een vrolijke touch.

«

»