Accepteren van jezelf
Persoonlijk Recente berichten

Het accepteren van jezelf, waar moet je beginnen?

De laatste periode ben ik er weer meer mee bezig. Ik wil mezelf accepteren en minder geven om de dingen die dat niet verdienen. Ik zie het ook gebeuren bij leeftijdsgenoten, maar hoe kun je dat nou eigenlijk aanpakken?

Accepteren van jezelf

Het is volgens mij wel een bekend ding, als je tegen de 30 bent krijg je allemaal gewaarwordingen. Je wordt je bewust dat je niet perfect bent, fouten mag maken en misschien doe je al een lange tijd werk waar je passie niet meer ligt. Ik merkte vorig jaar ineens dat ik echt niet meer gelukkig was met verschillende dingen en dat ik die voor mijn eigen geluk moest aanpakken. Zo had ik verschillende healings, volgde een opleiding en ging doen waar mijn passie ligt! En nu ben ik zelfs ZZP’er met mijn eigen bedrijf waar ook Beebs and Moms een deel van is. Alles droeg bij aan het accepteren van mijzelf en ondanks dat ik er nog lang niet ben is de goede weg wel ingezet. Wat ik nog meer wil aanpakken?

Not giving a fuck

Ik merk dat ik steeds minder bezig wil zijn met dingen die me niet zo boeien. Alsof ik de kern uit het leven in de spotlight zet. En eigenlijk merk ik ook dat steeds meer leeftijdsgenoten daarmee bezig zijn. Ze volgen cursussen vol mindfullness, lezen boeken over hoe je minder fucks kunt geven . En weet je? Eerlijk gezegd wil ik ook minder fucks gaan geven om dingen die het gewoon ook niet verdienen. Mezelf accepteren met mijn goede kanten én slechte kanten! Altijd blijk ik mijn eigen hardste jurylid, de rechter die mijzelf een te hoge straf oplegt wanneer ik een fout maak. Dat wil ik dus niet meer.

Subtle art of not giving a f*ck

Social Media

Hoe kan ik minder fucks geven om dingen die het in mijn ogen niet verdienen? Dat zit hem bij mij in de kleinere dingen. Zo zit ik een stuk minder op Social Media de laatste tijd. Ik ben met andere dingen bezig en de dingen die ik moet weten hoor ik toch wel van diegene. Heel eerlijk gezegd ben ik vooral nog met Social Media bezig voor Beebs and Moms en Lief Gedragen maar voor mezelf steeds minder. En dat is ook wel prima. Mocht ik dus minder reageren dan vroeger, nothing personal. Gewoon ik, not giving a fuck. Omdat het toch wel een gewoonte blijft als de telefoon in de buurt ligt leg ik hem nu geregeld buiten mijn bereik. In de keuken of op de eettafel, gewoon zodat ik niet in de standaard gewoonte val om dat ding weer te pakken en erop te kijken.

Eigenwaarde

Ook merk ik dat er een tendens is op Social Media en onder mijn leeftijdsgenoten. Die van body acceptance. Oftewel het waarderen van jouw lichaam. Het tevreden er mee zijn en je niet steeds door anderen naar beneden laten praten maar ook dat niet bij anderen doen. Dus ook al ben je meer gevuld dan een ander, trek lekker je korte broek aan als het heet is! Ik vind wel dat je aan moet kunnen doen waar jij je prettig in voelt. Zo had ik in het verleden vaak kortere jurkjes aan maar vind ik dat gewoonweg niet prettig meer zitten omdat ik dan erg bewust moet zijn van het zitten etc. Daarnaast vind Evi het standaard nodig om onder mijn jurken te kruipen dus dan heb ik ze liever toch wat langer.

Op Instagram volg ik een aantal dames die voorop gaan in het accepteren van jezelf qua uiterlijk dan. En ik vind het heel fijn! Mochten jullie tips willen of hebben, let me know.

Mode

Ik hield me ook vaak wel bezig met de mode. En inmiddels boeit dat me steeds minder. Ik ben bewuster aan het kopen zoals je dus al eerder kon lezen in de blog over mijn kledingkast en help ik word een oud wijf. Waar ik in het verleden vooral veel kocht en dat soms toch ook wel na 1 keer wassen alweer weg kon gooien, ben ik nu bewust van wat ik koop. Dat hoeft niet gelijk heel duur te zijn maar ik koop niet meer om het kopen.  Dat lukt als beginnende ZZP’er sowieso ook niet eerlijk gezegd. En die skinny die modisch is maar gewoon kut zit? Die trek ik dus mooi niet meer aan. Toedaloe! Ik vind het dus ook extra fijn dat ik tegenwoordig lekker zelf bepaal wat ik aantrek wanneer ik werk. Sowieso vind ik skinny’s momenteel echt ruk zitten maar dat ligt vooral aan die lekkere broekjes die ik vorig jaar in tig kleuren had gekocht. Weet je niet meer welke broek? Je vind hem in OOTD.

Conclusie?

Ik ben bezig met steeds meer not giving a fuck. Gewoon doen wat goed voelt voor mij, niet meer omdat anderen willen dat ik dat doe. Of omdat ik denk dat ze willen dat ik dat doe. Uiteraard weet ik dat ik dat niet met alles kan doen, soms moet je gewoonweg wat voor een ander doen. Maar dan wel omdat ik erachter sta. Niet omdat het zou moeten voor een ander. Het stukje accepteren van mijzelf moet ik nog een hoop in doen, ik hoop dat dit steeds beter gaat met de jaren die ik ouder ga worden.

 

Liefs Kimberly

Accepteren van jezelf Pinterest

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

5 COMMENTS

 • Ricardo

  Yass queen! Haha, maar echt. Ik merk het ook aan mezelf, steeds meer op zoek naar wat ik belangrijk vind en vooral me minder druk maken wat mensen er om heen nou eigenlijk vinden. Ook mijn telefoon leg ik steeds vaker weg. Pak weer een boek om te lezen, of simpel gewoon eens echt goed concentreren op die film of serie.
  Ricardo onlangs geplaatst…Drie dagen detoxen met JUIZ~S Coldpressed.My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hell yeah! Dat dus hè, selectiviteit is het. Ik ga nu ook weer slapen met de e-reader en niet meer met de tv.

 • Lilian

  Heel goed bezig! Ik probeer het ook, maar het blijft lastig. Ik schrijf soms leuke dingen over mezelf op, zodat als ik me weer eens te druk maak over kleine dingen, ik terug kan lezen dat het toch eigenlijk allemaal prima is zo. Daar geef ik dan weer wél heel veel om ?

  Lilian onlangs geplaatst…Vijf leuke blogs (en spam jouw favorieten!)My Profile

 • Nicole

  Super goed bezig vrouwke! Ik merk dat ik toch weer teveel geef om dingen die er eigenlijk niet toe doen.. Alsof ik weer een tiener ben ofzo. Moet mezelf dus echt weer even focussen op wat nu écht belangrijk is.
  Nicole onlangs geplaatst…De kleuter op dansles; een succes of niet?My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Het blijft een les hè. Zo gaat het goed en zo ben je weer uit balans. Dikke knuffel voor jou!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.