Suzanne- Blogger Beebs and Moms
Column

Zo ziet ons weekend eruit!

Ons weekend is hier altijd volgepland. Al moet ik zeggen dat we er sinds dat C in ons land is wij er wel op letten die niet teveel te doen. De weekenden die we tijdens deze periode hebben gehad waren zo lekker rustig en daar genoten we met volle teugen van. We proberen dit dan ook fijn vast te houden! Dat geeft rust, regelmaat en dat zorgt ervoor dat ik op dinsdag weer helemaal fris kan beginnen na een weekend. Doordat ik op maandag vrij heb, voelt het iedere week weer een beetje als “vakantie”, toch gaan de dag enorm snel.

De boodschappen en onze zaterdagen

Standaard komen op donderdag of vrijdag de boodschappen, dus daar hebben we in het weekend nog weinig omkijken naar. Ik bestel voor de weekenden geen avondeten en de kleine dingen van de Kruidvat halen we op zaterdag. We weten meestal op woensdag nog niet wat we in het weekend willen eten. En het feit blijft dat ik geen voedsel wil verspillen. Daarom gaan we na het dansen van Dex op zaterdagmorgen altijd even snel naar het winkelcentrum bij ons in de buurt. Dan lopen we een rondje, zwaaien we even naar mijn bestie en drinken we soms een kop koffie in een van de cafeetjes in het winkelcentrum. De ene week zijn we voor de lunch thuis en de andere week pikken we ergens een lunch mee. Dex slaapt meestal nog een uurtje in de middag (nee helaas niet altijd meer) en die pikt hij dan vaak nog wel mee. De zaterdag staat in het teken van plezier maken, maar ook de benedenverdieping op orde brengen. En de zondag houden we vrij voor bezoekjes, bovenverdieping, de was en MAX (als deze op de buis is).

 Het huishouden doen?

Ik doe dus het huishouden in ieder geval in het weekend. Al zorg ik op de werkdagen ervoor dat het huis netjes is en haalt mijn mams op woensdag altijd een stofdoek door het huis. Dat scheelt dat ik in de weekenden geen uren bezig ben in huis en dat er genoeg tijd over blijft voor andere dingen. Ik maak dan vaak ook meteen de nieuwe planning voor de week erna. Op zaterdagavond hebben we eigenlijk altijd onze vaste programma’s op staan als Dex in bed ligt. Momenteel kijken we “Oh wat een jaar”. Ik kan echt genieten van dat soort spelprogramma’s. Noem het burgerlijk, maar ik geniet ervan. Zeker nu Dex weinig slaapt en dan echt standje Duracell batterij heeft aanstaan de hele dag. Ja, dan zijn onze avonden heilig en jongens we zijn ook geen 18 meer. Als ik nu op stap ga, denk ik dat ik rond 22.00-22.30 uur op de barkruk met mijn hoofd op de bar lig te slapen. Tuurlijk plannen wij echt wel date nights (soms) of avonden met vrienden. Vaak zijn dat dan wel dinner dates of spelletjes avonden thuis. Ik ben en blijf echt een huismus, ik kan het echt niet laten. Gelukkig vindt Ralf dat niet erg en is hij blij als we met een glaasje alcohol en borrelnootjes op de bank ploffen. Overigens hebben we nog een traditie in het weekend! Wij eten namelijk meestal op vrijdagavond frietjes (of patat voor wie de therm frietjes niet snapt).

Tip, lees ook: 15 date night ideeën voor een leuke avond

Weekenden vol regelmaat? 

We hebben allebei onze eigen taken als het gaat om het huishouden en dat is zo fijn. Ralf doet de apparaten in de keuken, konijn en de vuilnis. En ik doe poetsen, zuigen en de was. De wc doe ik op woensdag meestal nog even (vaak helpt mijn moeder daaraan mee) en de was opruimen doe ik dan vaak op maandag als Dex naar de peuterspeelzaal is. Dan kan ik dit lekker rustig doen tijdens het kijken van een serie. Ons weekend klinkt en zal voor de meesten heel rustig zijn, maar als we een dagje uit hebben of een bezoekje plannen dan is het vaak wel echt even passen en meten. En dan mis ik of mijn favoriete rondje door het winkelcentrum of dan plan ik een van de poetsdagen op de maandag ochtend. Is niet erg, maar ik ben wel een persoon die van regelmaat houdt, dus het aanpassen van het schema moet ik wel op tijd in de planning aanpassen. Heeft altijd een beetje tijd nodig om aan te wennen *knipoog…

Hoe ziet jouw weekend eruit?

Ik ben wel benieuwd: “Hoe is jouw weekend?” Kun je mij eens meenemen in je weekend en hoe jullie ervoor zorgen dat je ook tijd en ruimte voor het gezin overhouden. Zet het onder dit bericht of stuur mij een DM.

Liefs Suus

Lees hier alle blogs van Suus

«

»