De kinderkamer opknappen met posters en behang - photowall
Home en interieur Kinderen

De kinderkamer opknappen met posters en behang

Is je kindje klaar voor de overgang van de babykamer naar een kinderkamer of wil je de kamer een opfrisbeurt geven? De afgelopen jaren heeft mijn dochter haar kamer meerdere keren een nieuwe inrichting gekregen. Een aantal keer ook met een fris nieuw behang en toffe posters die haar kamer gelijk een hele andere uitstraling gaven. In deze blog lees je een aantal tips over hoe je gemakkelijk (en betaalbaar) de kinderkamer kunt opknappen.

Goedkoop de kinderkamer opknappen

Een kinderkamer aanpassen op de leeftijd van je kindje en een nieuwe, frisse look geven kan op allerlei manieren. Je kunt ervoor kiezen om wat meer geld uit te geven maar ook met een budget kun je hele leuke aanpassingen maken. met de volgende tips zorg jij ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat met de slaapkamer van je kindje:

1. Kijk goed rond voor inspiratie

Voordat je aan de opknapbeurt voor de kinderkamer begint, is het belangrijk dat je je goed oriënteert op welke mogelijkheden er zijn. Maar ook dat je kijkt welke kleurstellingen je graag zou willen op de kamer en naar de behoeftes van je kindje. Een kind van 9 jaar gebruikt de slaapkamer op een andere manier dan een kind van 5. Zo zal er meer gelezen worden of misschien huiswerk gemaakt worden op de slaapkamer, terwijl een jonger kindje vooral een praktische speelruimte nodig heeft.

2. Maak een duidelijk plan

Meet altijd eerst de kamer en meubels die blijven staan op. Teken de kamer uit, bekijk hoe de (nieuwe) meubels kunnen komen te staan en maak een plan zodat de slaapkamer een prettige (en praktische) indeling heeft. Op deze manier ga je niet onbeslagen te werk en het scheelt je nogal wat sleepwerk met meubels achteraf. Je zou de eerste niet zijn met een kast of bed waarvan je denkt dat het wel gaat passen, om bij het in elkaar zetten van de kamer erachter te komen dat het toch net niet past. Hou ook rekening met de verlichting en maak er een verlichtingsplan voor. Zo kun je eventuele snoeren wegwerken voordat de meubels in de kamer staan.

Photowall fotobehang kinderkamer

3. Kijk eens naar behang

Wil je een toffe accentmuur waarmee je direct een andere uitstraling aan de kamer geeft? Kijk dan eens naar behang. Voor de kinderkamer zijn er allerlei leuke prints waar je een thema mee kunt maken, of de slaapkamer juist heel stoer of lief kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan behang met een prachtige foto waardoor jouw kindje zich direct in de jungle of in een wondere waterwereld waant.

4. Leuke accenten met posters

Door het gebruik van posters kun je het gekozen thema of de sfeer volledig uitwerken. Zo kun je op een fotoplank posters van verschillende formaten in lijstjes plaatsen voor een speels effect. Maar je kunt posters ook direct aan de muur hangen uiteraard voor een leuk resultaat. Juist door een creatieve poster op te hangen maak je gemakkelijk de kinderkamer compleet. Zelf vind ik het leuk om een beetje te spelen met posters door ze in lijsten op te hangen maar ook in posterhouders. Zeker op de kinderkamer hoeft het allemaal niet zo serieus, speels en rustgevend zou vooral de missie moeten zijn.

5. Meubels in de kinderkamer

Met de meubels in de kamer van je kindje kun je alle kanten op. Zelf vind ik het prettig wanneer er veel opbergruimte is, kinderen hebben op de één of andere manier veel spullen. Je kunt zelf bepalen welke meubels je leuk vind en bij de rest van de kamer passen. Hou er wel rekening mee dat je kasten vast zet aan de muur voor de veiligheid. Kinderen klimmen nu eenmaal graag in en op dingen, ook in kasten. Door de kast vast te zetten aan de muur zorg je ervoor dat de kast niet boven je kindje kan vallen.

Of je nu voor nieuwe meubels kiest of voor tweedehands pareltjes van bijvoorbeeld Marktplaats, de meubels zorgen er uiteindelijk voor dat de hele kamer een mooi geheel zal vormen.

Tip, lees ook: 10 must haves voor de kinderkamer

Liefs, Kimberly

Uitgelichte afbeeldingen met dank aan Photowall.nl

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»