Beebs and Moms Larissa Blogger
Column Moederschap

De televisie aan zodat ik kan knuffelen met mijn kind

Ja, ik ben zo’n moeder die mijn kind zo af en toe even voor de televisie zet, soms is het gewoon even makkelijk als ik mijn handen een momentje vrij wil hebben. Maar ik gebruik de televisie ook om stiekem een paar knuffels met haar af te dwingen. Samen een serietje kijken terwijl ze lekker tegen me aan zit en ik haar lekker lang kan knuffelen. En zo’n moment dat we samen tv kijken zou ik graag een aflevering van goede tijden slechte tijden kijken, maar Zannah bleek toch meer fan van kinderseries. En Zannah heeft inmiddels zo haar voorkeuren ontwikkeld van series die ze graag wil kijken, maar ook ik heb zo mijn voorkeuren van kinderseries die ik, terwijl ik mijn knuffel moment neem, het liefst tussen het knuffelen door met haar wil kijken.

Niet alle tv series zijn favoriet

Bumba staat bij Zannah erg bovenaan het lijstje, maar die staat bij mij niet zo hoog. Dat ‘kleine clowntje (zoals in het intro gezongen wordt: ‘waar is die kleine clown’) heeft een olifanten vriend en een nijlpaard vriend die kleiner zijn dan hem. Wat hem dan toch ineens angstaanjagend groot maakt voor een clown naar mijn idee. En dan die namen. Bumba, Bumbalu, Babilu, Nanadu, Gwido, zouden ze express die karakters moeilijke namen geven zodat de kinderen af en toe geïrriteerd kunnen doen als de ouders de namen weer eens niet onthouden hebben. Al was de inspiratie voor moeilijke namen bij de vogel denk ik op, want die heet Kiwi.

Van Peppa Pig zijn we beide niet zo fan. Van die raar getekende varkentjes met hun neus op een hele rare plek. Papa pig die zo’n net niet geschoren baardje heeft. Alleen is het bij hem niet sexy, hij ziet er meer uit alsof hij na twee kinderen te vermoeid is het scheerapparaat überhaupt nog af en toe te gebruiken. Toen iemand mij vroeg of ik me wel eens had voorgesteld hoe Peppa Pig en haar familie er in 3D uit zouden zien, en ik rare misvormde varkentjes voor ogen zag, was ik nog blijer dat Zannah daar niet graag naar kijkt.

Onze favoriete kinderseries

Maar dan de series die we dus wel heel graag samen kijken. Nijntje is bij ons beide erg favoriet. Dat lieve kleine konijntje die woont in haar huisje met knalgele muren, oranje vloer en een blauwe bank. Waar ze woont samen met haar lieve moeder en over enthousiaste vader. Vlak bij een bos waar ze met al haar vriendjes avonturen beleeft. In elke aflevering zit ook nog is een soort van levensles. Althans, een levensles is natuurlijk pas een levensles als je hem uit je eigen leven geleerd heb. Maar Nijntje helpt sommige situaties uit het leven te begrijpen. En ja, een konijn blijft ook 1 van mijn lievelingsdieren, dat zorgt er ook wel al voor dat Nijntje een konijnenpootje voor staat bij mij.

Maar onze grote favoriet is Wissper. Een meisje die samenwoont met haar ouders en broer, en die zo af en toe met haar pinguïn Peggy ‘Wissper wereld’ ingaat om allerlei dieren te helpen. Bij Dennis is ze zeker geen favoriet. Die denkt dat ze eigenlijk bepaalde snoepjes voor grote mensen slikt waardoor ze ineens denkt dat ze in een andere wereld is en met dieren kan praten. Hij vind haar ook dwingend, wat ik dan wel weer snap want als ze hulp van een ander dier nodig heeft roept ze: ‘kom hier en help mij’. Vragen is er bij Wissper niet bij.

Maar ik bewonder haar vooral om haar grote fantasie. Ze is altijd vrolijk en houd van alle dieren. Iets wat Zannah en ik met haar delen. Daarom is Wissper denk ik onze favoriete serie om naar te kijken. Helemaal niet erg dat Dennis haar niet leuk vind, we kijken er gewoon lekker saampjes naar. Op de bank onder een dekentje, waar Zannah geniet van Wissper die in Wissper wereld is en waar ik geniet van Zannah, met wie ik even onze knuffel wereld induik.

Lees hier alle blogs van Larissa

P.s. weet je nog die zonnebloemen challenge die Zannah en ik samen aangingen? Die is geslaagd! De zonnebloem heeft ons ingehaald en is inmiddels groter gegroeid dan wij.

«

»