Tuinoverkapping hele jaar genieten van je tuin
Home en interieur

Het hele jaar door genieten van je tuin doe je zo

De laatste jaren zijn we meer thuis, werken vanuit huis, doen geregeld aan thuisscholing en zodoende is onze behoefte aan meer woonruimte maar ook de behoefte aan buiten zijn gegroeid. Er zijn gelukkig een aantal manieren om dat voor elkaar te krijgen, zodat je meer ruimte hebt in huis om van te kunnen genieten én tegelijk je huis in waarde laat toenemen.

Je tuin optimaal benutten

In Nederland zit het helaas niet altijd even mee met het weer. Zeker wanneer je een tuin hebt is dat best jammer want er zijn dan veel maanden waarin je niet of nauwelijks gebruik kunt maken van je tuin. Als je kijkt naar de daadwerkelijke uren dat je van je tuin kunt genieten is dat eigenlijk maar een kwart van het jaar omdat het de rest van de dagen regent of te koud is om in de tuin te zitten. Het hele jaar door genieten van je tuin doe je door je tuin optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat je op veel meer dagen droog en warm buiten kunt zijn.

Ook in de regen in de tuin?

Zie je jezelf nu al zitten, klappertandend en doorweekt? Welnee, dat hoeft dus helemaal niet. Met een overkapping kun je meer ruimte creëren in de tuin zodat je ook op regenachtige dagen heerlijk buiten kunt zitten. Het scheelt ook met bijvoorbeeld de tuinmeubelen. Je kunt deze met gemak onder de tuinoverkapping laten staan, het staat daar droog en vangt minder licht dan de tuinmeubelen die niet onder de overkapping staan. Het scheelt je dus ook nog eens gesleep met kussens en dergelijke.

Om te voorkomen dat je het koud krijgt wanneer je onder je tuinoverkapping kun je ervoor zorgen dat er een heater komt te hangen in de overkapping. Deze speciale heaters of terrasverwarmers zijn ook te koop als verplaatsbare palen. Een gashaard zorgt naast sfeer ook voor warmte en dat in combinatie met een dekentje is een zeer sfeervolle plek waar je optimaal kunt genieten van de frisse lucht.

Lees hier meer over: overkapping tuin

Overkapping tuin maken

Een overkapping maken in de tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt ervoor kiezen om dat zelf te maken met hout, je kunt er ook voor kiezen om een DIY systeem van duurzame materialen aan te schaffen of om de overkapping door een professional te laten opmeten & plaatsen. Met glasschuifwanden zorg je er ook nog eens voor dat je in de winter warmer kunt genieten van jouw overkapping terwijl je in de lente en zomer je tuin vergroot door de schuifwanden open te zetten. Door een kwalitatief goede tuinoverkapping vergroot je ook nog eens de waarde van je woning, ideaal dus want zo heb je meer woonplezier én een waarde vergroting!

Liefs, Kimberly

Uitgelichte afbeeldingen afkomstig van Verasol.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»