Hoe ervaar ik het ondernemen en wat zijn mijn doelen- de ondernemerstag
Blogs voor bloggers Ondernemen Recente berichten Tags

Wie ben ik als ondernemer? | De ondernemerstag

Sinds 2018 ben ik een ondernemer en dat dit een hele andere wereld is dan het werken voor een baas mag duidelijk zijn. Maar welke verschillen merk ik zelf, welke voordelen vind ik het grootste en welke nadelen had ik liever eerder geweten? Je leest het in de Ondernemerstag.

De wondere wereld van het ondernemen

Het ondernemen brengt nogal wat met zich mee en is een hele nieuwe wereld. Sinds 2018 ben ik ZZP’er en heb ik 2 bedrijven. Na een jaar ondernemen is het dus hoog tijd om eens dieper in te gaan op die wondere wereld van het ondernemen. Omdat ik benieuwd ben naar hoe andere ondernemers hun ondernemerschap ervaren heb ik de ondernemerstag bedacht. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van Lisette en Charlotte.

1. Hoe heet je bedrijf en wat doe je?

Mijn bedrijf heet Beebs and Moms, via B&M coach en schrijf ik teksten voor moeders. Met Beebs and Moms coach ik ouders na zwangerschapsverlies, dat kan zijn na een miskraam of meerdere miskramen maar ook bij verder gevorderde zwangerschappen coach ik. Daarnaast coach ik moeders naar meer zelfvertrouwen, een grotere zelfzorg en leer ik hen prioriteiten stellen. Daarnaast schrijf ik op Beebs and Moms sartikelen voor de moeders die meer zijn dan alleen moeder. Twee bedrijven in één dus. Maar naast deze 2 dingen vind ik het ook erg leuk om Social Media te onderhouden voor andere ondernemers, ook dat doe ik dus.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Dit is heel wisselend. De weken dat ik werk tik ik met gemak de 40 + uur aan. Ik werk vooral tijdens de uren dat Evi op school zit en doe tussendoor of in de avond nog e.e.a. Doordat ik gemiddeldes moet berekenen en tijdens vakanties weinig werk komt het op zo’n 28-32 uur pw denk ik.

3. Wat is jouw manier van ondernemen?

Het afgelopen jaar kwam ik er vooral achter dat ik graag mijn hart volg. Het moet goed voelen voor me omdat ik het anders met tegenzin doe. Ook komt mijn missie en mijn persoonlijkheid dan niet goed over. Daarnaast probeer ik ontzettend om mijzelf te zijn, er zijn vele anderen die ondernemen. Om op te vallen kan ik niet anders dan mijzelf zijn.

Zit ik er niet met mijn passie in, dan komt dat ook de coaching niet ten goede denk ik. Zelf vind ik het heerlijk om vooral wisselende dingen te hebben om me mee bezig te houden. Anders loop ik ook snel het risico dat ik me ga vervelen. Ik denk graag in mogelijkheden en niet in belemmeringen.

4. Wat vind jij het grootste voordeel aan het ondernemen?

De vrijheid! Ik vind het oprecht heel fijn dat ik zelf de baas ben over mijn agenda. Als mijn kind een studiedag heeft of ziek is ben ik er. Ik hoef geen dingen te regelen en kan er van te voren vaak rekening mee houden. Dat ik niet in files hoef te gaan staan of naar een baas hoef te luisteren past toch wel heel goed bij mij.

5. Wat vind jij het grootste nadeel aan het ondernemen?

Het wisselende inkomen! Behoorlijk vervelend vind ik dat zelfs. Zeker de eerste jaren zijn tropenjaren. Je moet jezelf gaan laten zien en je moet gevonden gaan worden. Dat heeft tijd en energie nodig. Maar na altijd in loondienst te hebben gewerkt is het toch wel een enorme omschakeling. Ook moet ik zelf zorgdragen voor mijn pensioen of ziekteverlof en daar had ik nooit omkijken naar.

Lees ook: de grootste misverstanden over het bloggen.

6. Waar loop je tegenaan in het ondernemen?

Er zijn veel dingen die je onbetaald doet. Je social media, je administratie, je uren bijhouden en bepaalde gesprekken. Het blijft jammer als je met iemand een afspraak hebt en dat je daar tijd voor maakt maar dat diegene niet komt opdagen. Of gewoonweg niet meer reageert/ opneemt. Nee is ook een antwoord.

De grote nadelen van het ondernemen

Ik merk dat ik dat stukje administratie toch lastig vind. Daarom ben ik blij dat Patrick mijn BTW aangiftes doet. Zo heeft hij ook gelijk inzichten in wat er allemaal gebeurt bij mijn bedrijven. Dat is fijn en scheelt mij veel werk ook. Blijkbaar ben ik er gewoonweg niet zo goed in als dat ik dacht. Het is voor mij belangrijk dat ik orde hou in mijn chaos. Daar gebruik ik o.a. mijn Milly Pie Planner voor.

7. Waar wil je graag in groeien als ondernemer?

Ik wil graag mijzelf nog verder professionaliseren in mijn bedrijf en zakelijker worden. Dat sociale beestje die iedereen op de wereld wil helpen moet ook gewoonweg haar hypotheek betalen en boodschappen doen. Leren dat “verkopen” niet een vies woord is en dat ik dat gewoon mag doen, dat is toch wel een dingetje.

Daarnaast wil ik graag mijzelf (nog) meer laten zien in de artikelen en social media van mijn bedrijven.

8. Voor welke verandering heeft het ondernemen persoonlijk gebracht?

Het afgelopen jaar merk ik dat ik meer rust persoonlijk heb gekregen. Altijd had ik het gevoel geleefd te worden maar dat was nu een heel stuk minder. Ook zijn mijn sociale contacten anders geworden. Het bijna wekelijks lunchen met vriendinnen moest ik toch terugschroeven doordat mijn inkomsten aanzienlijk minder waren.

Ik bouwde dierbare vriendschappen en contacten op met ontzettend toffe, krachtige en lieve vrouwen. Vrouwen die me inspireren, motiveren, meedenken, waar ik bij kan spuien en enorm hard mee kan lachen.

9. Welke doelen heb je voor het komende jaar?

Voor Beebs and Moms wil ik graag mijn social media en mijn bezoekcijfers verdubbelen dit jaar. Ik beschreef het al uitvoerig in mijn 2018 blogoverzicht. Ook 2019 was groei te zien in mijn bezoekcijfers en Social Media. Heel fijn om te zien. 2020 is het jaar voor mij om stabiliteit te gaan krijgen qua inkomen en bezoekersaantallen. Daarnaast wil ik me meer gaan richten op het onderhoud van Social Media voor andere ondernemers en de coaching uitbreiden. Zo zal dan de blog voor een basis staan en niet meer extra onderhoud vergen.

Iedere maand stel ik doelen op voor mijn site en Socials. Ook voor het komende jaar heb ik concrete doelen opgesteld, zo heb ik missies om naartoe te werken. En wanneer ik die doelen haal vier ik dat ook graag.

Ook de tag overnemen? Leuk! Laat je het me weten? Dan kom ik bij je lezen!

Liefs, Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Hoe ervaar ik het ondernemen en wat zijn mijn doelen voor mijn bedrijven - de ondernemerstag

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

3 COMMENTS

 • Ik heb helemaal gemist dat je nu ZZP’er bent! Wat gaaf! Ik droom daar ook regelmatig over, maar het is nog te vroeg om die stap te zetten. Het zal inderdaad zeker zijn voor- en nadelen hebben. 🙂

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja absoluut! Maar vooralsnog heffen de voordelen de nadelen op, ik ben ervan overtuigd dat die financiële kant ook rustiger zal worden maar het eerste jaar is sowieso onrustig en dan nu ik in het tweede jaar zit hoop ik dat het minder gaat worden. 🙂

 • Lilian

  Leuke tag! Ik zou veel dezelfde antwoorden hebben gegeven. De vrijheid vind ik ook heerlijk en dat je zoveel meer leert dan in loondienst omdat je in veel meer dingen goed ‘moet’ zijn. Dat laatste is soms ook lastig, want ik moet zelf de facturen en belasting doen 😉 Gelukkig heb ik een administratiekantoor in de arm genomen dat dit checkt.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *