Hoe kun je jouw iPad het beste beschermen
Lifestyle

Wat is de beste bescherming voor een iPad?

Wanneer je een nieuwe iPad hebt gekocht, ben je daar natuurlijk enorm zuinig op. iPads zijn duur en horen gewoon jarenlang zonder problemen mee te gaan. Het is daarom erg belangrijk om je iPad goed te beschermen. Dat kan op verschillende manieren. In dit artikel zetten we de beste tips voor je op een rijtje om jouw iPad optimaal te beschermen. Succes ermee en geniet nog lang van je mooie iPad!

Gebruik een kwalitatief goede beschermhoes voor je iPad

De beste tip die we je kunnen geven om jouw iPad perfect en goed te beschermen, is door een kwalitatief hoogstaande beschermhoes voor je iPad te kopen. Kies hierbij voor een iPad hoesje dat qua merk en model ontworpen is voor jouw specifieke iPad. De juiste beschermhoes kiezen is belangrijk, omdat je dan je iPad op de bete manier kunt beschermen. Maar minstens zo belangrijk bij een passend iPad hoesje kopen, is dat de uitsparingen voor bijvoorbeeld de camera(‘s) en de microfoon of luidspreker dan precies op de goede plek zitten. Zo profiteer je naast een zo goed mogelijke bescherming met jouw iPad hoes ook van een optimale gebruikservaring.

Ga voorzichtig met je iPad om

Het klinkt misschien voor de hand liggen, maar deze tip is daarom niet minder waar: ga voorzichtig en doordacht met je nieuwe iPad om. In de haast leggen veel mensen hun iPad bijvoorbeeld weg op de rand van een kast of op de grond, twee plekken waar iPads en andere devices kwetsbaar zijn. Je zult namelijk net zien dat je zoontje of dochtertje langs de kast rent en jouw iPad aantikt, waardoor deze op de grond klettert. De meeste iPads houden niet van dit soort valpartijen. Na één keer een flinke val loop je het risico op een gebarsten scherm, een microfoon die niet meer werkt of, en dat is het ergste, een zo goed als nieuwe iPad waar je niets meer aan hebt. Hetzelfde geldt voor het even op de grond leggen van je iPad. Er hoeft maar iemand op te gaan staan en het is einde verhaal.

Let bij het gebruik van je iPad ten slotte ook goed op koffie, thee en andere drankjes. Zet deze niet in de buurt van je iPad, want als dit soort dranken over je iPad vallen, kun je het vaak wel vergeten!

Tip, lees ook: schermtijd voor kinderen, hoe ga je daarmee om?

Gebruik goede antivirus software

Voor een zo goed mogelijke bescherming van jouw iPad is het ook aan te raden om goede en betrouwbare antivirussoftware te gebruiken. Kies hierbij niet voor gratis software, maar voor een erkend bedrijf dat zijn software regelmatig update. Goed beschermende en actuele software is tegenwoordig onmisbaar, omdat internetcriminelen, hackers en andere onverlaten anders gemakkelijk bij de gegevens op je iPad kunnen en het apparaat zelfs kunnen saboteren. En als er iets is dat écht vervelend is, is het wel een iPad of een andere device die gekraakt wordt door mensen met slechte bedoelingen. Heb je de antivirus software op je iPad geïnstalleerd, let dan goed op dat je dit programma regelmatig van updates voorziet. Zo blijf je optimaal beschermt tegen mensen die van buitenaf in jouw computer proberen in te breken!

Verander je wachtwoord regelmatig

Een andere gouden tip voor een goede bescherming van je iPad is om geregeld, ga uit van zo’n vier keer per jaar, je wachtwoord(en) te veranderen. Gebruik oor het inloggen en voor websites waar je een account hebt aangemaakt verschillende toegangscodes. Zo voorkom je dat wanneer ergens een datalek is en jouw wachtwoord op straat komt te liggen, onverlaten op al je account kunnen inloggen. Tegenwoordig zijn er speciale computerprogramma’s, waarin je jouw wachtwoorden kunt bewaren en actualiseren. Maak hiervan gebruik, want voordat je het weet heb je geen overzicht meer van welk wachtwoord je voor welke website of app hebt gebruikt. Kies je een wachtwoord, zorg dan voor een onvoorspelbare combinatie. Dit doe je door gebruik te maken van hoofdletters, kleine letters enkele getallen en bijvoorbeeld een leesteken, zoals een uitroepteken!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»