Een fotokalender voor het gezin maken
Lifestyle

Een fotokalender voor het gezin maken

We gaan zo langzamerhand naar de periode vol feestdagen en daarna begint het nieuwe jaar alweer. In de (online) winkels komen de kalenders weer volop in het zicht en zeker met een gezin is het fijn om overzicht te creëren met een kalender. Zelf vind ik het vooral het leukste om een fotokalender te maken, die kun je zo persoonlijk maken zoals je wilt terwijl je ook nog eens een bestemming vind voor die duizenden foto’s die je per jaar maakt. Of ben ik de enige moeder die zoveel foto’s maakt?

Een gezin zorgt ervoor dat je veel moet onthouden

In een gezin zijn er een hoop belangrijke dingen om van op de hoogte te zijn. Alle moeders hebben weleens op het schoolplein gestaan terwijl er een studiedag was. Of dat achteraf blijkt dat de schoolfotograaf er die dag was terwijl je kind juist net die ene dag z’n oude kloffie aan had. Uiteindelijk zijn dat vaak wel de leukste foto’s maar je bent er toch liever van op de hoogte. Daarom is een kalender onmisbaar voor een gezin. De belangrijke dingen maar ook de niet zo belangrijke dingen kun je met een fotokalender toch gemakkelijk bijhouden.

Kalender met foto’s maken

In tegenstelling tot fotoboeken maken vind ik het wel leuk om een fotokalender te maken. Naast dat het snel klaar is vind ik het zelf fijn om speciale foto’s die bij de desbetreffende maanden passen uit te zoeken. Een foto van appels plukken of Halloween in oktober, een zomerse foto voor juli en augustus of een kerstfoto voor december. Je eigen fotokalender maken heeft een groot voordeel ten opzichte van een “ouderwetse” kalender: je kunt het volledig personaliseren. Zo weet je zeker dat de kalender optimaal bij jou en je gezin past.

Waarop letten?

Ben je om en wil je aan de slag met het maken van jouw fotokalender? Kijk dan goed naar welke ruimte je nodig hebt. Zo kun je kijken naar een kalender met een rij voor ieder gezinslid individueel of een gezamenlijke rij. Het is maar net wat jij het fijnste vind werken. Een aparte rij op de fotokalender voor het gezin waar je alle verjaardagen op kunt noteren is bijvoorbeeld ook heel fijn, zo hou je genoeg ruimte over voor de andere bijzonderheden van jouw gezin. Kies dus een ontwerp dat voldoet aan al je wensen en eisen. Zo zal je de fotokalender ook ten volle gebruiken en vooral met volle tevredenheid.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»