Thuis starten met sporten doe je zo met deze tips
Lifestyle Mindset Moms Recente berichten

Thuis starten met sporten als moeder doe je zo!

Ben je net bevallen of wil je het sporten weer oppakken? Dan kan je je laten afschrikken door de hoeveelheid aan tijd die je denkt aan het sporten te moeten spenderen. Gelukkig is het starten met sporten een stuk makkelijker dan dat je waarschijnlijk dacht. Hoe dan? Ik heb mijn tips op een rij voor je gezet!

Sporten combineren met het gezin

Sporten, werken, het huishouden, de kinderen. Als moeder heb je gewoonweg veel verantwoordelijkheden en ballen om omhoog te houden. Het voordeel van sporten is dat je endorfines aanmaakt en daar pluk je gedurende de dag de vruchten van. Daarbij zorgt sporten ervoor dat je conditie beter wordt, dat je beter zal slapen en dankzij het sporten heb je ook een moment om je af te reageren. Allemaal pluspunten dus. Maar dan moet je er wel de tijd voor vrijmaken.

Maak sporten deel van je routine

Door thuis te starten met sporten kan je het sporten gemakkelijker deel van je routine maken. Tijdens het tukkie van de kinderen, wanneer zij op bed liggen in de avond of wanneer de kinderen naar school zijn trek je er een uur voor uit om oefeningen te doen. Deze oefeningen vind je bijvoorbeeld op YouTube. Zorg ervoor dat je vaste afspraken met jezelf maakt en kom deze afspraken na. Op deze manier maak je het sporten deel van jouw vaste (dag) routine en zal je al snel merken dat het een gewoonte is om te sporten.

Meer tips voor het sporten thuis.

Voorkom spierpijn

Ben je bang voor spierpijn na het sporten? We all been there, amper je bed uit kunnen komen na een flinke sportsessie op de sportschool. Dat valt te voorkomen met het thuis sporten en door het gebruik van supplementen voor fitness. Dankzij supplementen herstellen jouw spieren eerder en zal je dus minder spierpijn voelen. Supplementen kun je nemen in pilvorm of als Whey Proteine shake. Zorg er ook voor dat de oefeningen die je doet goed bij jouw niveau passen en wil vooral niet te snel opbouwen. Bouw je te snel op, dan zal je jouw spieren forceren en dus spierpijn krijgen. Let wel: een beetje spierpijn is niet erg, maar je armen niet meer boven je hoofd krijgen is wel vervelend. Probeer dat dus te voorkomen door het sporten op te bouwen.

Laat je adviseren

Let op dat je na een bevalling een herstelperiode aanhoudt, deze periode is echt noodzakelijk! Maar ook na blessures of gevoeligheid van blessures is het belangrijk om contact te hebben met de fysiotherapeut of een persoonlijke trainer om blessures te voorkomen. Wil je sportaccessoires gebruiken tijdens het sporten? Laat je dan voorlichten door iemand met ervaring, op deze manier voorkom je dat je verkeerde accessoires gebruikt bij jouw niveau.

Samen sporten met je kind(eren)

Zijn je kinderen al wat ouder en heb je geen tijd om te sporten wanneer zij op school zitten? Probeer dan het sporten te combineren. Dat vergt wat aanpassing van beide kanten maar uit ervaring kan ik je zeggen dat het samen sporten een extra stok achter de deur is. Het is ook nog eens gelijk een kwaliteitsmoment met elkaar en dat is sowieso mooi meegenomen! Samen herinneringen bouwen terwijl jullie aan de conditie werken en je kind zijn energie kwijt kan. Win-win situatie lijkt mij.

Laat je dus niet tegenhouden om thuis te starten met sporten, er zijn veel te veel voordelen!

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»