Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Blogs voor bloggers Column

Waarom ik wekelijks een gastblog schrijf

Er zijn meerdere redenen waarom iemand ervoor kiest om een gastblog te gaan schrijven voor iemand anders. De reden waarom ik hiervoor heb gekozen is waarschijnlijk niet de reden die jij verwacht.

Wat is een gastblog?

Een gastblog is een blogartikel die je op uitnodiging van iemand anders schrijft. Deze wordt dan gepubliceerd op de website van diegene. Ik schrijf dus wekelijks een gastblog voor Beebs and Moms en deze wordt dan uiteraard op deze site gepubliceerd.

De redenen om een gastblog te schrijven

Er zijn meerdere redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een gastblog te schrijven voor een andere website. Eén van de redenen zou kunnen zijn dat je zelf geen website hebt en op deze manier toch je verhaal kunt publiceren. Wat je ook vaak ziet is dat juist bloggers die zelf een website hebben ook een gastblog gaan schrijven voor een ander. Op deze manier proberen ze natuurlijk meer verkeer naar hun eigen website te trekken.

Mijn reden om een blog te schrijven voor een andere website

De reden waarom ik een gastblog ben gaan schrijven is weer heel anders! Ik ben drie jaar geleden begonnen met mijn eigen blogs te schrijven op mijn eigen site mamavriendin. Ik had en heb hier heel veel plezier in. Schrijven is immers mijn grootste hobby. Toch was er altijd wel weer iets om te doen wat ik blijkbaar belangrijker vond dan mijn grootste hobby uit te oefenen: ik werd opgeslokt door mijn dagelijkse bezigheden.

Eind vorig jaar kwam de oproep van Kimberly voorbij op Instagram en eerst scrolde ik door, want daar had ik immers toch geen tijd voor. Het bleef toch de hele dag in mijn hoofd zitten en ineens besefte ik dat dit juist mijn kans was!! Als ik afspreek wekelijks een gastblog ga schrijven, dan doe ik dit ook. Iemand wacht er immers op, ik heb echt een deadline nodig. 

Tijd vrij maken voor mijn grootste hobby

Het werkt! Vanaf het begin van dit jaar schrijf ik nu dus wekelijks een gastblog voor deze site en ik doe dit met veel plezier. Dit heeft er in geresulteerd dat ik ook weer meer content voor mijn eigen blog schrijf. Ik neem nu wel echt de tijd om te schrijven. Ik maak mijn hobby echt prioriteit. En ik merk dat dit me heel goed doet. Doen wat je echt leuk vindt, is zo belangrijk! En dat is natuurlijk wel iets wat ik ook een beetje van Kimberly heb geleerd, want zij is voor mij een groot voorbeeld qua zelfzorg! Zelfzorg is zo belangrijk en vooral voor alle drukke moeders. Als je goed voor jezelf zorgt kun je nog beter voor je kinderen zorgen.

Liefs Tamara

Lees hier alle blogs van Tamara!

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»