4 cadeautjes regel voor Sinterklaas
Persoonlijk

This or that Sinterklaas style

Via twitter kwam ik de This or that Sinterklaas style tag tegen bij Catching Up van Joyce en Carmelina. Omdat ik ieder jaar steeds weer meer in de gloria ben van Sinterklaas vul ik deze tag graag in. 🙂

Sinterklaas of Piet?

Voor mij is het echt Piet, ik vind de verschillende typetjes zo ontzettend leuk. Pietje Paniek was echt mijn favoriet en helaas is de Spaanse Neef van Jochem Myjer niet meer meegekomen dit jaar naar Spanje. De lol en trucjes die de Pieten uithalen vind ik echt om te genieten, ze maken gewoon het feest.

Overigens interesseert het me geen hol welke kleur Piet heeft en denk ik dat we het maar eens met z’n allen nu gewoon eens kort moeten sluiten. Triest gedoe vind ik het dat mensen er een statement van maken over de ruggetjes van de beebs. Ook hen interesseert het waarschijnlijk geen hol. Ik zeg, gooi er een aantal roetvegen tegenaan, dan kunnen we gewoon weer met het hele land genieten van dit heerlijke kinderfeest!

En heel stiekem vind ik deze “nieuwe” Sint ook wel heel grappig: “Dag lieverd”. Maar even vergeten dat de beste man zo’n grote rol in Flodder had dus 🙂

Pepernoten of chocoladeletter?

Ohhhh pepernoten! Met snoepjes erbij dus ik ga echt voor strooigoed. Na December ben ik er ook wel weer een beetje klaar mee, dan ga ik gewoon weer voor chocolade. Het liefste eet ik trouwens witte chocolade, en chocoladeletters zijn helaas eigenlijk toch altijd van melk o.i.d. Dat kan me gewoon niet zo bekoren.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Gourmetten vind ik toch echt iets voor Pasen en Kerst etc. Wij doen altijd hapjes met de Sint en daarbij maak ik dan meestal een taart. Schalen met pepernoten staan op tafel en we snaaien ons de avond door. Zoetigheid it is dus voor mij.

Schoen zetten of pakjesavond?

Oef, dat vind ik gewoon allebei erg leuk. Het liedje zingen en de verwachtingen als je de volgende ochtend naar beneden kom als beeb. Heerlijk! Maar ook de pakjesavond vind ik ontzettend leuk! Het samenzijn en de cadeaus uitpakken. Uhm uhm uhm….. Ga ik toch voor pakjesavond aangezien je dan gezellig met elkaar bent.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Tot nog toe vieren we het zonder Sint. Evi is de enige van haar generatie in ons gezin en tot nog toe vind ze het gewoon ook te spannend. Mijn zwager heeft rond 5 December zijn Spaanse Neef over de vloer en die is een keer op bezoek geweest. Evi vond dat heel leuk maar enorm spannend, of we het dus de komende jaren gaan doen, geen idee. Nu dus nog zonder Sint in ieder geval.

Intocht op tv of intocht in het echt?

Ohhhh ook deze vind ik lastig. We doen altijd wel een intocht ergens en kijken met choco en pepernoten naar de intocht op tv. Dit jaar zijn we ook weer naar de intocht gegaan en als ik dan m’n beeb zo zie genieten van alles, dan kies ik voor een intocht in het echt. De interactie met de Pieten en andere bezoekers vind ik toch wel erg gezellig.

Sint geheim of open kaart?

Wij hebben het als een geheim. Waarom zou de magie die eromheen hangt nu al moeten worden vervaagd? Ik snap ook best wel dat andere ouders ervoor kiezen om er eerlijk over te zijn maar ik ben nooit haatdragend geweest naar mijn ouders toen ik erachter kwam dat Sint en Piet gewone mensen in kostuums waren. Voor het gemak ga ik er dus maar vanuit dat Evi dat ons ook niet kwalijk zal nemen.

Surprises en gedichten of Sint Dobbelspel?

Ik heb  me toch een pleureshekel aan surprises! Hahahaha echt afgrijselijk vind ik die dus ik ga voor het Sint Dobbelspel, al hebben we dat voor het laatst gedaan voordat Evi geboren was. Gedichten vind ik wel erg leuk trouwens.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Jeetje, Sinterklaasjournaal is hier echt vaste prik. Van de Club van Sinterklaas hebben we een aantal dvd’s en die vinden we dan wel weer erg leuk om te kijken. Zij maken natuurlijk ook wel enorm leuke liedjes.

Ik ga voor het Sinterklaasjournaal omdat deze meer blijven hangen bij Evi.

Zo, dat waren mijn antwoorden voor de This or That Sinterklaas style tag. Kunnen jullie je een beetje vinden in mijn antwoorden of zouden jullie ergens anders voor kiezen? Let me know!

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Avatar
  Joyce & Carmelina

  He wat leuk dat je onze tag hebt overgenomen!

  • Avatar
   beebsandmoms
   AUTHOR

   Ik vond hem zo leuk, kon hem niet laten gaan ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *