Hoe vier ik oud en nieuw 2017/2018?
Persoonlijk

Hoe vier ik mijn oud en nieuw en hoe ga ik om met de verplichte zoenen ?

Oud en nieuw vind ik altijd een bijzonder moment. Je kijkt terug op het afgelopen jaar, probeert het geleerde toe te passen en je neemt je vaak van alles voor. Maar hoe vier ik die avond, met wie en wat draag ik die avond? Maar hoe gaat deze dame om met het verplichte zoenen in het nieuwe jaar? Ik heb er namelijk een pesthekel aan 😉

Oud en nieuw

Deze vragen (tag) is bedacht door Merel van Lotus-Writings. Laura van Wereld van Mama tagde mij voor deze vragenlijst. Ik vul wel vaker een tag in omdat ik het erg leuk vind om ze in te vullen, zeker wanneer ik even niet zo veel inspiratie heb voor een nieuwe blog. Het is ook weer een andere manier voor jou om mij te leren kennen want door de vragen krijg je meer inzicht in wie ik ben. Leuk dus! Vorig jaar moest ik werken met oud en nieuw aangezien ik toen nog in de zorg werkte dus nu is het wel weer leuk om e.e.a. erover in te vullen aangezien ik vrij ben.

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Wij vieren dit jaar oud en nieuw bij vrienden van ons. Hun zoon is een aantal maanden ouder dan Evi en zij kunnen leuk spelen samen. Mijn vriendin ken ik al zo’n twintig jaar en ondanks wat onderbrekingen her en der in het verleden is zij 1 van de eersten mensen die ik inlicht over de dingen die bij ons spelen. Het is dus gewoon heel fijn en gezellig om met hen de jaarwisseling door te brengen, de mannen hebben elkaar ook gevonden dus die redden het wel. We hebben trouwens tot vorige week nog gedacht thuis de jaarwisseling te gaan vieren omdat we er niet te veel mee wilden doen.

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

Tijdens de jaarwisseling ben ik gemaakt voor champagne en oliebollen. Zonder krenten! Ook met krenten zijn ze ok maar die zonder vind ik echt het lekkerste. Met een berg poedersuiker zodat je de volgende dag er nog uitziet als een ontplofte oliebol, heerlijk. O en appelbeignets vind ik meestal ook lekker. Helaas worden de appels in die krengen vaak niet goed geschild waardoor je dan harde stukjes van het klokkenhuis hebt. En dat vind ik echt heel goor zodat ik er gelijk klaar mee ben. Zonde.

Steken jullie vuurwerk af?

Veel verder dan een sterretje ga ik niet. Ik heb zelfs niet veel met vuurwerk. Die man van mij daarentegen, die leeft voor vuurwerk. Meestal is zijn liefde voor vuurwerk ook de reden dat we thuis oud en nieuw vieren. Zo’n lading je auto in laden en ermee rondrijden maakt je gewoonweg wat verdacht, naast dat het een rotklus is om te verslepen. 1 keer vind hij genoeg. Dit jaar heeft hij weinig vuurwerk om meerdere redenen. Ik vind het prima dat mijn man dus niet tot een uur of 4 aan het knallen is. Top zelfs.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Die conferences doen me steeds minder. En feestjes, tja ik ben een huismuts, sorry not sorry. Het samenzijn met vrienden en mijn gezin vind ik dus echt top. Zolang ik met mijn gezin ben is het al snel goed overigens.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Het afgelopen jaar heb ik weer heel veel geleerd. Over anderen maar vooral heel veel over mezelf en dat ik mijn hart vaker moet volgen. Dat maakt mij een stuk gelukkiger! Ik ben wel weer van plan om af te gaan vallen. Ja alweer want de vorige keer belandde in de doofpot. Nu ga ik het proberen met de app van Newborn Fit Mama. Deze biedt meer ondersteuning en houvast maar geeft ook voeding tips. De fysieke dingen kun je gewoon thuis uitvoeren en dat vind ik toch wel erg prettig.

Daarnaast ga ik iets ontzettend gaafs doen in 2018 en dat past ontzettend in het volgen van mijn hart! Ik ga er nog een aparte blog over schrijven maar het heeft met deze blog te maken.

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Poeh, in het verleden ging ik wel naar feestjes en vierde ik oud en nieuw ook met vrienden. Dan hadden we (thema) feestjes en maakten het laat met elkaar. Die avonden vond ik altijd wel heel gezellig! Mijn leukste herinnering sinds ik moeder ben is toch wel de eerste oud en nieuw geweest. Evi was ruim 2 weken en lag in de kinderwagen te slapen of in mijn armen. We hadden hapjes en vierden het met z’n drieën. Heel gezapig maar enorm fijn.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Ik trek iets gemakkelijks aan met glitters. Wat kun je zien in de shoplog van vorige week. Daarnaast maak ik me op maar ga niet volledig in de steigers.

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint. Wat ga je daarmee doen?

Holy moly, dan koop ik een andere auto die volledig aan mijn wensen voldoet. Ik ga met mijn gezin en misschien nog meer dierbare mensen op vakantie. Ga die ene toffe opleiding doen die € 18.000 kost. Laat een dakkapel op mijn huis zetten, laat de achtertuin opknappen en laat de puntjes op de i zetten in het huis. En ik koop een scootertje voor het gemak i.v.m. het strand in de zomer etc. Redelijk standaard denk ik allemaal.

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Meestal de dagen na de jaarwisseling. Het is een beetje wisselend omdat ik jaren heb gewerkt met oud en nieuw was het bezoek aan mijn ouders etc. vaak in de dagen erna. Nu zie ik ze sowieso de 2e januari dus ik denk de 1e januari in mijn Harry Potter- set door te brengen op de bank onder mijn dekentje van Harry Potter 😉

Overigens heb ik dus een enorme hekel aan zoenen bij de nieuwjaarswensen. Überhaupt vind ik telkens moeten zoenen niks aan, behalve met mijn man. Op verjaardagen zwaai ik dus wat in de rondte en feliciteer het hele zooitje. Maar met de nieuwjaarswensen ontkom je er moeilijker aan omdat mensen je ineens besluipen lijkt wel. Meestal roep ik wat in de rondte van beste wensen en anders duw ik snel mijn hand in de hand van de ander. Over het algemeen helpt dat wel, benoemen dat je maar 1 zoen doet scheelt er al 2 in ieder geval. En voor die ene ongemakkelijke collega die het noodzakelijk vind om je te besluipen en 3 zoenen te geven? Sorry geen tips behalve dat vakantie opnemen de eerste week van het nieuwe jaar wel een hoop schade beperkt. 😉

Ik tag:

Kimberly van Momontop, Marjo van Mar-JoYa , Christa van Christaschrijft en Cassandra van Momambition.

 

Iedereen hele fijne oud en nieuw gewenst!

 

Liefs Kimberly

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Leuk! Een heel fijne jaarwisseling en op naar onze date in 2018 ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Yeah!

 • Christa

  Heel leuk! Fijne jaarwisseling en een mooi 2018!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Jij ook de beste wensen lieve Christa!

 • Wendy

  Ik heb wel eens horen zeggen dat je maar tot 6 januari de beste wensen mag doen. Mooi, want ik heb vrij tot 8 januari. Hahaha. Leuke tag trouwens, jammer dat ik hem nu pas zie. Onthouden voor volgend jaar dan maar. 🙂

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat heb ik ook gehoord inderdaad, dat hou ik dus ook maar aan. De tag is zeker leuk! Weer even anders kijken naar hoe je het viert etc, toch fijn.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *