een oude liefde terugvinden bloggen als hobby
Blogs voor bloggers Column

Een oude liefde terugvinden?

Het zit me dwars, ik merk het iedere keer weer wanneer ik achter mijn laptop ga zitten. Mijn vingers blijven boven mijn toetsenbord hangen en er komt niet echt meer iets uit mijn vingers. En dat terwijl ik in het verleden minstens 5 blogs per week schreef!

Ooit blogde ik voor de lol maar nu…..

Het lijkt wel een heel leven geleden; die periode dat ik Beebs and Moms startte voor de lol. Het gewoonschrijf schrijven over wat me bezighield als moeder en vrouw. Vervolgens kwamen de eerste opdrachten binnen: € 30 voor een blog waar ik een paar uur mee bezig was, dat was de eerste. Ik voelde me als een aap met 7 staarten! De blog werd mijn bedrijf en voor ik het wist schreef ik me een breuk!

Schrijven is mijn hele leven al een hobby, ik vind het heerlijk om te doen en ondanks dat ik geen foutloze schrijver ben werden de blogs toch heel goed opgepikt. Mijn doel was om te vermaken en herkenning te bieden, de opdrachten die ik kreeg goed te verwerken en ondertussen fijne openhartige blogs te blijven schrijven. Dat ging lange tijd goed want ik had een duidelijke blogplanning en ik plande de ene na de andere blog in. Tot het moment kwam dat ik niet meer zo goed wist waar ik over moest schrijven en blogs steeds meer vanuit mijn tenen moesten komen. Er werden blogwijzigingen doorgevoerd en ik had weer wat ruimte.

Eind 2020 deed ik een oproep voor gastbloggers en sindsdien schrijven een aantal dames met enige regelmaat hun herkenbare blogs. Het zorgde ervoor dat ik het afgelopen jaar wat meer ruimte kreeg voor het coachen maar ook voor de andere dingen waar je tegenaan loopt als ondernemer. Maar die kriebel die ik in het verleden had waardoor ik ging schrijven, die voel ik al een tijdje niet meer. Het voelt een beetje alsof ik overal al over heb geschreven inmiddels. Ik schrijf mijn opdrachten uit, het team de herkenbare blogs. Uit mijn vingers komen nog maar weinig luchtige, spontane blogs waarin men zichzelf herkent.

En dat vind ik rot! Juist die blogs stonden aan de voet van bijna 6 jaar bloggen en 4 jaar ondernemen. De hobby die ik jaren heb gehad werd werk en het laatste jaar kan ik het ook nauwelijks nog anders bekijken. Dingen die ik deed vol plezier omdat ik het leuk vond én ik er mijn inkomen mee kon verdienen (hallo bofkont!), die voelen inmiddels als werk. Het is zonde want naast dat mijn werk weer als werk voelt ben ik ook een hobby kwijt.

De afgelopen jaren schreef ik al vaker over offline zijn, over veranderingen in mijn bedrijf en over wensen die veranderden. Niet zo raar want ook ik heb de afgelopen jaren enorm veel geleerd. Over mezelf maar ook over het ondernemen en het bloggen. Het komt er vooral steeds weer opnieuw dat je kijkt hoe je dat wiel beter kunt laten draaien. Het is een proces waar ik het afgelopen half jaar intensief mee bezig ben geweest. Ik zou niet durven te beweren dat ik HET antwoord inmiddels heb gevonden, verre van, maar ik weet inmiddels wel dat ik die oude liefde van mij opnieuw wil omarmen!

Neeeeee uiteraard ga ik niet op zoek naar mijn ex, ik zou niet durven! Maar ik ga weer vaker proberen mijn gedachtenroerselen op te schrijven, mijn vingers gewoonweg over het toetsenbord laten gaan en laten opschrijven wat me bezighoudt. Want niet alles hoeft voor Google te zijn, niet alles hoeft voor het grote publiek te zijn. Maar wel hoort alles (deels) voor mij te zijn. Het hoort me plezier te brengen, afleiding te geven, verlichting te bieden. Op de manier dat het al die jaren geleden ook al deed. Ik kijk ernaar uit en ik hoop jij ook!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»